Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131677
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6998198
Ko je na sajtu?
Imamo 45 gosta na mreži

ПРЕПЕРСИ – ОПАСНОСТ ЗА АМЕРИКУ


20.03.2015. / Академедиасрбија
Аутор: Анамарија Вукојевић

Јесте ли спремни на могуће надолазеће непријатне или судбоносне догађаје? Поплаве, земљотресе, пожаре, торнадо, могући Трећи светски рат, нуклеарну бомбу, пандемије, метеоре, ванземаљце или нешто што нити сами не можете замислити.

 Или верујете да се наша Влада брине за вас и да има припремљен план и програм за све оно што нас чека? Да не бисмо живели у илузији довољно је да погледате колико је кућа поправљено у Србији након последњих поплава, а колико породице поново живи у својим домовима. Постоји ли уопште план Владе у случају катастрофа? Ми би рекли да не постоји или чак и ако постоји неки план, ми смо толико неплатежни да наш државни буџет не може да намири ни основне потребе а камоли ванредне уосталом ситуација у Србији после катастрофалних поплава, , обилних кишних и снежних падавина, земљотреса и клизишта показала нам је колико смо немоћни.  И сад размислите још једном, јесмо ли спремни за ванредне ситуације? Сведоци смо да је сваким даном поплава, земљотреса, ерупције вулкана, а поготово претњи локалних или Трећег светског рата или експлозије неке нуклеарке све више, како код нас тако и у целом свету. Иако је Америка земља од које у Европу и нама долазе јако лоше ствари, припремање државе, поједничано и групно грађанско самоорганизовање за надолазеће догађаје је немерљиво боље него у нашој земљи и у Европи, што можете видети на многим интернет страницама «Преперса» на којима можете добити одличне савете шта учинити ако дође до одређене катастрофе.

Прво организовање покрета "Сурвајвериста" ( од речи Сурвајвер – преживели, преживети )  или "Преперса" ( „онај који се припрема – спреман“ ) је кренуо током 80-тих након што је Ховард Руф објавио књигу: «Како преживети током наредних лоших година» “How to prosper during the coming bad years” и након књиге Бруса Д. Клејтона „ Живот после дана Д"“Life after doomsday . Други "талас" је подстакнут 1999. године, компјутерским бугом «Y2K» . И наравно, трећи, највећи талас је кренуо након напада 11.9.2001. на куле  "Близанце" у Њујорку, те каснијим бомбашким нападима на Балију, Мадриду и Лондону. Због страха од поновног глобалног рата, птичјег грипа, недостатка енергије, климатских промена, заједно са економском нестабилношћу и очигледне рањивости човечанства, поготово након потреса у Индијском океану, цунамија и урагана Катарина 2005. године са скоро милион жртава, интерес за учење прилагођавања таквим условима је нагло порасла код људи у свим земљама.

Ко су "Преперси"? Иако су, по дефиницији, "Преперси" људи, односно групе људи који су због пређашњих катастрофа различитих карактера започели информативне, психолошке, физичке и материјалне припреме, како их не би стигла судбина људи који су били тотално неинформисани и неспремни и због поплава, земљотреса, цунамија или нешто слично гладовали, оболевали и умирали без воде и лекова, јер се нико није побринуо за њих, амерички медији представљају данас "Преперсе" као психички нестабилне, параноичне особе које дижу беспотребну панику, иако је и сам Барак Хусеин Обама прошле (2014) године,  у свом прогласу америчкој нацији рекао следеће: «Свако домаћинство треба имати свој сопствени план самопомоћи. Сваки Американац треба бити спреман на одговорност да заштити своју породицу. Постоје једноставни, али важни кораци који сви морамо предузети како би се заштитили и знали шта учинити у случају кризе, како би умањили могуће разорне ефекте.»  Иако је Барак Обама подстакао грађане на припремање на евентуалну катастрофу, предложио је увођење закона по коме би се ограничило грађанима поседовање и коришћење оружја. Неки медији, Преперси и политичари као и грађани УСА сматрају то покушајем да се направи  листа људи који поседују оружје као могућа претња за Америку.

Како се "Преперси" припремају за могуће катастрофе? Један од најважнијих аспеката преперинга – припремања  је прво : нагомилавање залиха воде и хране. Преперси такође посебну пажњу посвећују бирању склоништа које би најбоље могло заштити њихову породицу. То може бити и подрум, бункер а неки иду толико далеко да граде дубока подземна склоништа у којима имају сву инфраструктуру потребну за неколико месеци, па чак и више од годину дана. Пипремање залиха одређене количине хране и квалитет склоништа наравно зависи од њиховог кућног буџета. Осим основних намирница за живот, припремају се лампе, батерије, шибице, прва помоћ, лекови и медицинска средства, потрепштине за хигијену, апарати за гашење пожара, транзистори, генератори, средства за комуникацију «Воки Токи», па чак и средства за прекраћивање времена. Једна од великих разлика између "Преперса" и осталих људи је чињеница да се "Преперси" тако издвајају од осталих јер поседују већу способност преживљавања него остали грађани. Осим што располажу и најразличитијим наоружањем и специјалним моторним возилима, увежбани су у баратању с оружјем, добри су ловци, познају начине пречишћавања воде за пиће, добри су баштовани што им омогућава култивисање биљака у бункерима или пластеницима, како би прехранили своју породицу.

Но из неког "непознатог" разлога широм Америке шире се вести о многим мистериозним убиствима "Преперса", укључујући и целе њихове породице. Све више Преперса одлази из већих градова и већ сада почињу да организују живот у дивљини, како би се склонили са"Црвене листе" односно листе «Људи за одстрел». Листе за «Лов и одстрел» за које неки амерички медији сматрају да су створене да би се спречило ширење самоорганизовања грађана међу којима су први Преперси и америчке патриоте које сматрају претњом за локалне и савезне власти. Пре него што су нађени мртви у својој кући, познати организатори и агитатори потребе повезивања преперса Бенџамин и Кристи Страк са своје троје деце говорили су својим пријатељима да су врло забринути за будућност  и да се желе склонити негде у дивљину, како би се припремили за надолазећу катастрофу. Иако полиција још увек истражује цео случај, у прелиминарној изјави су изјавили како сматрају да смрт није наступила насилним актом, већ вероватно гушењем угљен диоксидом, иако су после демантовали трагове тог гаса. Истрагу је полиција ипак окончала закључком да су се Бенџамин и Кристи сами отровали, након што су отровали и своје троје деце?

Да ова случај ове преперске породице није усамљен, доказује и убиство Давида Кровлеја, његове супруге Камел и њихове 5-огодишње ћерке. Давид Кровлеј је био сценариста документаног филма “Gray State”који говори о рату, глобалним променама и остварењу плана Новог светског поретка, док грађани живе у илузији да су заштићени и сигурни. Давид Кровлеј и његова супруга нађени су мртви прошле године након Божића. Осим што је Давид био ратни ветеран, био је и заљубљеник у оружје са великом колекцијом наоружања. Не само ова два случаја, већ и многи други случајеви „самоубиства“ или неразјашњених смрти познатих Преперса који били агитатори покрета и пример осталима, који су држали предавања или издавали књиге потпуно су збуњујући и индикативни да се то чини организовано, за шта се наводи просто неприхватљива околност у свим случајевима да се ради о људима и породицама које нису имале животних проблема и уложиле доста новца у припреме залиха и средстава за преживљавање, а потом новодно - извршиле „самоубиство“ !?

Иако америчка Влада даје савете, и како сама каже троши милијарде долара на припреме за евентуалну катастрофу очигледно је да држави  све више "Преперса" смета, јер се ради о људима који најчешће не плаћају порез јер живе у природи на својим имањима, немају кредитне картице, нити кредите, нису уплетени или се барем покушавају извући из "мреже" наметнуте свакодневнице која остале људе држи као у затвору, ограничене, затупљене и послушне. Сви Преперси поседују оружје за сопствену одбрану, али и за лов у новонасталим условима. Амерички Закон о оружју предвиђа да власник не сме бити осуђен за кривична дела и теже прекршаје са елементима насиља, посебно насиља у породици. Такође не сме бити сумње у злоупотребу алкохола, дрога, лоше породичне односе, сукобе са околином, агресивно понашање, повреде прописа о лову и спортском стрељаштву ....

У Америци не постоји регистар људи који поседују оружје и свако ко испуњава услове може купити сваку врсту наоружања. Према водећој интернационалној агенцији за контролу оружја у цивилном власништву (Geneva – Small Arms Survey ) је у Америци тренутно око 270 милиона пиштоља у власништву грашана, што би значило око 89 комада на сваких 100 становника. То је далеко више него у арапским земљама где је познато да традиционално готово сваки грађанин има оружје. Према Савезном Заводу за алкохол, дуван, ватрено оружје и експлозив, који има посебну регистрацију, било је више у поседу грађана од 3,1 милиона  ватреног оружја дуге цеви који су регистровани у САД са стањем марта 2012. године. Ту је осим пушака и аутомата укључено и више од 488.000 митраљеза и више од 2 милиона комада "разорне направе", као што су бомбе и шипке динамита.  

Да је ситуација у свету све компликованија и « мирише « на невоље од грађанских до локалних радова и економске депресије, па и могућег сукоба Русије и УСА око Украјине, неуобичајено расте свакодневно број нових случајева убистава црнаца или бескућника у Америци од стране полиције што узнемирава јавност која реагује грађанском непослушношћу а држава на то реагује распоређивањем војника по читавој држави. Иако многи оптужују ауторе оваквих текстова да дижу беспотребну панику, свакој особи која на различитим медијима покушава сазнати истину о узроцима нарастајућих политичких и војних тензија у свету, јасно је, да је нека катастрофа глобалних размера врло близу и сазнање о ономе што се може догодити , наводи сваког од нас да планове, енергију и ум усмеримо у припремање на сваку ситуацију, како бисмо се ми и наше породице осећали што безбедније. 

/ Извор: Матрикс Ворлд /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP