Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 148635
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7235405
Ko je na sajtu?
Imamo 101 gosta na mreži

СРБИ ПАМЕТ У ГЛАВУ ДУПЕ УЗА ЗИД


30.08.2015.

Пише : Слободан М.Маричић

Ко у Србији не види да се ситуација у свету и у нашем региону закувава тај нека мисли на наше успехе о следећем фудбалском првенству наших славних фудбалера. Слава им.

 А ја мислим да смо најебали. Знам досада када су нам политичари говорили да нам све иде на боље, или да је боље него раније или само што није боље, па се показало да смо били у неким говнима. Сада када слушам оног Ђурића о Косову, испада као да смо га поново освојили. Вулин прича о избеглицама као : тамо три, онде пет, двадесет смо сместили у прихватни центар, а изградићемо још једно „мега“ прихватилиште за чак двеста миграната, избеглица шта ли су. Морамо бити људи, хумани, дати све од себе и још више....Човек је дефинитивно пао са Марса, а можда му озебла глава кад је оголио, од када је одсекао ону косурдачу што је носио годинама ко вила Равијојла. А Вучић поносно већ 101 пут понаваља да смо лидер у региону, само не каже чега смо то лидер ?

Ајмо редом : То на Косову, тј. у Бриселу, па то је једна зајебанција када нам сви еуропејски трећеразредни чиновници кажу да смо многооооооо напредовали и да ћемо до краја године ( ваљда ове) почети разговоре о поглављима 45, 37, 29, 49, 114, 13 и тако даље.  О чему пишу та поглавља, шта она регулишу, шта је то уствари , можда неко ново Свето писмо. Нико појма нема у јавности, а дај Боже да знају и ови наши политичари шта Србија и ми, ти и ја, добијамо ако прихватимо или не, нешто од онога што тамо пише. Све је то го кур.....  Или која је вајда свему томе ? Да прихватимо , колико се сећам неких седамсто правила и закона ЕУ који су на око 100 хиљада страна у неких двадесетак књига и да онда уђемо у ЕУ , голи, боси и на коленима, када се она већ распада. Сећам се како су тртили оног несрећника Борка, зато је прихватио неки печат за царину на граници са Косовом на латиници уместо на ћирилици и што у наслову није писало мањим словима : Косово Репубљик . Далеко од тога да ми је жао Борка, требали су још да га гузе што је лагао да су „само то“ потписали, признали, или одобрили, још тада пре пет шест година. И шта се дешава ? Па свима у свету је пун...  од нашег кукања и почели заинат да примају Косово Репубљик у спортске савезе, једне па друге, све могуће организације, они траже и у УН и Унеско и неће дуго проћи, па ће и то да се догоди. Мислите да ликујем због тога ? Никако, ја сам већ годинама мишљења да се питање Косова може решити само по оној народној пословици : На љуту рану – љута трава, а не по оној : Ко ти удари шамар, ти му окрени други образ. А ми, па ми скидамо и гаће, да нам ударе и – печат. Појма немам какву смо то победу извојевали са овом Заједницом општина и то ћемо да видимо тек за годину дана како функционише. Неко одавно рече од ретких паметних званичника  после одузимања Косова: вратићемо Косово само силом оружја – договора са шитарима нема. А још мање, ако нам посредују и помажу они у Бриселу.

Вулин који ми изгледа на неки микс  комесара из педесетих и политичара из почетка две хиљадите, трчи горе доле кроз Србију и кења, кења, кења, не може човек да га ухвати никад шта је заправо рекао. Све у свему, по њему,  изградићемо ми неке прихватне центре да нахранимо пола милиона избеглица из белог света. Није то рекао тако, али када размрсиш све што смунђа пред новинарима произилази да ћемо ми бити добри домаћини свима који зажеле да ушетају у ову јадну нашу земљу. Па свако иоле нормалан и из најдаљег српског села би одговорио кад га питаш  шта се дешава када заграде тор горе, па заграде доле, па Бугари десно, а Рвати лево, куд ће онда овце ?  Па куд и остала стока – политичка, дакле у Београд ! Што нас лажу тако безочно, провидно, а ми што верујемо или ћутимо као последње будале ?  Кажу : Све су то добри људи, нема терориста, само породични људи који желе сигуран живот на западу. Нико не сме да пише да већ покушавају или силују наше жене ! Нико не пише и не каже, да обрстише све ко скакавци уз све путеве којима иду од Македоније. Нико не каже и не пише да улазе у чопору у радње и док једни замајавају продавце други краду све што стигну . Нико не каже да су им главни саветници наши цигани који им говоре све форе како да  доскоче властима и онда их , за добре паре наравно, возе у Мађарску. Ево кише, ево снега, ево зиме, где ћемо са њима ? И шта ће бити са нама ? Ајд Вулине кажи прогнозу до Нове године или до пролећа. Кажи и срамоту да наше кухиње за српске бескућнике и избеглице немају пара да купе ни за кромпир чорбу. Кажи срамоту да Католичка црква у Србији има више народних кухиња за гладне, него „наша“ Православна !!!! ЕЕј докле смо то дотерали?  На сунце са плановима и подацима како ћемо на зиму нахранити НАШЕ ГЛАДНЕ СРБЕ И СРПКИЊЕ У СРБИЈИ И НА КОСОВУ. ( Шта, погрешио сам што сам написао у Србији и на Косову, јер је Косово саставни део Србије ? Ајде нек ми неко то објасни )  Дакле Вулине, колико имамо гладних на казану, а колико има казана и где у Србији, и шта има у њима ? После тога можемо да причамо о збрињавању избеглица на путу кроз Србију .   

Знам да се не треба шалити са озбиљним стварима, али ево управо сам видео на ТВ у вестима да ћемо добити помоћ од ЕУ 90 хиљада евра за избеглице. Јеботе, ал ће да се опаримо. Алоооо ЕУ ! Јел се чујемо , па кога ви зајебавате ? За те паре не може да се купи ни чај за седам дана за ових двадесет тридесет хиљада несрећника што залуташе код нас.  Онај гаулајтер за Србију комесар Хахан, каже дословце : Србија је напредовала и треба је наградити ! Браво, ето нека неко од ових наших главних као награду прими у Бриселу киту од неког Високог представника, високог бар два метра, да и награда буде већа.

На крају да споменем пример српске глупости или нечег другог. Велики наслов у две, три новине. „Трагедија, јео своје ноге да би преживео“! И онда текст где неки Сиријац или тако нешто са 20 и нешто година наводно доспео режимског затвора где је морао да данима само да седи. Тако је после много гладовања, почео да једе месо са својих ногу које су трулиле ! Катастрофа. И онда уместо неког инвалида који лежи на носилима са завојима на ногама или бар на једној, видимо слику момка у пуној снази, фармерке, патике, на њему пристојна мајица. Нема слика рањених ногу, ожиљака, нема штака, нити штапа. Почео сам да се смејем толико да просух јутарњу кафу. Па јеботе који је то глупави новинар написао ту „потресну причу“, која уредничка будала то одобрила и ко ће да поверује у те и сличне приче, које нам доносе неке избеглице, које видимо како претурају по донетим стварима од милосрдних београђана и гледају са не баш лепим изразом лица, као да веле : „ А где су те Лакосте, или Пуме и Тигрови. Е па да вам јебем све по списку, мислим, вама новинарима.

Ја стварно не знам како функционише овај Вучић ? Човек је дефинитивно на неким стероидима и буникама. Стероидима, јер јурца 24 сата горе доле по Европи, а има ли користи, то ваљда зна још неко осим њега, ја не знам. Да похвале стижу – стижу, али брате од похвала и обећања се не живи. Мада ми у Србији смо чак и навикли да оно што нам фали често надоместимо похвалама и обећањима. 

Е сад накупило се доста, море много, тих Вучићевих обећања: централа, топионица, тешких возила  и лаке индустрије, али нема пара од Кинеза, Руса, Американаца, Енглеза ,Немаца и тако редом. Па ето један Бугарин нас дере ко Муса јарца, и не можемо му ништа,а хоћемо да се ватамо са овим намазанима Еуропејцима, Русима и Кинезима, а они су сви заинтересовани случајно, баш за Бор: злато, сребро, истраживање литијума, неких још руда... Ако сам првих годину дана веровао да Вучић има снаге да реши овај наш српски галиматијас, сада када сам чуо да ћемо за оне 23 спорне приватизације да плаћамо милионе евра, јер су све тужбе пропале, верујем да сам се дебело преварио.

Зато мислим да је Вучић и на буникама, јер почео је да верује овим западњацима више него својој сиротињи раји. Заборавио је речи док је био радикал : Тешко оном кога запад хвали ! А вала тешко и нама. Ја толико за данас, мада ми је покојна мајка лепо говорила : Сине , у ова времена памет у главу, руку на уста, а дупе уза зид .   
 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP