Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 57732
Sadržaj : 8326
Broj pregleda : 6335864
Ko je na sajtu?
Imamo 135 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

OBRENOVIĆI KAO REFORMATORI SRBIJE


 03.03.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

O dinastiji Obrenović se od početka prošlog veka, vrlo malo govorilo i pisalo, sve po nalogu Karadjordjevića zbog krvavog dolaska ove dinastije na vlast, ubistvom Kralja Aleksandra i Kraljice Drage Obrenović.

 

ALEKSANDAR KARADJORDJEVIĆ SE ODREKAO PRESTOLA - Promo


 14.april.1992.
 ALEKSANDAR KARADJORDJEVIĆ SE ODREKAO PRESTOLA
 Slobodan Maričić - Intervju
Press  kliping
 
 

LEVITACIJA


27.02.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Sve češće u filmovima  naučne fantastike srećemo se sa predstavom bića ili vanzemaljaca, koji lebde u vazduhu ili se kreću lebdeći iznad zemlje. Scenaristi i režiseri su inspirisani poznatom parapsihološkom pojavom levitacije.

 

KRALJICA DRAGA OBRENOVIĆ U SVETLU ISTINE


27.02.2010. / Akademediasrbija 

Piše : Slobodan Maričić

O ubistvu poslednjeg kralja iz dinastije Obrenović – Aleksandra i njegove supruge Drage dosta toga je napisano, čak je snimljena i gledana TV serija. Ipak ličnost Drage Mašin Obrenović nije verno niti u potpunosti predstavljena.

 

EKOLOZI : NEMAČKA SE SPREMA ZA APOKALIPSU


25.02.2010. / Akademediasrbija 

Preveo : Slobodan Maričić

Aktivisti ekoloških organizacija u Nemačkoj su još prošle godine alarmirani, da se u dobro čuvane i vojno obeležene reone, noću povremeno teškim vozilima dovoze skriveni tereti, pod pratnjom.

 

NAŠI TURSKI PRIJATELJI !


24.02.2010./ Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Braćo Srbi pamet u glavu, a dupe uza zid !

Upravo otvoreni sajam turizma u Beogradu bio je prilika da se naslušamo hvalospeva o prijateljstvu Turske i Srbije (ne rekoše petstogodišnjem) o tome kako Turska raširenih ruku čeka naše turiste u predstojećoj sezoni u njihovim ( od evropskih turista sve praznijim) letovalištima.

 

PROROČICA VANGA I RAT 2010


21.02.2010. / Akademediasrbija

Priredio : Slobodan Maričić

Smatra se da je milion ljudi posetilo Vangu

Evangelija koje ime na grčkom znači “onaj koji prenosi dobre vesti” po narodnosti Bugarka, rodjena je u Strumici (devojačko Pandeva, bračno Gušterova, a posle smrti muža Randjela uzima prezime Dimitrova) i bila jedan od najpoznatijih savremenih svetskih medijuma “prekognostičara i retrognostičara”, dakle medijum sa mogušnošću predvidjanja budućnosti, ali i ”vidjenja” u prošlost.

 

HOLOGRAMSKA PARADIGMA


20.02.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić 

Hologramska  Paradigma je jedna veoma zanimljiva paranaučna teorija o čovekovom poimanju materijalnog sveta oko sebe, koju je 1992. godine u Engleskoj postavila tkzv. “Asocijacija transpersonalne psihologije” na čijem je čelu i danas izvesni Prof. Dr. J.Grof.

 

PAPA, MALTEŠKI VITEZOVI, PRINC ALEKSANDAR I NJEGOVI AMBASADORI


19.02.2010. / Akademediasrbija

Piše: Slobodan Maričić

Nema nikakve sumnje da je kao i ostali Karadjordjevići  i Aleksandar Princ od Jugoslavije , sada samoproglašeni Prestolonaslednik Srbije u mnogim tajnim društvima, bez obzira na demantije njegove kancelarije i njega samog.

 

KOLIKA JE IMOVINA KARAĐORĐEVIĆA I KAKO SU OSTALI BEZ NJE ?


28.02.2001.

KOLIKA JE IMOVINA KARAĐORĐEVIĆA I KAKO SU OSTALI BEZ NJE ?

Feljton u 13 nastavaka

Autor : Slobodan Maričić

Press kliping

 

NA PRINCA TOMISLAVA POKUŠAN ATENTAT


НОВИ ЕКСПРЕС
ИНТЕРВЈУ СА СлободанOM МаричићEM
На принца Томислава покушан атентат

Press kliping

 

SERBIEN MUSS STERBIEN (SRBIJA MORA CRKNUTI)


09.02.2010. / Akademediasrbija

Preveo: Slobodan Maričić

Wilhelm II – ( Friedrich Wilhelm Viktor Albrecht, Koenig von Prussien) Kralj Prusije (27 Januar 1859 – 4 Juni 1941) bio je poslednji nemački kralj nekadašnje nemačke imperije kako su je nazivali.

 

KO BRE JEL VUK JEREMIĆ ?


07.02.2010. / Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Skoro da nema dana u kome se ne zapitamo, dokle možemo ili ćemo izdržati u u ovom životu, koji je ono što smo nismo bilo kada pomišljali da nam se može dogoditi kao život.

 

DERVIŠ(I)


04.02.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Derviš je naziv poreklom od persijske reči: “Darveš“ što znači sveštenik i ime je za pripadnika muslimanskog bratstva ili putujećeg pripadnika istoimene sekte, čije postojanje datira još iz ranog Srednjeg veka u Maloj Aziji sa granice tadašnje Turske i Persije.

 

PRIVESCI DUHOVA ILI LARVE I KAKO IH SE OSLOBODITI ?


30.01.2010. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić 

U okultnoj i ezoterijskoj literaturi larve ili privesci duhova predstavljaju spiritualne energetske proizvode, koje proizvode odredjene osobe koncentracijom negativne energije i koje su prijemčive na tudju auru ili „dolaskom-slanjem iz astralnog sveta“ – nivoa ili nižih svetova.

 

ZABORAVLJENI SRPSKI HEROJI – GAVRILO PRINCIP


27.01.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Atentat na austrijskog Nadvojvodu Franca Ferdinanda je istorijski dogadjaj kolosalnih posledica, koji je bio uzrok Prvom svetskom ratu, raspadu Austrougarske monarhije, zatim stvaranju novih država : Čehoslovačke, Madjarske, Jugoslavije i povraćaju značajnih teritorija susednim državama, koje su okupirale ili aneksirale Austrougarska i Turska.

 

ORDO TEMPLI ORIENTIS (OTO ) - VITEZOVI TEMPLARI - “KRSTAŠI“


25.01.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

U vreme osvajanja Palestine i Jerusalima oko 1000. godine posle Hrista je prema postojećim izvorima ovaj viteški red nastao spontano i u početku okupljao samo plemiće iz Evrope, koji su predvodjeni svojim kraljevima i krunisanim glavama evropskih dvorova docnije odlazili u pohode u “Svetu zemlju” na Hristov grob u Jerusalemu.

 

NAŠA BORBA : FOLKSDOJČERI U JUGOSLAVIJI


31.maj. 1995.

FOLKSDOJČERI U JUGOSLAVIJI - Feljton u 13 nastavaka

Autor : Slobodan Maričić

Press kliping

 

KRALJEVSKE AVANTURE


14.01.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Nije bila tajna da su srpski vladari voleli malo da „isplove“ van bračnih voda i da se zabavljaju i relaksiraju ne samo sa slobodnim damama već bogme sa ženama svojih potčinjenih. Najviše je u novijoj istoriji opisano kako je Knjaz Miloš voleo da „skita“, ali to nije krio ni od koga.

 

JAPANSKE MISTERIJE - KAKEMONO


14.01.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Kakemono je još jedna od misterija stare japanske religije „Šintu“, koja je specifična po tome što se za izazivanje paranormalnih stanja koriste predmeti, tačnije slike. Kakemono je naziv za tradicionalne japanske slike izradjene prirodnim biljnim bojama na papirusu raznih veličina,  koje su se savijale u rolnu, a poznate su još pre vremena Hrista.

 
Još članaka...