Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 145176
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7070112
Ko je na sajtu?
Imamo 79 gosta na mreži

PARANORMALNI FENOMENI : UNUTRAŠNJI GLAS


02.09.2010. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Predstavlja specifičan paranormalni fenomen koji se manifestuje kao subjektivni doživljaj u kome neka osoba u podsvesti (glavi ili niotkuda) čuje neki glas ili glasove. Ovi glasovi kao akustični doživljaji su „dostupni“ samo osobi sa tim fenomenom (pojavom) koji se manifestuju u različito vreme i različitim pojavnim oblicima.

Najčešće je pojava definisana informativnim karakterom , kada ti unutrašnji glasovi saopštavaju odnosnoj osobi neke podatke koji su za nju nepoznati. Iste osobe ili istraživači fenomena „prijema poruke“ ne mogu proverom potvrditi ili ne.

Medjutim, ponekad su unutrašnji glasovi - akustične halucinacije toliko česte da mogu u ekstremnim slučajevima uticati na nosioca fenomena, da on počne ponekad bezrezervno pratiti “naloge” unutrašnjeg glasa. Najčešće su to neke religiozne poruke, predavanje molitivi, posvećenje crkvi itd. Medjutim pokeda se dogadaja zastranjivanje da ovaj fenomen toliko utiče na nosioca , sve do izvršenja nekog krivičnog dela ili čak suicida. Kao parapsiholoski fenomen „unutrašnji glas“ je zabeležen u mnogo slučajeva, i izuzetno ga je naučno potvrditi, ispitivati i lečiti.

Medjutim, ponekad se fenomen javlja nekim osobama kada su se ove našle u naročito opasnim ili traumatskim situacijama. „Unutrašnji glas“ ih je prema sopstvenom svedočenju, a neobjašnjivo za istraživače, opomenuo na neko neophodno i neobično činjenje ili nečinjenje, ili im dao informacije, koje su bile odlučujuće za pozitivno rešenje nekog do tada nerešivog problema, delovanje za spas od iznenadne i nepredvidjene opasnosti, čak smrti ili izbegavanje neke lične ili sprečavanja tudje pojedinačne ili masovne nesreće.

Ponekad se „unutrašnji glas“ u pozitivnom ishodu nekog nepredvidjenog dogadjaja tumači kao impuls „Šestog čula“, koje je naslutilo opasnost.

/Iz knjige : Leksikon Parapsihologije i najveće misterije, autor Slobodan Maričić/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP