Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131670
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6997309
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

ПОЖЕЛЕЋЕ ГРЦИ СРПСКИЈЕХ ТУРИСТА, АЛ ТУРИСТА НИГДЕ БИТИ НЕЋЕ


16.07.2015

Пише : Слободан М.Маричић

Ето, последњи чланак у овој рубрици коју као и сајт попуњавам све ређе, био је о Грчкој и Грцима, а сад ево још једног.

Не знам докле ћу да бринем државне бриге  и да се трудим да „ просвећујем“ Србе са то нешто мало разног искуства које накупих током живота. Нисам неки мудрац као поједини чланови академије као Матија Бећковић, нити сам књижевна фаца као Вук Драшковић давно некад националиста, а не баш од скора Муса Кесеџија, још мање сам неки црквени човек у мантији кога бар слушају верници који дођу у цркву. Схватио сам коначно да сам уствари само један од милион и по пензоса у Србији који има привилегију да има компјутер  да у интернет „шаље“  своја размишљања, а иначе бивши новинар, бивши државни чиновник, бивши друг Тај и Тај, бивши државни бирократа на јаслама, бивши јахач женске  апокалипсе. Ха, ха,ха ово ми се свиђа.... Чуј јахач !

И шта сад имам ја да кажем опет на тему  Грчке и Грка ?  Тачније није то само на ту тему јер права тема  је (била) о  лажним „вековним братским православним пријатељима“ укључивши све у окружењу од  Бугара, Црногораца, Грка, Македонаца, Румуна ( ваљда су још Православци) и коначно Руса. Смучило ми се то „нераскидиво, вековно, православно, братско „ – пријатељство у које се сви поменути, а и ми Срби лажно заклињемо од када је света и века. Иако сви државници када се сретну неизбежно подвуку то у изјавама  заправо је све фраза и протокол. Е сад знам да би ми Вучић када би којим случајем прочитао ово, замерио опасно и рекао да уносим смутњу, да подривам братство у које је узидано десет и кусур векова суживота на овима просторима и бла, бла, бућ, трућ. И сада бих лепо требао да кажем поенту, али ја сам зајебани деда који кружи полако около, наоколо, да би непријатељу дошао отпозади, као Кара Ђорђе. То се стручно каже : мала дигресија, јел тако? Једини који ми је јавно признао да умем да га „утурим у сриду“ као Сињски Алкар у алку, је мој млади пријатељ из Чикага Милош . Да, али ко зна уопште више шта је Сињска алка и оцена : „Право у сриду“ ? 

То што сам рекао да нисам човек са мантијом и правом на истину, не значи да немам и нека искуства спрам истине и вере. Елем један умни црквени човек, уствари монах – божји слуга ( а не поп – божји чиновник ) ми је пре скоро 40 - так година рекао да се најслађе спава када је човек уморан и када говори свима истину. Нисам ја то одмах применио, него једно двадесетак година касније, од  када сам моментално почео да слатко спавам – и поподне. Дакле почео сам да говорим оно што заиста мислим познаницима, пријатељима, другарима, фамилији..... Резултат : Растурих све око себе, половина побеже од мене, а другу половину напустих ја. Зашто ? Па једноставно, људи заиста не воле када чују од тебе нешто што им се не допада или их не подржиш у њиховим закључцима за које су били убеђени да су једино исправни. Какви су то неспоразуми и разочарења када схватиш  да си годинама био (свесно) у заблуди повлађујући туђим заблудама.

Да ли се кајем што сам „ отерао“ многе људе од мене или сам „скрајнут од њих. Не, не кајем се, али понекад размишљам и вагам је ли дружење са њима било лепше, од слатког сна по подне. Ипак, довољно имам пајтоса и познаника са којима могу да се присетим давних дана и заједничких доживљаја.

И на главну тему. Грчка је једна од неколико ретких земаља, а са Русијом и Румунијом једина православна која није признала Косово као државу. И на томе смо јој се годинама захваљивали. Онда колико јуче Грцима дође „оно“ до грла, па направише са оним премијером Циркасом пуч, замерише се целој Европи, али на неки начин испадоше хероји када су посрамили и гвоздену Хангелу Меркел. Када поче све да пуца у Грчкој, Циркас издаде народ и пристаде на уцене ЕУ, а странка Цироза поче да се распада. И тада Циркас поједе говна и пристаде на увођење пореза, харач и намете ЕУ, те су после добијених 7 милијарди за леба и воду од ЕУ  Грци почели да одмах одужују ЕУ !  Како ?

Па како пишу приштински медији (београдски медији ћуте ) , министар спољних послова Грчке Никос Коцијас из странке Цироза трећу посету иностранству учинио је јуче, не братској Србији например – већ Косову !? , те како је саопштено после састанака са званичницима домаћина, Грчка ће ускоро признати Косово !? За почетак ће бити отворене Канцеларије за везу у обе земље.

И посебно пикантно , Шиптари су се захвалили грчком министру за велику помоћ која им је пружена од стране Грчке у интеграцији Косова у међународне организације ??? Која бре помоћ у које организације ? О чему они то причају ? Јел нам Грци причају једно, а раде друго ?  Биће све да је тако и да ће ускоро да почне да се кида „хиљадугодишње братство“ наша два народа, јер Грци сада морају да играју како Немци односно ЕУ свира. А ЕУ је потребан сваки глас за признање Косова и даље натезање Србије. Бравос Гркос ! Зајебасте нас и ви, ал и није чудо кад се нема пара за леба, вино, бензин и остало, па ће тек играти ситно Грци на музику ЕУ. Ето толико о нашем вечном братству.И сад шта ће бити са нашим летовањима у „братској“ нам земљи Грчкој ? Па пошто  Грчка пристаде на порезе који ће да дуплирају све цене у тој земљи, досада јефтино летовање уместо рецимо петстотина евра за просечну трочлану српску породицу убудуће ће коштати скоро дупло – хиљадарку !

Ауууу рећи ће  разочарани српски туристи. Али Србин је као што је познато најсналажљивији народ на свету, па ће  уместо у Грчку – да продужи у Турску. Тих милион српских туриста колико их кажу, летује сваке године у Грчкој летоваће код „наше муслиманске браће“ , што би рекао Вучић. А ту се руши мит о православном братству и браћи Грцима, вечном пријатељству и ономе:  Срба, Руса и Грка – триста милиона браће !     
     
То је оно што ја причам годинама браћо Срби и сестре Српскиње. Немамо ми у свету браће никакве до нас самих, каква бре православна браћа, какви традиционални односи. Све је сјебо Евро, ако је тога било и пре Евра.  И шта да вам још кажем осим: „ Пожелеће Грчка српскијех туриста, ал туриста нигде бити неће „ 

Јебо вас гирос и сувлаки, чујем да у Анталији аранжман осам дана „Ол иклузив“ кошта 550 Евра, у хотели три звездице, авионом Бог те. Знам ја неће одмах сви да одустану, али видећемо ускоро:  „Ко је Вера, а ко је невера“ и ко је са Шипцима пио рујно вино нама иза леђа. Отвара то и многа друга озбиљна питања, али нисам ја квалификован да мудро говорим о томе.Чуће се ускоро све, ако мени не верујете. А дотле саветујем, спавајте слатко ширите истину, оканимо се сви и свих заблуда. 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP