Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 116208
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6821177
Ko je na sajtu?
Imamo 98 gosta na mreži

„ЦРНИ ВИТЕЗ“ ТАЈАНСТВЕНИ САТЕЛИТ СТАР 13.000 ГОДИНА


14.01.2015. / Академедиасрбија
Припремио  : Слободан М.Маричић

Касних педесетих година, НАСА –ини  стручњаци су дигли узбуну због откривеног вештачког сателита за који су одмах оценили да готово сигурно припада Совјетима.

То је постала тема о којој се у западним стручним круговима све више говорило сматрајући да је овај совјетски сателит шпијунске намене и дали му назив « Црни витез» . Међутим, ипак нису стручњаци НАСА-е ти који су први открили « Црног витеза» То је био нико други већ познати Србин Никола Тесла још 1899. године, када је «ухватио» радио сигнал за који је рекао да долази из свемира. Тесла је тврдио да се сигнал састоји из једног кода који се понавља и назвао га «комуникацијски код» .  Он је чак тврдио да је сигнал однекуд усмерен у правцу звезданог система «Волар Ипсилон» одакле се одбија назад на земљу и притом је направио мапу «звезданог пута» овог сигнала . Потом је устврдио да сигнал потиче са неког свемирског тела у орбити земље . Обзиром да је Тесла веома често објављивао нова и нова открића која нису била увек у непосредној вези са електрицитетом и електичном струјом, ова његова теорија је остала ван медијске и стручне пажње. Међутим, треба напоменути да то није једино Теслино откриће или теорија везана за космичке тајне, НЛО и друге мистерије.

Овај исти сигнал је потом «ухваћен» од разних радио истраживача и ентузијаста током двадесетих година прошлог века, али је било и много астронома који су видели, снимили и проучавали га, посебно  између 1950- и 1960-те година. Тада се више ствар није могла сматрати тајном, па је НАСА објавила своје закључке међу којима да је сателит заправо вештачка творевина и да не припада Совјетима. Ово је утврђено након анализе стотина фотографија и процењено да су димензије сателита толике да до тог времена, ни много касније Совјети ни Американци једноставно нису имали техничких могућности да лансирају у земљину орбиту објекат тежак око 15 тона како је тада процењено, што је много већи него и доцнији кондтруисани амерички свемирски брод «Спејс Шатл» Најбоље фотографије «Црног витеза» направио је астронаут Гордон Купер 3.септембра 1960. године када је лансиран у земљину орбиту у којој је направио тада рекордних двадесет два круга око земље. Он је по повратку рекао да је видео НЛО  (свемирски објекат пројектован да може да лети ) који је међутим само лебдео у орбити дајући одсјај тамно зелене боје. Док је пролазио поред тог објекта Купер је слао поруку на земљу,  која се у том тренутку због  позиције његове капсуле могла примити само у космичкој станици Мухеа у Аустралији, у којој су заиста поред Куперове капсуле на радару и телескопима детектовали и снимили много већи објекат. То је био « Црни витез» . То више није могло бити скривено од јавности, па је НАСА дала саопштење да је Купер  због поремећене смеше за дисање и вишка угљендиоксида у капсули, неко време имао халуцинације. Сам Гордом Купер се више никада није оглашавао о овоме своме искуству у земљиној орбити, а његове фотографије никада нису објављене.

             

 

               

Ипак « Црни витез « је надаље помно испитиван од свих земаља које су имале или имају могућности да шаљу у земљину орбиту истраживачке сателите или телеоптичка средства за истраживање свемира. Оно што је прва загонетка која је на самом почетку било каквих закључака о овом НЛО је невероватна чињеница да и после скоро једног века « Црни принц » има такозвану поларну путању исток – запад која је супротна готово свим путањама сателита које је човек лансирао. И Руси и Американци су покушали да лансирају сателите и сонде које би испитале «Црног витеза» Међутим, проблем је у томе што је готово немогуће израчунати путању којом се он креће како би му се приближили. Период у поларној орбити је због јаког земљиног привлачења јако кратак, а код сваког следећег круга око земље због магнетског земљиног поља и других утицаја све више сателите или сонде приближавају земљи, док не сагоре у атмосфери. Из тога се се недвосмислено закључило да материјал од кога је сачињен « Црни принц « није на бази челика, гвожђа, титана  или других метала или легура на које делује (земљино) магнетно поље.

Пратећи кретање овог објекта током више од пола века, извршеним прорачунима путање од првих снимања радарима до данас утврђено је одступање, али готово занемарљиво, те је старост  «Црног принца» процењена на чак невероватних 13.000 година !  И данас он емитује свој сигнал, који ни сви криптографи и свемирске агенције не могу да дешифрују !?  Из свега тога отвара се безброј питања, је ли тај НЛО некада давно доживео хаварију, па се нашао у земљиној орбити или је напуштен ? Можда је намерно остављен да контролише развој цивилизације на земљи ? Одговора нема, само питања.

А ово су једино познате чињенице о „ Црном витезу“ :

- Никола Тесла је први човек који је извршио "пресретање" сигнала са овог  сателита 1899. после изградње радио уређаја са високим напоном у Колорадо Спрингсу. Нико од тада није истраживао Теслино откриће.
- Од 1930. године астрономи широм света су извештавали о чудном радио сигналу који наводно долазе негде из земљине орбите .
- Године 1957, др Луис Коралес из Министарства комуникација у Венецуели је фотографисао руски сателит «Спутник 2« док је овај пролазио преко Каракаса и усликао и « Црног витеза».
- 1957. непознати објекат је био виђен као "сенка" у пролазу поред «Спутника 1. » Према извештајима, "неидентификовани објекат" је био у орбити «Полар».
- 1957. када је «Објекат» дефинитивно потврђен у земљиној орбити, САД ни Совјети нису поседовали технологију да дигну и одрже било какав објекат (сателит или сонду) у поларној орбити.
- ТАЈМ Магазин писао је о томе седмог марта 1960. године. 
- Први земаљски сателит у Полар орбиту је лансиран 1960. године.
- Поларне орбите се често користе за земаљско мапирање, периодично посматрање Земље и промена у кретању њене орбите. Ово упућује на закључак да је „Црни витез» свесно – намерно постављен у Поларну орбиту ради осматрања кретања земље !? 
- Астрономи и научници су израчунали тежину објеката 10 до 15 тона, што је највећа тежина једног сателита који кружи око планете земље .
- „Црни витез» има трајну орбиту различиту од било ког другог објекта у орбити Земље који је лансирао човек !
- Сматра се да је НАСА дешифровала код који шаље „Црни витез“  према звезданом систему „Ипсилон Волар» Подаци су најстрожија тајна.
- НАСА је објавила слике које показују сателит – НЛО  - «Црни витез» 

Све остало је мистерија, до данашњих дана.

/ Izvor : My City /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP