Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 145175
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7067828
Ko je na sajtu?
Imamo 48 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

GLADNI SMO !


 03.03.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Ovu parolu - vapaj gledamo sve češće na protestima pred vladom, na blokadama puteva i blokiranim železničkim prugama. Dogadja se narod, bio je nekada naziv za ovakve proteste , kojih je sve više. Dakle „dogadjanje naroda“ je tema ovog priloga.

 

OBRENOVIĆI KAO REFORMATORI SRBIJE


 03.03.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

O dinastiji Obrenović se od početka prošlog veka, vrlo malo govorilo i pisalo, sve po nalogu Karadjordjevića zbog krvavog dolaska ove dinastije na vlast, ubistvom Kralja Aleksandra i Kraljice Drage Obrenović.

 

ALEKSANDAR KARADJORDJEVIĆ SE ODREKAO PRESTOLA - Promo


 14.april.1992.
 ALEKSANDAR KARADJORDJEVIĆ SE ODREKAO PRESTOLA
 Slobodan Maričić - Intervju
Press  kliping
 
 

LEVITACIJA


27.02.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Sve češće u filmovima  naučne fantastike srećemo se sa predstavom bića ili vanzemaljaca, koji lebde u vazduhu ili se kreću lebdeći iznad zemlje. Scenaristi i režiseri su inspirisani poznatom parapsihološkom pojavom levitacije.

 

KRALJICA DRAGA OBRENOVIĆ U SVETLU ISTINE


27.02.2010. / Akademediasrbija 

Piše : Slobodan Maričić

O ubistvu poslednjeg kralja iz dinastije Obrenović – Aleksandra i njegove supruge Drage dosta toga je napisano, čak je snimljena i gledana TV serija. Ipak ličnost Drage Mašin Obrenović nije verno niti u potpunosti predstavljena.

 

EKOLOZI : NEMAČKA SE SPREMA ZA APOKALIPSU


25.02.2010. / Akademediasrbija 

Preveo : Slobodan Maričić

Aktivisti ekoloških organizacija u Nemačkoj su još prošle godine alarmirani, da se u dobro čuvane i vojno obeležene reone, noću povremeno teškim vozilima dovoze skriveni tereti, pod pratnjom.

 

NAŠI TURSKI PRIJATELJI !


24.02.2010./ Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Braćo Srbi pamet u glavu, a dupe uza zid !

Upravo otvoreni sajam turizma u Beogradu bio je prilika da se naslušamo hvalospeva o prijateljstvu Turske i Srbije (ne rekoše petstogodišnjem) o tome kako Turska raširenih ruku čeka naše turiste u predstojećoj sezoni u njihovim ( od evropskih turista sve praznijim) letovalištima.

 

PROROČICA VANGA I RAT 2010


21.02.2010. / Akademediasrbija

Priredio : Slobodan Maričić

Smatra se da je milion ljudi posetilo Vangu

Evangelija koje ime na grčkom znači “onaj koji prenosi dobre vesti” po narodnosti Bugarka, rodjena je u Strumici (devojačko Pandeva, bračno Gušterova, a posle smrti muža Randjela uzima prezime Dimitrova) i bila jedan od najpoznatijih savremenih svetskih medijuma “prekognostičara i retrognostičara”, dakle medijum sa mogušnošću predvidjanja budućnosti, ali i ”vidjenja” u prošlost.

 

HOLOGRAMSKA PARADIGMA


20.02.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić 

Hologramska  Paradigma je jedna veoma zanimljiva paranaučna teorija o čovekovom poimanju materijalnog sveta oko sebe, koju je 1992. godine u Engleskoj postavila tkzv. “Asocijacija transpersonalne psihologije” na čijem je čelu i danas izvesni Prof. Dr. J.Grof.

 

PAPA, MALTEŠKI VITEZOVI, PRINC ALEKSANDAR I NJEGOVI AMBASADORI


19.02.2010. / Akademediasrbija

Piše: Slobodan Maričić

Nema nikakve sumnje da je kao i ostali Karadjordjevići  i Aleksandar Princ od Jugoslavije , sada samoproglašeni Prestolonaslednik Srbije u mnogim tajnim društvima, bez obzira na demantije njegove kancelarije i njega samog.

 

KOLIKA JE IMOVINA KARAĐORĐEVIĆA I KAKO SU OSTALI BEZ NJE ?


28.02.2001.

KOLIKA JE IMOVINA KARAĐORĐEVIĆA I KAKO SU OSTALI BEZ NJE ?

Feljton u 13 nastavaka

Autor : Slobodan Maričić

Press kliping

 

NA PRINCA TOMISLAVA POKUŠAN ATENTAT


НОВИ ЕКСПРЕС
ИНТЕРВЈУ СА СлободанOM МаричићEM
На принца Томислава покушан атентат

Press kliping

 

SERBIEN MUSS STERBIEN (SRBIJA MORA CRKNUTI)


09.02.2010. / Akademediasrbija

Preveo: Slobodan Maričić

Wilhelm II – ( Friedrich Wilhelm Viktor Albrecht, Koenig von Prussien) Kralj Prusije (27 Januar 1859 – 4 Juni 1941) bio je poslednji nemački kralj nekadašnje nemačke imperije kako su je nazivali.

 

KO BRE JEL VUK JEREMIĆ ?


07.02.2010. / Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Skoro da nema dana u kome se ne zapitamo, dokle možemo ili ćemo izdržati u u ovom životu, koji je ono što smo nismo bilo kada pomišljali da nam se može dogoditi kao život.

 

DERVIŠ(I)


04.02.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Derviš je naziv poreklom od persijske reči: “Darveš“ što znači sveštenik i ime je za pripadnika muslimanskog bratstva ili putujećeg pripadnika istoimene sekte, čije postojanje datira još iz ranog Srednjeg veka u Maloj Aziji sa granice tadašnje Turske i Persije.

 

PRIVESCI DUHOVA ILI LARVE I KAKO IH SE OSLOBODITI ?


30.01.2010. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić 

U okultnoj i ezoterijskoj literaturi larve ili privesci duhova predstavljaju spiritualne energetske proizvode, koje proizvode odredjene osobe koncentracijom negativne energije i koje su prijemčive na tudju auru ili „dolaskom-slanjem iz astralnog sveta“ – nivoa ili nižih svetova.

 

ZABORAVLJENI SRPSKI HEROJI – GAVRILO PRINCIP


27.01.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Atentat na austrijskog Nadvojvodu Franca Ferdinanda je istorijski dogadjaj kolosalnih posledica, koji je bio uzrok Prvom svetskom ratu, raspadu Austrougarske monarhije, zatim stvaranju novih država : Čehoslovačke, Madjarske, Jugoslavije i povraćaju značajnih teritorija susednim državama, koje su okupirale ili aneksirale Austrougarska i Turska.

 

ORDO TEMPLI ORIENTIS (OTO ) - VITEZOVI TEMPLARI - “KRSTAŠI“


25.01.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

U vreme osvajanja Palestine i Jerusalima oko 1000. godine posle Hrista je prema postojećim izvorima ovaj viteški red nastao spontano i u početku okupljao samo plemiće iz Evrope, koji su predvodjeni svojim kraljevima i krunisanim glavama evropskih dvorova docnije odlazili u pohode u “Svetu zemlju” na Hristov grob u Jerusalemu.

 

NAŠA BORBA : FOLKSDOJČERI U JUGOSLAVIJI


31.maj. 1995.

FOLKSDOJČERI U JUGOSLAVIJI - Feljton u 13 nastavaka

Autor : Slobodan Maričić

Press kliping

 

KRALJEVSKE AVANTURE


14.01.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Nije bila tajna da su srpski vladari voleli malo da „isplove“ van bračnih voda i da se zabavljaju i relaksiraju ne samo sa slobodnim damama već bogme sa ženama svojih potčinjenih. Najviše je u novijoj istoriji opisano kako je Knjaz Miloš voleo da „skita“, ali to nije krio ni od koga.

 
Još članaka...