Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 145176
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7070082
Ko je na sajtu?
Imamo 60 gosta na mreži

PALI LI NEKO SVEĆE ZA UBIJENE SRBE PO SVETU ?


27.08.2010. / Akademediasrbija

Priredio : Slobodan Maričić 

Beograd je palio sveće ubijenom francuskom gradjaninu Tatonu, navijaču koji je došao u Beograd da bodri svoj tim i u tuči nastradao ! Izvinjenja su padala kao kiša.

 

U medjuvremenu u Hrvatskoj ubiše jednog, u Slovačkoj dvoje Srba prebiše do smrti, i da ne nabrajam još pet šest slučaja ubistava bez povredjivanja, ostavljanja bombi i razbijanja automobila srpskim turistima . Upali li neko sveće za te srpske žrtve ili se vlasti  jeb.. za sopstveni narod? Komandujuće sline od ličnosti i autoriteta ćute kao zaliveni !

Turista iz Srbije Dejan Novaković, iz Beograda, star 34 godine, ubijen je juče rano izjutra u  tuči u diskoteci u Ohridu.Novaković je sa teškim telesnim povredama prenesen u ohridsku bolnicu, ali je tamo podlegao povredama.

Kako B92 saznaje, Novaković je prebijen na smrt, a njegov drug Goran Perić prošao je sa lakšim povredama i već je pušten iz bolnice. Tuča sa lokalnim žiteljima je u tri sata posle ponoći , počela zbog devojke, a turiste iz Srbije prebili su pripadnici obezbeđenja diskoteke.

Svađa u kojoj su učestvovale dve grupe mladića počela je u diskoteci, a zatim se prenela na gradske ulice, javio je dopisnik B92 iz Makedonije.

Prema nezvaničnim informacijama, u divljačkom prebijanju kod zgrade pošte učestvovalo je obezbeđenje kluba u kom je došlo do tuče turista iz Srbije i lokalnih momaka. Obična rasprava se pretvorila u tuču i jurnjavu na ulicama.

Policija je privela oko 30 učesnika i očevidaca. Novaković je prebijen na smrt i, prema rečima lekara, nije mu bilo pomoći.

“Mlad čovek stigao je u bolnicu bez znakova života, a povreda je nastala udarcima tupim predmetom”, rekao je direktor Opšte bolnice u Ohridu Sašo Vasilevski. “Smrt je nastupila na mestu na kojem se i dogodio incident”, naveo je on.

“Drugi pacijent imao je takodje povrede na glavi nastale tvrdim predmetom. Povrede su sanirane i pušten je na kućno lečenje”, rekao je Vasilevski. Inače, u Ohridu nisu retki incidenti u kojima učestvuju srpski turisti, ali se do sada nisu završavali fatalno.

Svedočenje jednog od očevidaca - deset na jednog

Jedan od očevidaca događaja ispričao je kako je izgledao sukob. “Nesrećni mladić je bio napadnut od strane jedne grupe. Pokušao je da se zaštiti pitavši ih – ‘jao ljudi, šta sam vam uradio’. Odgovorili su mu: ‘Sada ćeš da vidiš’.Tukli su ga, a onda su pobegli”, ispričao je očevidac Goran Dimitrieski.

“Pokušao sam da mu pomognem, pozvao sam i Hitnu pomoć, ali sve je bilo uzalud”, naveo je on. Deo učesnika je priveden, a za ostalima policija još traga.

Ohrid je u šoku, a već se čuju strahovanja kako će ovaj incident da utiče na turizam, s obzirom da je najveći broj gostiju upravo iz Srbije.

Policija traga za više osoba

Makedonska policija traga za jednim državljaninom Srbije i nekoliko državljana Makedonije za koje sumnja da su prošle noći učestvovali u tuči u Ohridu, saopštio je makedonski MUP.

Poruka gradonačelnika Ohrida

Gradonačelnik Ohrida Aleksandar Petreski izjavio je da žali sa celim srpskim narodom zbog ubistva turiste iz Srbije Dušana Novakovića u masovnoj tuči u tom gradu, ocenivši da će se to odraziti na turizam, pošto su gosti iz Srbije najbrojniji u tom mestu.

"Osećam odgovornost jer su srpski gosti bili najbrojniji u Ohridu. Veoma sam nezadovoljan onima koji su odgovorni za javni red i mir", rekao je Petreski.

Policija je saopštila i da još nisu poznati nalazi obdukcije i da će se histološkom analizom utvrditi zašto je prestao rad srca preminulog, budući da, prema nalazu veštaka, povrede na glavi nisu bile takve da mogu ugroziti život. Makedonski MUP je saopštio da su zaplenjeni kompjuteri u kafiću zbog provere video-zapisa bezbednosnih kamera.

Pazi sad: pobili se Srbi, a Makedonci navijali šipkama !

Prema policiji kako je saopštila svađa u klubu počela je iz banalnih razloga, posle čega je izbila tuča između nekoliko srpskih državljana. Oni su izašli iz kluba i nastavili tuču, a jedan od vlasnika kluba je prepoznao svog prijatelja i umešao se. Potom su ga napali drugi učesnici tuče, a onda su se umešali i lokalni stanovnici, čime je tuča postala opšta.

Dva Srbina Novaković i Perić od pedesetak gostiju su pokušali da pobegnu, ali nisu uspeli, pri čemu je Novaković zadobio fatalne povrede. Lakše je povređen vlasnik kluba M.K., koji je saslušan.

Istraga je obavljena na mestu tuče, a na uvid je izašao zamenik javnog tužioca i istražni sudija.

Ambasada u kontaktu s policijom

O incidentu je obaveštena ambasada Srbije u Skoplju, u kojoj kažu da su u kontaktu sa policijom. Otpravnica poslova Dušanka Divjak-Tomić prenela je srpskim medijima informacije koje su o incidentu dobili od policije. “Prema preliminarnim informacijama, u diskoteci je došlo do tuče u kojoj je učestvovalo desetak mladića, među kojima je bio i nastradali Dejan Novaković. Njegov drug Goran Perić je lakše povređen”, kaže Dušanka Divjak-Tomić. “Policija je izvršila uviđaj na licu mesta i privela više lica. Policijska istraga je u toku, kao i obdukcioni postupak radi utvrđivanja uzroka smrti”, navodi ona.

“Ambasada je u stalnom kontaktu sa policijom u Ohridu i za sada su to zvanične informacije kojima raspolažemo”, poručuje otpravnica poslova Ambasade Srbije u Skoplju.


Komentar :

I šta ćemo sada ?
Samo savet : 'ALO LUDI SRBI, PA NE IDITE TAMO GDE VAS MRZE ,TUKU I UBIJAJU . JEB'O VAS OHRID, LIJEPA USTAŠKA i SMRDLJIVA TURSKA !

"Mali Radojica"


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP