Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 152076
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7352802
Ko je na sajtu?
Imamo 23 gosta na mreži

„ПРИЈАТЕЉИ“ СРБИЈЕ И ПУТИНОВО ДРУГО ЛИЦЕ


16.11.2018.

Пише : Слободан М.Маричић

Тек два дана после прославе у Паризу сазнао сам да у ствари Председник Србије Вучић не да није седео близу главних гостију на почасној трибини, већ да је чак био са другоразредним званицама на трибини преко пута почасне.

Заиста прворазредни скандал због кога Србија мора да промени свој помало удворички однос према Француској. И не само према Француској. Шта се према моме скромном мишљењу догађа? Србија је заиста постала најснажнији економски и војни играч на западном Балкану и сада сви и мали и велики суседи прате сваки њен корак посебно у међународним односима. Са Француском задњих двадесетак година, па и деценијама нисмо имали неке нарочите дипломатске економске и политичке односе. Увек се у то умиксују наши „традиционални пријатељски односи“ још од пре век, два, а посебно из Првог светског рата. О томе какви су заиста они били писали су многи: од одуговлачења да ли ће нам и када послати бродове за прихват измучених српских војника после албанске голготе до разних „случајних“ фелера у снабдевању оружјем и муницијом српске војске током прве године рата. А све је плаћано у сребру и злату из српских резерви у иностранству, до последње паре. Да прескочимо заверу и убиство Краља Александра у Марсељу за које Париз није сносио никакве моралне ни материјалне нити дипломатске последице. Коначно бомбардовање Србије и Црне горе 1999. године у коме су Французи здушно учествовали без пардона и извињења. И тај њихов емисар смрти Бернард Кушнер који се сумњичи за злочин сарадње са Шиптарима у продавању органа живих или убијених Срба па до овог срамотног одређивања места седења српског председника Александра Вучића на прослави 100 година победе у И. Светском рату. Са разлогом су Београђани 1999. године завили црним платном споменик „Захвалности Француској“ на Калемегдану, као и што су на моје велико одобравање пре пар дана ишарали исти споменик црном бојом. То је расположење српског народа према великој „братској“ Француској. Дакле, Французи нам нису пријатељи, видеће се.

Са Немачком, наводно имамо „ никад боље односе“ у свему осим Косова, снабдевања гасом и обновом наоружања и опреме војске Србије. Вучић непрестано истиче огромне немачке инвестиције у Србији што математички гледано је близу истине. Али ако се мало удубимо у структуру тих инвестиција види се да се у 80 посто случајева ради о увозу или инвестицијама „прљаве технологије. Пре двадесет година Немачка је између редова своје своје спољне економске политике навела да ће сву своју прљаву технологију изместити у земље бивше Источне Европе, првенствено балканске земље. И данас се види да су тако и поступили. Додуше ништа друго не раде ни остале највеће земље ЕУ које су инвеститори у Србији. Ко још не зна да је производња аутогума са својим отпадним материјалима један од најстрашнијих загађивача природне средине. Фабрике детерџената и других средстава за прање као и козметичких производа су исто толико опасни загађивачи наших река који троше енормне количине чисте пијаће воде. Да не говоримо о експериментима у лабораторијама немачких козметичких компанија који се данас врше на животињама, које после истих умиру или се убијају, чиме су испунили захтеве својих хуманитарних организација да са тиме престану у својим земљама. И најзад велике инвестиције у прозводњу свињског меса и прераду месних производа највеће немачке месне индустрије. И то је такође делатност која захтева огромне количине воде, уз екстремно велики отпад који је неупотребљив и штетан а његово уклањање врло спорно из гледишта угрожавања вода наџемних и поџемних имајући у виду локацију погона за узгој, кланица и других објеката. А шта нам Немачка осим тога „ помаже“ ? Подржавају одувек Крватску, БИХ аспирације и атаке на Републику Српску, признањем Косова међу првима су се сврстали међу наше непријатеље, па сетимо се учешћа у НАТО агресији, те разне смицалице око ЕУ и свашта нешто што нам раде деценијама иза наших леђа. И то су нам наводно пријатељи ? Вучић је опседнут Мама Хангелом и у њу гледа као Свету Магдалену која је у суштини политички манипулант који игра са великим улозима и којој наравно прија једно ђаче као што је Вучић, који би је да нема руке љубио са поштовањем, у дупе. А шта му она прича лаже и маже, то само Бог зна, али ја такође знам да се Немачка не би предомишљала да нам сукне ракете из америчких резерви, само ако то Америка нареди. Уосталом, па зар Немци не снабдевају свако мало Крвате најразноврснијим оружјем и другом економским повластицама. Свиђа им се што неко, кад не могу они сами, поново велича Трећи рајх кроз крватско величање НДХ. Дакле Немци нам нису пријатељи, видеће се.

Наша руска браћа нас народски речено свако мало прцају. Отворено, зар немамо увек проблема код „помоћи“ у оружју ? Када се почело о Миг-овима било је то пре четири године и још није све решено, јер је сада спорно хоћемо ли уз авионе добити и ракете оптималних домета од 100 до 120 км. Или застареле домета двадесетак тридесет километара. Што је веома битно да би били равноправни са противницима из западне алијансе. Па шта је са тим тенковима из њихових вишкова од десет хиљада ? Па и њих чекамо пар година од обећања. Да не говорим у фамозном систему С 300, који ће док стигне до нас застарити. Ко ће да ми објасни каква је то процедура потребна кад председник Путин обећа да ћемо добити то и то? Као да неки курир иде пешке у Сибир, да однесе наређења. Како то та руска силна армија не може да изброји 24 тенкова, стотинак ракета и евентуално пар тих система који Србији значе као питка вода ? А све то не тражимо џабе нити добијемо спремно 1/а, већ све мора одмах на дораду, ремонт, штеловање или фарбање и сл. Моје мишљење је да нас Путина зајебава, и то мислим најозбиљније. То је што се тиче руске војне „помоћи“ , а добијамо је за паре, па се питам каква је помоћ ако је платиш. А све је половно ? Е сад политички, никад нећу заборавити сраман потез Путина, када је 2015. године понизио Србију и дозволио да уместо српких војника Црвеним тргом промаршира на Дан победе, чета хрватских војника наследника оних који су из НДХ заједно са Немцима били под Москвом, Стаљинградом и другим градовима, а њихови авиони бомбардовали села и градове. Какво понижење за Србију ! До данас никакво објашњење ни извињење. „Грешка“ као у Паризу? Ма какви, само осветољубивост Путина због нечег нама непознатог. Шта нисте знали за ту срамоту Путина и Русије ништа мању од ове у Паризу ? И сад сусрет са Тачијем!? Прво неко објашњење, као Тачи се провукао иза Путина и пружио му руку, а овај се поздравио као не знајући са ким се рукује. Ма ајте молим вас ! Ако Путин не зна, ( а зна све ) онда зна сигурно ко је ко, онај кордон око њега са најразличитијим задацима. Кад оно дан касније слике Путина са Тачијем и то не руковање иза леђа, већ срдачно ћаскање са осмехом, руковање и сликање у неколико поза. Све по протоколу. Свака част амбасадору Чепурину, али он не може да опере ово срање Путина. Да ли нам је Путин заиста пријатељ ? Појма немам ! Чак почињем да мислим да је један мали егоиста, који је велико злопамтило. Дај Боже да грешим.И сад можда је проблем у томе што је Вучић изгледа схватио да нас Русија и Путин подјебавају на ситно и почео да тражи лево и десно шта може да навата у корист Србије.

Кина је изгледа пун погодак са инвестицијама, а поготово када се Вучић осмелио да предложи српско – кинеску војну сарадњу. И гле сад, ево од Кине понуда авиона, тенкова и ракета у рекорном року испоруке и по далеко нижим ценама него од Руса и то што би рекли „гланц“ нових у стању „пуни и пали“. Е то се засигурно није свидело Путину, па је чак попиздео толико да мора да ниско удара пајтајући се са Тачијем. Било би зајебано да је тако, јер је и он пријатељ Си Ђи Пинга, а пријатељ мога пријатеља би требало да буде и мој пријатељ. Изгледа да Путин баш не мисли тако. Хтео бих да завршим са мојим традиционалним закључком са којима окончавам многе чланке, а то је : Србија нема пријатеља, осим себе самих. Волео бих када би Вучић престао да тапше по раменима те наше наводне пријатеље.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP