Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131677
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6998207
Ko je na sajtu?
Imamo 47 gosta na mreži

БИРАЊЕ СУДБИНЕ - ТРАНСУРФИНГ


09.04.2015. / Академедиасрбија
Аутор : Милан Бојић

Постоје различити приступи интерпретацији судбине. Неки од њих су садржани у томе да је судбина коб, нешто унапред предодређено.

 Врдај колико хоћеш, судбини избећи нећеш. С једне стране, таква интерпретација нас тлачи својом безизгледношћу. Чини се да ако је човека снашла неповољна судбина,  нема никакве наде да се стање поправи. Човек лишен успеха жали се на своју судбину: зашто је живот тако неправедан? Један има свега у изобиљу, а други непрекидно трпи оскудицу. Једноме све успева лако, а други од посла не зна где му је глава, но све му је узалудно. Једног је природа обдарила лепотом, памећу и снагом, а други, не зна се од каквог греха, читав живот носи другоразредно обележје.

- Одакле сва та неједнакост?

Наравно, постоје и људи који не верују у то да је живот толико досадан и примитиван да се своди на једну предодређену судбину. За те људе постоји другачија концепција судбине: “Човек је сам ковач своје среће.” Но познато је да се и за срећу треба борити. Него шта!  “Зналци” кажу да ништа не долази само од себе. Рекло би се да је то неоспорна чињеница. Ако не желиш прихватити срећу каква ти је дата, значи да се за нешто друго треба борити рукама и ногама. Но, и ту није све лако. Боре се и труде милиони, а истински успех постижу само појединци.

Зашто је живот тако немилосрдан и окрутан?”

На овај начин, Вадим Зеланд, прослављени руски писац, на почетку своје прве књиге о Трансурфингу поставља питања чији одговор вероватно све занима.
 
- Да ли је судбина предодређена или је ми креирамо? Која од ових теорија је у праву?

Одговор ће многе изненадити, и гласи: обе верзије су у праву! Свака теорија потврђује се временом, а затим стиче право на постојање. Свака концепција живота функционише на тај начин. Ако сте одлучили да је судбина нешто предодређено, што нисте у стању изменити, значи да ће тако и бити. У том случају добровољно се препуштате у туђе руке, није важно чије, и постајете лађица која плови како је таласи носе. Ако пак сматрате да сами кројите своју судбину, тиме свесно преузимате одговорност на себе за све што се догађа у вашем животу. Борите се са таласима у настојању да управљате својом лађом
.
- Обратите пажњу на правило које важи у оба случаја: ваш избор се увек остварује!

Какав год поглед на живот изабрали, истина ће бити на вашој страни. А остали ће се спорити са вама баш зато што су и они у праву. Међутим, Вадим Зеланд заступа трећу верзију истине о човековој судбини.  Судбина је нешто што се може изабрати, без муке и напора, као наруџбина у ресторану. Да би се тај концепт разумео, и што је још важније – применио, потребно је да се упознамо са терминима попут: пространство варијанти, линија живота, намера и координација намере, јединство душе и разума, сувишни потенцијал, координација важности, клатно, слајд, фреилинг, циљеви и врата, итд...

Сложићете се, ово је доста нових термина чије се значење не може тако лако објаснити, али Вадим Зеланд је управо стога написао десетак књига како би теорију Трансурфинга изложио у потпуности. Оно што је запањујуће код читања ових књига јесте да када уђете у свет Трансурфинга, он вас потпуно обузима и води у једно ново схватање стварности које одише слободом, креативношћу и слављењем могућности живота у правом смислу те речи.

- Ко је Вадим Зеланд  творац светских бестселера из области духовности и саморазвоја,  и заговорник једног сасвим новог концепта стварности? 

Вадим Зеланд дипломирао је физику на државном Универзитету у Калининграду, где и живи.
У својим је педесетим годинама, ожењен и отац једне кћери. До распада Совјетског Савеза био је укључен у квантна истраживања, а сада се бави искључиво писањем. У својим књигама успео је да сједини знања савремене науке, филозофска учења и богато лично искуство скупљено током драматичног распада Совјетског Савеза и живота у данашњој Русији.

Вадим Зеланд сматра да није битан он него техника Трансурфинга и стога о себи говори врло мало: “На питање заинтригираних читатеља који ме питају: “Ко си ти, Вадиме Зеланд?”, обично одговарам - “Нико.”  Моја биографија не може и не треба бити важна јер ја нисам творац Трансурфинга, већ тек преносилац. Врло је важно бити “нико” како се ничим што је лично не би нарушило ово древно Знање које отвара врата у свет у ком немогуће постаје стварност.
Тајна скривена испод површине толико је важна да је личност преносиоца посве небитна. Оно што је битно су чувари који су пренели ово Знање, али они се не желе разоткрити и остају у сени..."
 
- О самом појму Трансурфинг, Вадим Зеланд каже следеће:
 
“Појам Трансурфинг нисам измислио, већ се она стровалила на мене с оног места одакле долазе сви остали термини и сав садржај књиге. И сам до одређеног тренутка нисам разумео његово значење. Овде је чак нејасно на шта би нас та реч могла асоцирати. Значење те речи могли бисмо тумачити као "клизање кроз пространство варијанти”, или као “трансформацију потенцијално могуће варијанте у стварност", или као "прелаз кроз линије живота”.  Али уопштено говорећи, ако се бавите Трансурфингом, значи да одржавате равнотежу на таласу среће.”

Суштина учења које се овде представља лежи у следећим поставкама: Стварност има многоструке појавне облике. Облици појаве стварности морају имати закон из којег произилази сва та многостраност, међутим где су “записани” сви закони нашег света?

Наш свет  се појављује као кретање материје кроз простор и време. То кретање је подложно одређеним законима. У природи је то кретање утемељено као бесконачно мноштво узрока и последица. Грубо говорећи, подаци о свим тачкама кретања материје чувају се у неком пољу информација које ћемо назвати  пространством варијанти.

Пространство варијанти је бесконачно поље информација  које садржава све могуће варијанте било каквих догађаја  који се могу збити. Може се рећи да је у пространству варијанти све.  Беспотребно је нагађати на које се начине те инфомације чувају, јер то нема значење за циљеве Трансурфинга.  Важно је само знати да пространство варијанти служи као шаблон, као координатни систем сваког кретања материје у простору и времену.

Дакле, у свакој тачки пространства, постоји одређена варијанта овог или оног догађаја. Ради лакшег разумевања замислићемо да се варијанта састоји од сценарија и сценографије. Сценографија је спољашњи изглед или форма појаве, а сценарио је пут којим се креће материја. Ово је основно полазиште Трансурфинга и из њега следи мноштво разрађених приступа који омогућавају успостављање контроле над сопственим сценаријима и сценографијама живота.

Вадим Зеланд тврди, а реакције читалаца његових књига и доказују, да се може научити управљати пространством варијанти и овладати креирањем сопствених животних сценарија.
Као полазна тачка те тврдње узима се доказана истина да одашиљање енергије мисли материјализује потенцијалне варијанте. Ова чињеница је позната свима, а у нашем народу је оваплоћена у изреци оца Тадеја: “Какве су ти мисли, такав ти је живот.”

Реализација најгорих очекивања код људи склоних негативизму потврђује да је човек способан утицати на ток догађаја. Сваки догађај на линији живота има два крака у пространству варијанти - повољан и неповољан. Сваки пут када се сусретнете с неким догађајем, бирате како ћете се према њему односити. Ако догађај сматрате позитивним, наћи ћете се на повољном краку живота. Међутим, склоност негативизму наводи вас да изражавате незадовољство и бирате неповољан крак. Чим вас је нешто разљутило, следи нова неугодност. Тако се догоди да “невоља никад не долази сама". Но, до низа неугодности не долази због саме невоље већ због вашег односа према њој.

Законитост се обликује вашим одабиром на раскрсници. Ово правило се у Трансурфингу назива координација намере и гласи: Ако измене у сценарију, које се чине негативним, одлучите посматрати као позитивне, оне ће такве и бити. 
 
Што дубље улази у принципе Трансурфинга, човек све јасније сагледава околности и ситуације у које запада и почиње да добија контролу над њима. Наравно, да би се потпуно овладало свим принципима о којима се овде пише, потребно је прећи доста препрека и посложити све коцкице на своје место. Вадим Зеланд је посветио неколико књига само одговорима на питања читалаца и те књиге представљају својеврсно благо за оне који су кренули путем ове чудесне технике.  У тим примерима и одговорима сазнаћете све што је потребно како бисте победили клатна под чијим утицајима се налази наша свест, затим сазнаћете како да обликујете своју намеру и постигнете одлучност имања и деловања, јер још једно правило Трансурфинга каже; не остварује се жеља већ намера.

Моћ намере, као и сама намера су детаљно објашњени, а то знање је неопходно како бисмо схватили  моћ избора. Трансурфинг предлаже начелно другачији приступ постизању циља. Човек бира као да наручује у ресторану, не бринући о средствима постизања. На крају се циљ већим делом остварује сам, независно од деловања наручиоца. Ваше жеље се неће испунити. Ваша маштања се неће остварити. Али ваш избор поткрепљен одлучношћу имања и деловања је неповредив закон и он ће се неминовно реализовати. Сврху и смисао избора немогуће је објаснити у неколико речи, а кроз читав Трансурфинг говори се о томе шта је избор и како га остварити.
 
Према Вадимовом савету, ничему не треба придавати велику важност. Превелика важност ће само покренути Силе равнотеже које ће је умањити, углавном, на начин супротан од очекиваног. Свему дакле треба приступити са миром и благошћу, па тако и Трансурфингу. Све оно што је настало у јединству душе и разума има велику вероватноћу да се оствари, и ако осећате да “ваша душа пева а разум задовољно трља руке” док читате ове редове, онда се слободно препустите истраживању фасцинатног света Вадима Зеланда.

Очекује вас незаборавно путовање у свет у ком немогуће постаје могуће, а ваша нова титула ће бити "Господар стварности".

/ Извор : Нова свест /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP