Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131670
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6997199
Ko je na sajtu?
Imamo 48 gosta na mreži

ИЗБОРИ ? ПА ШТА ?


19.01.2016.
Пише : Слободан М.Маричић

Примио сам два мејла у вези мог задњег  писанија овде. Један кратак од извесне госпође или госпођице „М“  - нећу да јој напишем име – мејл, јер можда има љубоморног дечка или мужа, па да ме овај одере од батина или убије једно педесет пута, као што су Кристијана (према личном сведочењу).

Елем та извесна „ М “ љубазно, кратко и кутоазно пише да јој се свидео мој чланак о „Бадњаку“ , да ми жели све најбоље у новој години, добро здравље итд. Е па овим путем јој захваљујем и желим joj такође све најбоље и најздравије. Али зато други мејл је био мало више него провокативан, додуше у границама пристојности. Закључио сам да је тај извесни, претпостављам млади господин (име : „Танго сикс“  са Јаху итд. )  ваљда револтиран што сам „имао храбрости“ да напишем да сам био члан Савеза комуниста до тамо неке године, када се можда дотични, чак није ни родио. Између осталог каже : „ Пишете занимљиво, закукуљено, критикујете, а ништа о политици, и баш сам радознао за кога ћете гласати на изборима који долазе? Ја некако претпостављам да ће то бити ваш СПС....... „ !   Е јебига синовац, што би рекао мој покојни пријатељ Брана Црнчевић, промашио си 100% .

Дакле, нисам ишао на изборе доста дуго после Слобе Милошевића. А онда сам усро ствар, када сам гласао за Коштуницу. Када сам видео уместо председника - српског националисте  „баба Живку“, покушао сам да исправим ствар гласајући за Радикале. Е онда су ми се и они смучили са оним циркусима у скупштини. Тада рекох себи, доста је било гласања и надања. А „синовца“ како рекох занима за кога ћу гласати сада ? Било би лепо да је и он рекао пре или после питања мени – за кога ће он гласати, али нема везе. Занимљиво, али ето после дуго времена можда, али само можда, ићи ћу на изборе. То ће зависити искључиво, од мог тренутног расположења, физичке спремности и хоће ли ме настимулисати нешто треће. Зашто то после толико година, логично је питање ? Што би рекло у разним ситуацијама 99% правих Срба: па ето, баш заинат ! Нема ствари коју неће Србин да уради заинат, па и да убије или да се самоубије у сваком смислу : због љубави, због пића,  на смрт. Е сад занимљиво је, коме заинат ћу да гласам, ако будем гласао и за кога ? Па прво, нећу дуго около наоколо, већ : смучили су ми се сви ови на политичкој сцени. Али баш сви. Ја имам своју теорију откуда сав тај људски отпад међу нашом такозваном политичком елитом, али о томе ћу ускоро писати у рубрици Х – Фајл. Међутим, ипак немам једноставан одговор како неки људи са дна могу да искоче тако високо или испливају са дна. Свиђа ми се она изрека:  „Кад надође вода, говна прва испливају“. Па мислим да је то права метафора за нашу политичку естраду. Ви млађи, не знате, али верујте ми на реч, некадашњи Савез комуниста као организација коју је Бора Чорба ваљда пре три и више деценије назвао мафијом ( Нећу да будем члан мафије...)  је као „Удружење самохраних мајки“ наспрам данашњих политичких  партија. За невладине организације да не говорим, оне су кримо-врх.

У томе изузимам првих пет година после рата, докле је владало оно изокренуто тумачење: „ Боље да смакнем једног или десет невиних, него да ослободим једног кривог „ . Јесте био је рат и није било лако „очистити“ све ратне издајнике  и злочинце. Од шездесетих свако је могао да живи нормално, ако се није мешао у „ Божја посла“ . Ти политичари, су били заиста, бар оно што смо гледали у скупштини и сличним пригодама, пристојни људи, особе од дигнитета, веровали су да чине праве ствари за бољитак народа, јер ту личне користи није било. Кур мој си могао да купиш ауто, преко ноћи, стан, кућу, јахту или дотираш неку старле-курву, ма иди бре... Ко је и евентуално нашао начин да то изведе, појео га је брзо мрак, почистила народна или партијска метла. И  није занемарљиво, сви су посланици, ако је то била елита, седели на свакој седници на своме месту од почетка до краја. А данас празна сала, празна места и празне главе, али зато сваког првог броје наше паре. У поређењу са данашњим политичарима, том назови елитом, то је било као небо и земља.  Ако желиш да живиш мирно, не вреди да гледаш у небо нити да се мешаш у „Божја посла“, јер ови наши нови „народни“ заступници знају само за „Ђавоља посла“. Jep како је један гологузан какав је био тај Чеда пре петооктобарске контра-револуције, могао да за две године постане „политичар“ пун лове, наређује ликвидације „Фирми“,  тргује (преко фиделинке) белим–брашном, посећује амбасадоре, затворе и контролише полицију, војску итд. ? За кога се он „борио“ или се „бори“ ? Па за себе, наравно.  Има ли и сада будале која ће да гласа за њега и његову партију ? Биће, вероватно. Зоки, премијер после убијеног премијера, па то је била спрдња са здравим разумом. Зоки звани „Бунда“ због ранијег занимања на пијаци. Пази, човек се убацио тада у листер одело и до данас је умислио да је био велики политичар. Највеће достигнуће му је било што је потписао „Сабљу“ - полицијско - политичку акцију „борбе“ против „народних непријатеља“ у којој је притворено или затворено 10.000 људи. Алоооо, пази десет хиљада „народних непријатеља“ а није било рата. Десет хиљада људи који су попили: од шамара до пендрека, тежег или лакшег пребијања, злостављања, нема воде нема хране, месец, три месеца, годину дана ћорке и срамоћења у новинском и осталом медијском смећу. Било је ту и стрељања „ у покушају бекства“ , „самоубистава“ навлачењем најлонске кесе на главу, необјашњивих смрти у необјашњивим саобраћајним несрећама, бегова босова у иностранство итд, итд.итд.

Или, лидер Веља - краљ политичких вербалних бисера : „ Ја им кажем, немој да толико крадете, помало крадуцкајте... и сл. „ , иначе љубитељ народних кафанских мудровања. Па Чанак, отворени сепаратиста, љубитељ кафанских туча и старлета, вечито намршен као некадашњи професори математике, несрећник Пајтић кога је плима такође избацила. Сећам се као данас преноса скупштине и проблема око наводног гласања Неде Арнерић, које је „разрешио“ млађани демократа Бојанче, који улеће у скупштинску салу и виче: „ Ево доказа“ , машући са две карте ЈАТ-а, које су наводно биле Недине карте за долазак у Београд из Бодрума и повратак назад. Заправо, карте су биле бјанко авионске карте. Неда наравно није долазила из Бодрума да гласа како је и рекла Д.Михајловићу, првом човеку полиције који је био толико „намазан“ да су га у страним дипломатским депешама називали шифрованим именом „ Јегуља“ . После тога Неде нема више на скупштинским заседањима, а после тога ни у Демократској странци. Оно јест,  и тата би сине.

Човић, колико јуче осумњичен je за десет милиона евра, a тек треба да пева. И још један „честити“ лидер ДОС-а , генерал Момчило Перишић ухваћен на делу како предаје државне тајне америчком шпијуну у кафани, а суђења нема!? Некада се знала казна за тако нешто. Баба Живку сам већ споменуо као своје велико разочарење, али нисам деда Мрку, који још мисли да је алфа мужјак, а сви му се смеју као бабојебцу.  Не знам колико је још типова прошло испод рампе коју је некад дизао у ЈУЛ-у Шутке, потоњи министар одбране, чије је највеће достигнуће што се сликао са оним мишем од начелника генерала на америчком носачу авиона. Који блам. Кога још нисам споменуо, за кога сигурно нећу да гласам. Ма јебига, има их ко кусих паса гладних: лимузина, дневница, отварања мостова и затварања политичких неистомишљеника. Ааааа, па Тадић, човек који је уместо у манекене отишао у политичаре и који је ненадмашно умео да сложи фацу са изразом : „ Размишљам много дубоко“ ( ко ће да ми плати веома широко).... За Шешеља шта да кажем, човек је генијални лудак, који би,  да којим случајем дође на власт 100 посто изазвао 3. и 4. Светски рат, одједном. Не знам из ког периода ме је више срамота кад помислим на Тому , томовачу , породичну емисију : Ком знање, том имање, Фондацију три (мени) један теби, торбе и дипломе и шта ја знам шта све још.

Да не заборавим Вука Драшковића, још једну деда бабу која има браду, а која јој је поседела као и Дана му. За ону продају Србије коју је потписао као министар да НАТО-може да пролази Србијом како хоће, одсекао бих му муда, мада никакве штете не би имао. Баба Вук фарба косу и своје бираче који данас сви могу да стану у аутобус, (али не и браду) па изгледа као чудо природе. Одавно нисам чуо нити прочитао шта је последње лупио, мада ни нема потребе да се оглашава док му баба Дани исплаћују у НИС-у месечно 5.000 евра. Алоооооо, пет хиљада евра. Има ту још лопина, будала и нових будалетина типа неког доктора који из последњег реда скупштине свако мало скаче, маше рукама и бечи се, а нико још од других доктора да му постави дијагнозу. Е па коначно дођосмо и до Вучића. Ето тако некако испало, да премијер буде последњи у мом изборном памфлету.

Овако, има једна пословица :  „Ко једном изда, издаће и други пут“. Има и друга мангупска, безобразна из моје младости :  Ко изда, тај је пизда. Бирајте коју хоћете. Е сад озбиљно. Ја заиста не знам за шта се залаже Вучић . Не знам да ли је стварно за ЕУ или Русију? Не може брате и једно и друго, па нисмо сви папани и гегуле. И зато се некако потајно надам, у дубини душе, да ће Вучко на раскрсници изабрати – пут са Русијом. Борба против корупције - у реду. Борба против тајкуна – у реду. Борба за ред, рад и мир – поздрављам. Брига за војску, за здравство, за милицију, породиље и пензионере – у реду. Али на делу то су још увек пароле и иде мнооого споро. Па то што прича годинама за авионе и камионе, могли су да направе и наше занатлије до сада. За пензионере се побринуо до мојега. Тако нам је брзо сјебо пензије, најсељачкијом линеарном логиком – па га спомињемо сваког 10.тог и 25.тог у месецу, ја, и сви пензоси које познајем, а верујем и још стотинак хиљада других. Е ту је одржао обећање у рекордном року. Ови преговори са Косовом, приватизације, пресуде, тајкуни, ЕУ, јачање армије и остало је: трућ, мућ, бућ, или мож' да буде, ал не мора да значи!

Има две ствари које ми се (за сада свиђају ), видим да не лиже дупе овим дипломатама и странцима, као сви редом пре њега, све до Милошевић Слободана. Свиђа ми се како им одбруси на ТВ. Е сад шта је истина не знам, дал буде после телефонирања : „ Ало чика Кирби, ма ја сам се оно на ТВ зезао, ма да, љубим руке, оба ми ...  А има смисла за глуму, и онај самозадовољни осмех кад подјебава како кад кога закачи па не знаш шта заправо мисли.  Ипак једно је обећање испунио (позитивно) у рекордном року.  Укинуо је ротације, да више не може свака вашка да постави сирену и плаву ротацију, па плаши и јури пешаке ко деца кокошке на дворишту. За то му свака част. На крају, што би рекли, има он неког штофа да не буде слина од човека на челу државе. Можда Србе заиста огреје сунце са њим.

Наравно, важније је од свега напред одговор, за кога ћу ја гласати, ако уопште одем на гласање. Ни за кога, од свих поменутих. У поверењу, ако одем да гласам, дописаћу своје име. Из чистог зајебавања, као што су и ови избори надјебавање, ко ће кога. Ето, ја толико, као одговор Танго сикс-у на његово питање из мејла.


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP