Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 19677
Sadržaj : 8318
Broj pregleda : 5462350
Ko je na sajtu?
Imamo 27 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

VERUJETE LI U DUHOVE ?


19.09.2009. / Akademediasrbija
Autor : Slobodan Maričić

Verovatno najpopularniji paparapsihološki fenomen su do pojave NLO-a (UFO) bile “pojave duhova”. Ova natprirodna pojava o kojoj jedni govore sa uverenjem i respektom a drugi sa podsmehom, pominje se u hiljadama godina starim mitovima i narodnim verovanjima, u zapisima od vremena Maja, Inka, Egipta, stare Grčke, kroz sve vekove i uglavnom se svodi na definiciju prema kojoj postoji jedan (drugi) svet u koji odlaze duše preminulih.

 

ZAR VAS GOSPODO NIJE BILO SRAMOTA ? - Promo


20.09.2009.

INTERNET NOVINE SERBSKE

Piše : Slobodan M.Maričić

POVODOM BEOGRADSKE SLAVE SPASOVDANA :

Gledao sam davno jedan film u kome gladna sirotinja provaljuje u neki dvor-zamak za vreme slavlja sa punim trpezama jela i jela i pica i pocinje da jede, sve sto se nalazilo na stolovima ne gledajuci i ne znajuci da li je to hrana ili su ukrasi od cveca.

 

KÖNIGE OHNE LAND - Promo20.09.1997.

FOCUS Magazin > Archiv > 1997 > Nr. 10 > Ausland 

KÖNIGE ohne Land

Von FOCUS-Redakteurin Gudrun Dometeit und Nicole Herzog, Marco Ljubic, Martin Ohnweiler und E.Popowa


Exilmonarchen aus Osteuropa drängt es in die Heimat: Sie wollen ihren Ländern auf dem Weg zur Demokratie helfen. Was Royalistenkenner  Slobodan Maricic aus Belgrad denkt über Kronprinz von Jugoslawien... 

 

ŠTA ĆE ŠREDER U BEOGRADU ? - Promo


Četiri sata za podršku srpskim reformama - ili šta će Šreder iznenada u Beogradu ?

Tiker servis vesti za: Oct 09 2003. 15:22:11 -0700

Pise : Slobodan Maricic

Kako se vec cini izvesnim nemacki Kancelar Sreder ce 29. ovog meseca doci u Beograd na svom „blic" putovanju Berlin – Sarajevo – Beograd.

 

POSLEDNJI SRPSKI MOHIKANCI - Promo


05.09.2002. / Tiker

Tiker servis vesti za: Sept.05.2002. 16:37:30-0700

PROTEST LUZICKIH SRBA

Bitka za srpsku skolu

PRAG (5. Septembar 2002) U Nemackoj zivi danas oko 50.000 Luzickih Srba, pocetkom 20. veka bilo ih je nekoliko stotina hiljada...

 

"AMERICKI OČEVI OSNIVAČI GOVORE KOSOVU " Promo


22.07.2003.

Bilten Koordinacionog Centra za Kosovo i Metohiju

Komentar urednika Novinske agencije Tiker Slobodana Maricica
povodom govora ambasadora Reno Harnisa sefa americke kancelarije u Pristini....

 

VRATITE BEOGRADU “BUVLJAK” - Promo


  

Komentar Urednika 17.06.2003.

VRATITE BEOGRADU “BUVLJAK”

Piše : Slobodan MariČiĆ, glavni i odgovorni urednik Novinske agencije Tiker

Pre sedam, osam dana zatvorena je takozvana “Otvorena pijaca za  prodaju polovnih stvari” na Novom Beogradu, u narodu zvana “Buvljak”. Razlog zatvaranja je obrazlozenje da je isti bio “ leglo zaraze, prljavstine, da je ruglo grada i sl.” Upuceni kazu da je razlog druge vrste i da su
vlasnici grckog supremarketa, koji se nalazi preko puta par stotina metara dalje, trazili da se Buvljak skloni i da tu bude parking za musterije.

 

MISIJA PRINCA TOMISLAVA KARADJORDJEVIĆA - Promo
POD OPSADOM TAJNIH SLUŽBI

Intervju sa Slobodanom Maričićem
 

Dolazak Princa Tomislava - srednjeg sina kralja Aleksandra I. na Oplenac nije bio baš spontan kako se dugo mislilo.Ta dobro smišljena akcija našu emigraciju koštala je na stotine hiljada maraka ! 

 

TITULA PRESTOLONASLEDNIKA POD ZNAKOM PITANJA - PromoKO IMA PRAVO NA KRUNU ?

Slobodan Maričić

Intervju

Tumačeći dinastička i pravila kraljevskog doma Karađorđević, Slobodan Maričić, nekadašnji lični sekretar Princa Tomislava, tvrdi da Princ Aleksandar nije jedini pretendent na presto...

 

O ISTORIJATU “ GOTICE “ - STARO-NEMAČKOG PISMA


11.09.2009. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Poseban oblik latinice koji se razvijao uporedo sa renesansnom “Antikvom” je gotičko ili staro-nemačko pismo. Nastalo je izmedju XIV I XV veka “deformacijama” karolinškog oblika latinice.

 

TIKER TEST


Piše : Slobodan Maričić, urednik

ENERGETSKI NAPICI DA - NE ?

Kada se redakcija odlučila na reemitovanje najznačajnijih informacija iz TEST Magazina, jedinstvenog časopisa na srpskom govornom području, imala je u vidu veliki broj uvoznih proizvoda i usluga koji su isti po kvalitetu i vrsti, ne samo u “matičnim” zemljama i EU, već i budućim kandidatima uključivši i Srbiju.  

 

NACIONALNE MANJINE U SRBIJI I NACIONALNO DOSTOJANSTVO, KAO DEO SRPSKOG NACIONALNOG PITANJA


11.09.2009 / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Kažu da je u Srbiji konačno zavladala demokratija, evropska demokratija, sloboda i pravda. Odlično, hvala Bogu. A da li to znači ona pravda koju poznaje i razlikuje svako ljudsko biće ? Ili je u evropskoj  demokratiji neka posebna nova pravda, koju pre-poznaju samo oni koji u Srbiji misle kao euro - pejci. 

 

KO U SRBIJI NIJE DO SADA POLUDEO, TAJ NIJE NORMALAN


11.09.2009 / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

 Kada treba napisati prvi prilog u nekom mediju ( novi zakon kaže da je Web sajt takodje medij) obično je bilo teško odabrati temu koja će otvoriti buduću rubriku. Tako je i danas.