Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131670
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6997313
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

ДУША И СРЦЕ


09.01.2016.

Пише : Слободан М.Маричић

Е па ево нас опет у новој календарској години.  Остала је још једна за славље -православна, па ћемо и за ту да се опет „опустимо“ и „веселимо“ да  заборавимо ону стару. О Божићу све најлепше и без коментара.

И сад да вас питам, јел' сте се стварно опустили без обзира где, са колегама и другарима на дочеку уз музику или код куће са пријатељима и рођацима? Или је био „стискавац“, пуна глава мисли: Дал' је требало да узмем још печења, меса, нарезотина , пића и сличног? А гости навалили на иће и пиће, као сви су постили, па им се ето „отворио“ стомак, као колица за пијацу.

А ако сте били негде у кафани, јел било оно: Душо ( муж), каже му Срце (жена) , ја нећу предјело нисам (шатро) гладна. Зајеб, нема ту уштеде, у цену дочека је урачунато све што ти келнери истресу на сто испред тебе, па оћеш ти или нећеш, они наплаћују све, што поједеш и што не поједеш, што попијеш и што не попијеш. Или : Душо немој толико да пијеш, само 0,5 иначе оде дозвола – господине нећемо флашу вина, дајте му само два деци.... а ја ћу киселу воду.... А све време шупак хефта,  у глави ради дигитрон, 2х800, плус 2х700, па 3х500..... и тако све до 100 евра по глави, док се Душа није отворила за музику 2х по 50 евра и почела да вади оно што је било скембано у најдубљим преградама новчаника. Срце рачуна у себи колико је торби са пијаце и дува ко претис лонац. Јебига, па кад Душа може тако, онда и Срце  „назове“ низ од три страна пива, па даље није било ни важно. Кад је „отишао“ предвиђени кеш, Душа извади картицу, али му његово Срце брзо рече да је иста празна, јер је у самопослузи отишло пола резерве, а друго пола са картице оде деци да имају и они коју кинту за дочек. И тако се „опустише“  Душа и Срце и то у трансу за све паре. Ко каже да није било лепо? Па јел тако каже пословица : најсрећнији су пијанци и лудаци, а посебно за нову годину.

Еееее, али после весеља дође оно најгоре – сутра ! Или тачније : сутрашње јутро. „Душа“ напола спава, а „Срце“ се бесно окреће у кревету да пробуди „Душу“. Коначно улећу деца у собу уз гласно честитање и поздрав :“ Тата, Мама, Срећна вам  Нова година“ ....  и отпоздрав Тате, који мисли да је обично по подне : Марш бре у п... материну, видите да спавам.... Мама вади ствар: Хвала децо, хвала вам, живи били, и вамa срећна Нова година, како сте се провели, јел вам остао који динар.... ? Није ? Добро, добро, ако, мислила сам да имате и за Српску нову... А јел сте се лепо провели ? Све се распитује, а кад деца изађоше, Срце каже Души :  Е па кад поједемо ово што има за ручак и вечеру , сутра ће да једемо говна..... А Душа одговара: ма нема проблема Срце, па знаш да имамо оних триста евра за уплату аконтације за одмор у Грчкој...

Е ту се Срце згрчи на помисао да неће бити Грчке, јединог правог опуштања и резигнирано закључи :  А јес, е то ћемо да сјебемо за Српску, знаш да си позвао кумове и родитеље, Твоје. Али се Душа не предаје: Ама Срце моје, рефинансираћемо кредит, као и прошле године, а сад су још снизили камате... и ето све је решено! Ето кредита, ето спаса свима нама кад испразнимо све лимите, издамо све чекове, испразнимо све празне картице, потрошимо све штекове за одмор. Срцу се мало смањио притисак и по мало попушта ... Сећа се да је тако било прошле и оне тамо, па и пре пар година и преживело се.  Па ваљда ћемо преживети и ову нову ... Како ? Некако.Онако како је рекао Пашић пред Први светски рат: Спаса нам нема - пропасти нећемо !

Ево ја потписујем да је све било баш тако, како је написано, за дочек ове 2016. године, када смо се веселили код кућа, или нешто нас мање по кафанама, хотелима, клубовима, кафићима и свуда где  једном годишње све Душе изводе своја Срца, па нек кошта шта кошта. Ето такви смо ми Срби, зато нас и сврби !

А  ја Вам свима желим срећу у Новој години, а не како кажу : Срећна Нова година. Па шта има да буде срећна нова година, важно је да ви будете срећни, а и ја и моје Срце.  ЖИВЕЛИ !


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP