Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 145175
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7067732
Ko je na sajtu?
Imamo 30 gosta na mreži

komentari i članci urednika

  
Овај сасвим мали део мог новинарског ангажмана који сам успео „сакупити” и који је пред вама као мини архив и уз то промотивни прес клипинг давно објављених чланака, није производ професије, већ хобија. Да ми је компјутер био доступан пре четрдесет, а не тек пре двадесетак година, чланака би било више. Моји текстови нису (никад ни били) за „осетљиве уши“, ЕУропејце, чланове нво, лгбт и србо мрзитеље. Често и псујем, али по Вуку Караџићу, па доле написано није ни за малолетне. На време сам вас упозорио.  Slobodan Maričić  
  

ЗАБОРАВЉЕНИ СРПСКИ ХЕРОЈИ


28.05.2010. / Akademediasrbija

Јунак и  говор који се не смеjу  никако и никад заборавити !

 

HERMETISTIČKI SIMBOLI


25.05.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Hermetistički simboli su izvorno, izmišljeni potom nacrtani ili napravljeni kao neka vrsta „psihičkog katalizatora” , koji su slikovito ili materijalno prikazani radi prvobitno,  dovodjenja adepta (učenika hermetizma) u stanje više svesti .

 

KO SU JEZUITI ?


25.5.2010./ Akademediasrbija

Piše : Slobodan maričić

Najzatvoreniji ili najmističniji red katoličkih kaludjera su Jezuiti. Oni su danas i od osnivanja u prvom redu svih misija Katoličke crkve kao najvatreniji pobornici Katolicizma.

 

ELONGACIJA


17.05.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Parapsihološki fenomen zabeležen i dokumentovan više puta i u naučnim istraživanjima , tokom prošlog veka u Nemačkoj i V.Britaniji manifestuje se tako što medijumi mogu vidno da produže - istegnu svoje ekstremitete ili delove tela, najčešće ruke, noge ili vrat i ponovo ih vrate na normalnu dužinu nazvan je po grčkom elognacija.

 

RAT PSIMA LUTALICAMA , BRAVO NACIONALISTI ?


 17.05.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

U mom redovnom pregledu srpskog nacionalnog ili nacionalističkog razmišljanja po internetu, naišao sam na komentare na blogu „srpskinacionalisti.com“ na temu ( ne znam ko je postavio ) „Objavimo rat psima lutalicama“ .

 

VIZE ZA DEVIZE


30.07.1998.

VIZE ZA DEVIZE

NEBO NAD KOSOVOM

Piše : Slobodan Maričić

Press kliping

 

KOLIKO JE TEŠKA LJUDSKA DUŠA ?


13.05.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

McDOUGALL DANCAN (1880 – 1944) profesor i doktor u lokalnoj bolnici grada Masačusets u istoimenoj američkoj državi, prvi je naučni radnik, koji se tokom svoje naučne prakse eksperimentalno bavio fenomenom merenja težine ljudske duše.

 

ZLATNA ZORA I ALISTER KROULI


08.05.2010. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

ZLATNA ZORA ( THE GOLDEN DAWN ) je tajno udruženje hermetista sa početka XIX. veka osnovano u Londonu, na čijem čelu je bio veliki mag Mc Gregor Maters, koji je tvrdio da je sam preveo jedan tajanstveni rukopis, koji datira iz starog Egipta o svim okultnim tajnama, njihovoj tehnici i primeni.

 

ZDRAVO EVROPO, ZBOGOM PAMETI !


05.05.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Posle dužeg vremena pogledao sam vesti na B 29 – Liberator-u.  Da podsetim, Liberatori B-29 (Oslobodioci) su američki bombarderi, koji su na kraju II. Svetskog rata bombardovali Srbiju, dok su Englezi takodje naši „saveznici“ za tu svrhu koristili neke manje avione - „Lankastere“ ili tako nešto.

 

BIĆE PREGOVORA SRBIJE I KOSOVA !


02.05.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Veton Suroi politički analitičar i komentator, kako su preneli kosovski mediji izjavio je prvoga maja da će se uskoro održati pregovori Srbije i predstavnika kosovskih vlasti o odnosima “ dve zemlje “.

 

LOS VOLADORES


27.04.2010. / Akademediasrbija
Slobodan Maričić

Prema učenju Jaki indijanaca iz Južne Amerike Los Voladores su negativni entiteti , larve negativnog naboja ili prostije rečeno posebna vrsta duhovnih bića koja su nevidljiva, iako egzistiraju na “ljudskoj ravni” – trećem denzitetu.

 

PADRE PIO


23.04.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Forgione Francesco – “Padre Pio” (1887 – 1968) je bio italijanski sveštenik iz reda Jezuita koji je postao poznat pošto je pedeset godina u kontinuitetu imao na telu pojave fenomena “Stigmata”  (Hristovih rana).

 

ALO SLOVENCI GDE SU BRE TE PENZIJE ?


19.04.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Pre mesec, dva, tri, objaviše sve televizije, novine i radija da su Srbija i Slovenija konačno postigle Dogovor o Socijalnom osiguranju, penzijama i tako to, za sve one naše koji su radili u Sloveniji i njihove koji su radili u Srbiji.

 

SRBIJA PLAĆA POKLONE, KO IH U SRBIJI DOBIJA ?


19.04.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Negde zabačeno u projekciji državnog budžeta zabačena je stavka o visini izdataka koje država izdvaja za poklone stranim državnicima, kada dolaze u Srbiju ili kada im ih nose naši predstavnici.

 

U SREDU SE OTVARA TORANJ NA AVALI !


17.04.2010. / Akademediasrbija

Priredio : Slobodan Maričić

U sredu 21. aprila će uz prisustvo najviših državnih ličnosti kao i ličnosti iz javnog života biti otvren novoizgradjeni toranj na Avali visok 204,5 metra, jedan metar viši od staroga, koga su srušili NATO avioni 1999. godine.

 

KNJIGA “ DAN POSLE ROZVELA”


15.04.2010. / Akademediasrbija

Priredio : Slobodan Maričić

Knjiga "Dan posle Rozvela" (The day after Roswell) pukovnika američke armije Filipa Korzoa (Philip Corso) predstavlja konačno na faktima zasnovano, razrešenje kontroverze koja je decenijama okruživala misteriozni udes "Neidentifikovanog letećeg objekta" u gradiću Rozvel, New Mexico, jula 1947. godine.

 

PRIČA O LJUDIMA SA CRVENOM RUŽOM


11.04.2010. / Akademediasrbija

priredio Slobodan Maričić
Verovatno su mnogi od vas, makar na filmu videli Njujork i čuvenu Centralnu železničku stanicu, jer tu se zbiva ovaj dogadjaj na samom kraju Drugog svetskog rata.

 

TEST - KOJU STRANU MOZGA KORISTITE ?


10.04.2010. / Akademediasrbija

Priredio : Slobodan Maričić

Ovaj test je namenjen proveri utvrdjivanja koju stranu mozga testirana osoba dominantno koristi. Test je jednostavan, treba samo par minuta posmatrati plesačicu i uočiti u kom se smeru ona vrti.

 

CIVILIZACIJA ČOPA


09.04.2012. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

O civilizaciji ili narodu Čopa, čulo se prvi put u evropskoj javnosti posle II. Svetskog rata kada je engleskom arheologu dr. Karyl Robin-Evans-u njegov poljski kolega Prof. Lolladoff pokazao neobični kameni disk za koji je tvrdio da je kupio u gradu Mussorie u severnoj Indiji, a da potiče od misterioznog naroda zvanog "Džopa" ili „Čopa“ , koji ga koristi tokom religijskih rituala.

 

VEKOVNE TAJNE BRIONA


05.04.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Balkanske zemlje EX-YU sa svojim geo-strateškim položajem izmedju Istoka i Zapada nisu u prošlosti, kao ni danas bile bez zapaženih arheoloških tragova, koji su zbog svog izgleda , geografskog položaja ili karakteristika postali i ostali naučne zagonetke.

 
Još članaka...