Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131676
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6998155
Ko je na sajtu?
Imamo 28 gosta na mreži

ИЗГЛЕДА КАО ДА ВАМ СЕ РАСПАДА ЦЕО ВАШ СВЕТ, МОЖДА ВАМ ОВО ПОМОГНЕ ?


30.03.2015. / Академедиасрбија
Аутор : Лили Катић

Можда сте у духовној кризи ...?

Могли бисмо рећи да под духовном кризом подразумевамо ону ситуација када смо на неки начин присиљени окренути се потребама свога духа; када се лакше или теже разболимо; када се распадне цео наш свет који познајемо; то су ситуације у којима се јавља развод, несреће, финансијски губитак, смрт вољене особе и сл.


У таквим ситуацијама само се ретки запитају шта то чине криво и како то могу исправити, док већина окривљује друге људе или самога Бога за оно што им се догодило. Но, само они први имају прилику извући поуку, променити оно што се мора, научити опростити и оно што је најважније, несебично прихватати и волети. Међутим, као што то обично бива, пре великих потреса увек нам долазе прво они мањи као упозорења, а њих често не схватамо озбиљно или још горе, у целости их игноришемо. Када нећемо да чујемо шапат, чућемо онда крик. Иако већина човечанства живи у блаженом незнању о себи и потребама свога духа, неколицина храбрих спремна је преузети одговорност за свој живот и учинити оно што је потребно.Заправо, то их / нас наш дух позива да му се вратимо и саслушамо га. Јер, на ову земљу, у ово тело, дошли смо са свешћу и задатком у одређене услове и околности да бисмо научили и стекли одређена искуства. Свакодневно се у пракси сусрећемо с проблемима здравља који у својој позадини крију дубље потребе и проблеме за разрешавање. Најчешће нам тело шаље сигнале да с нашим животом нешто није у реду и да треба стати и видети шта се заправо догађа. Но, то ретко ко уради.

Ако некога боли глава, напросто узме аспирин и притом не размишља и не пита се што је довело до главобоље. И сами смо морали проћи кроз многа болна искуства како би саслушали и чули потребе духа, јер је то у нама захтевало потпуну промену. Та се промена често толико разликује од живота који смо до тада водили да не чуди што је тако тешко прихватамо.Она са собом доноси пуно преиспитивања, огромну количину личног поштења и преузимање одговорности за сопствени живот. 

Опирање том новом и другачијем начину живота, односно послу, значи још једну прекретницу коју ум не прихвата. Тело тај раздор често не подноси, па се можемо чак  због тога и разболети. Вероватно ћете се и сами препознати у сличним околностима. Већина се људи данас не бави стварима и послом кога воле. А треба само покушати. Не можете да не успете. Колико би нам то донело радости тешко је и описати. Но, сви играмо на карту сигурности, а једино је промена сигурна.

Већина нас "гура" реку уместо да тече с њоме. Питање је што можемо учинити и како. Ево неколико савета.

1. Ако сте на било који начин били упозорени (болест, несреће, губитак), тада - застаните. Ма шта радили до тада, станите. Ма колико свет тражио акцију, станите. Бројите до милијарде ако треба, само застаните.
2. Медитирајте, контемплирајте, уђите у своју унутрашњу "празнину" и чујте што вам Бог говори. Ако се само молите, а не мирујете и не тихујете тада не можете ни чути одговоре ни решења.
3. Онога тренутка када сте сазнали шта вам је чинити, молите Бога, анђеле, духовне водиче, или онога коме се молите за помоћ када вам је потребна и помоћ ће доћи, али на разне начине. Будите само пажљиви да бисте то могли приметити.
4. Тражите подршку у некој групи за духовни развој, међу пријатељима, у породици, код терапеута ... Важно је имати подршку.
5. Расчистите свој однос с Богом и Љубављу поимањем Бога и љубави, као оца и мајке.
6. Одредите себе! Почните себе гледати као на Божију креацију, а не манипулишите собом, други са вама  или ви другима на начин : "дам –дај- дам -даш".
7. Учините оно што осетитите да је потребно и правилно упркос страху, недоумицама, болу и свему осталом.
8. Имајте поверења да је све у реду и да се све одвија онако како треба.  Окрените се к себи зато да би били срећнији, испуњенији, богатији и да би живели у духовном и животном благостању. Будите себични према себи да би могли бити несебични према другима. Не можете се одрећи ничега што немате или нисте имали.

Живите!

/Алтернатива.хр /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP