Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117517
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6827472
Ko je na sajtu?
Imamo 77 gosta na mreži

СИРИЈА ПОТОПИЛА ИЗРАЕЛСКУ ПОДМОРНИЦУ, ИЗРАЕЛ БАЦИО АТОМСКУ БОМБУ !


18.01.2015. / Академедиасрбија

Аутор : Гордон Даф
Превео и припремио на српском : Слободан Маричић

Иако се каже да је свет глобално село и да се не може ништа сакрити, ипак постоје велики догађаји који су успешно сакривени од стране великих сила и заташкани као да се нису ни догодили.

Другог маја 2013. године између 2:00 и 2:30 часова на око четири миље од сиријске обале сиријска ратна морнарица је потопила израелску подморницу немачке производње.  Саопштено је да је реч о шпијунској подморници типа «Делфин» на дизел и електрични погон, наоружану атомским пројектилима изграђену у Немачкој у бродоградилишту у Бремену. Подморница је погођена током пловидбе самонавођеним торпедима са једног сиријског разарача од десетак сиријских бродова. Подморница је потонула на дубину од око 150 метара.

          

                         Подморница Делфин на пуњењу атомским пројектилима у Немачкој
 
Пре свих у ту област стигло је пет ратних бродова  Руске средоземне флоте, која је очигледно пратила претходне комуникације и догађаје. Истовремено пар руских стратешких бомбардера је кренуо такође према месту догађања. Руски ратни бродови су послали упозорење свим другим бродовима да не прилазе тој зони у којој се наводно спроводе вежбе на основу споразума са Сиријом о војној сарадњи. Када су се смириле тензије четвртог маја ујутро руски бродови су су се вратили на своју патролну руту. У ноћи између четвртог и петог маја у зони између попуњеничких снага коју су подржавали Израел и Турска и сиријске регуларне армије забележена је површинска нуклеарна експлозија која је највероватније изазвана лансирањем пројектила из авиона, снаге мање од једног килотона ( пет пута мање снаге од „Малог дечка“ баченог на Хирошиму.

Са више осматрачких сателита је фотографисана ова експлозија која се у пустинјској ноћи видела дестинама километара далеко.

Видео анализа нуклеарног напада, два дана након пријаве потонућа, показала је да Сирија није имала у тој зони борбених снага ни губитака. Занимљиво је да је пријављен нестанак једног израелског авиона Ф-16 над Средоземним морем , који иначе може да носи такве нуклерне пројектиле. Од сиријских снага објављено је обарање три турска борбена авиона такође типа Ф-16.

Повом ова два инцидента који су могли да ескалирају, Сирија је објавила свој документ који су руски представници предали Савету безбедности заједно са својим снимљеним материјалима израелског напада нуклеарним оружјем, који је Израел индиректно признао када је непобитно утврђено да Израелу припада подморница, уништена близу сиријске обале.
Разлог који је дат као објашњење за присуство изаелске подморнице је «истраживање» наводног постојања сиријских тајних нуклеарних постројења близу Алепа.  Међутим, међународна комисија која је прегледала спорно озналчено подручје није нашла доказе да Сирија има тако нешто што би оправдало ризик од Израела који је искористио нуклеарно оружје. Све оптужбе и претпоставке да је Сирија имали подземну нуклеарну базу су се показале као неосноване.

У својим документима Сирија је објавиле снимке вишеструке употребе хемијских отровних агенаса  над цивилним становништвом лојалним сиријским властима, а од стране сиријских побуњеника које су подржавали отворено Турска и Израел, а тајно Немачка, САД и В. Британија. Најтежи напад се догодио 19. марта исте године, дакле око месец и по дана пре инцидента. Документи су садржавали и друге доказе умешаности страних држава у пружања огромне ратне помоћи побуњеницима и учешћу припадника страних војника и плаћеника. Дакле циљ подморнице је био класична шпијунска организација, а с обзиром на поседовање нуклеарних пројектила и могуће деловање на неку од сиријских рафинерија нафте. Када је подморница откривена и уништена, Израел је то тешко примио, јер је то био други пут да им подморнице на тајним задацима буду уништене. У свом познатом осветничком маниру Израел је употребио као опомену пројектил са нуклерном главом, али је изгледа авион који га је лансирао откривен на повратку и оборен. Од кога, где и како - није познато.

             

Прву подморницу ХМС Дакар, Израел је изгубио 1968.године када је једноставно нестала без трага негде у Средоземљу.  Закључак је био да су је потопили Американци пројектилом из авиона као освету за « случајни « напад израелских авиона на амерички разарач «Либерти»  који се налазио у близини  Суецког канала током шестодевног рата Израела и Египта, којом приликом је погинуло 200 америчких морнара.  После три деценије Израел је индиректно признао да напад на «Либерти» није био случајан, јер су Американци шпијунирали у корист Египта.
Занимљиво је да се ови инциденти између «савезника» не спомињу нигде у званичним документима.

Извештавање медија о Сирији је највећи Недосежан било сукоба у последњих неколико година. Типично, недоказане тврдње које служе Израел се пријавио као чињеницу без икаквих извора док видео докази о мучење, сакаћење и хемијског оружја употреби у име побуњеничких снага се не само не емитује, али не коментарисао чак и када су докази се узима у УН.

И руски новинари који су били на задатку у Сирији су уручили Уједињеним нацијама видео записе о нападима побуњеника са хемијским оружјем у близини Алепа 19. марта , видео доказе о мучењу, сакаћењу и употреби забрањеног оружја од побуњеничких снага. Ови документи се не само да се нигде на Западу не емитују, нити коментаришу, а докази у УН нису још увек разматрани  што је потврдио и портпарол заменика генералног секретара Фархан Хак.

О аутору :
Гордон Даф  је ветеран Вијетнамског рата, инвалид и радио је на обуци бораца  деценијама. Он је акредитовани дипломата у многим землјама и опште је прихваћен као један од најбољих глобалних обавештајних специјалиста. Он је успео да оформи највећу светску приватну обавештајну организацију и редовно пружа консалтинг услуге појединим владама у вези безбедносних питања.
Даф је много путовао, објављује фељтоне широм света,  и редован је гост на ТВ и радију у више земаља. Он је врхунски хоби кувар, вински ентузијаста, страствени мотоциклиста и пушкар специјализован за рестаурацију историјског оружја. 

/ Prison planet /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP