Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 116188
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6821121
Ko je na sajtu?
Imamo 76 gosta i 2 člana na mreži

ФРАНЦУЗИ МИ СМО УЗ ВАС, А ЗАШТО ВИ НИСТЕ (БИЛИ) УЗ НАС ?


12.01.2015. / Академедиасрбија
Синиша Антонијевић, Врање

Средином прошле деценије, присуствовао сам једном састанку у Београду. Тема је била кријумчарење људи и трговина људима.

Дошли представници полиција Уније. Имају да нам кажу нешто важно. Како је састанак одмицао испаде да смо ми имали да кажемо нешто важно. Ми упорно дајемо доказе да главни канали кријумчарења људи иду преко Косова, они се чине невешти и прећуткују. Права спрдачина. Састанак је водио један полицијски функционер из Министарства. Хоће човек да прекине ову неугодну ситуацију и пита он да ли има питања.

„Има“, кажем. „Хоћу да питам колегу из Енглеске“.
Преводиоци преводе, видим начуљише уши „Драги гости“ :
„Како може припадник Ал Каиде, да буде борац за слободу код мене на југу Србије, а код господина у Великој Британији терориста? Па или је борац за слободу и код мене и код њега, или је терориста и овде и тамо. Код мене кажу „ Игра мечка у комшије ће дође и куде нас“. Ја сад и њему и господи из других полиција кажем да ће мечка доћи и код њих“.
Завршише преводиоци да шапућу. Настаде тајац. Гледа Енглез у под, сви ћуте. Овај што води састанак поцрвенео па ће:

„А сад би могли паузу петнаестак минута“.
Кад одједанпут сви учесници из Србије у глас:
„Не може пауза. Прво да одговори па пауза“.
Досадило људима да слушају глупости. Бар тога има у овој земљи. Тих глупости. `Де сад и ове увозне. Пауза је ипак „оглашена“, а Енглез није одговорио на питање.

Децембра 31. 1998.године, пристао је хрватски брод „Јадро“ у луку Драч у Албанији. Исти брод је пристајао у луку Драч и 7. јануара 1999, 14. јануара 1999, па 21. јануара 1999.године. У сва четири случаја брод је био крцат оружјем које је утоварено у Сплиту. У Сплит је оружје дотерано камионима са аеродрома Крк. На аеродром Крк је дотерано авионима из Ирана. Оружје је достављено шиптарским терористима на Косову и у БЈР Македонији. Иза овог и многих транспорта оружја стајао је белгијски држављанин Жак Месје (Jacques Monsieur), звани „Маршал“.

Ово му није било први пут. Жак „Маршал“ је био правник у Халеу – Белгија, резервни капетан у белгијским тенковским јединицама. Белгијска војна обавештајна служба (СДРА), преко свог представника у штабу НАТО, Ван Тришелена, обезбедила му је улаз на илегално тржиште оружја. „Маршал“ је прешао у немачку фирму „Краус – Матфеј“, наравно уз сагласност немачке обавештајне службе, а затим је уз помоћ израелске фирме за трговину оружјем (уз сагласност Мосада - израелске обавештајне службе), почео је да продаје америчко и британско оружје Ирану!? Наравно уз сагласност америчке и британске обавештајне службе. Године 1991. дошао је и код Фрање Туђмана. Уследиле су испоруке оружја Хрватима и муслиманима у Босни. Кад га је „притисла“ белгијска цивилна обавештајна служба Жак „Маршал“ је изјавио да је радио и ради под патронатом ЦИА (америчка обавештајна служба) и ДСТ(француска обавештајна служба). Оружје за Косово ишло је и преко Сарајева. Након 1991.године, оружје се враћало из Ирана у Европу а за земље средње Азије ишле су огромне количине цигарета преко „хрватске везе“ мафијашког боса Хрвоја Петрача уз омоћ генарала Владимира Загореца и Гојка Шушака, Мирослава Туђмана, Здравка Павелића и остале „деце из Кумровеца“. Купац оружја је била холандска фирма „Skorpio International Trading“ (уз сагласност холандске обавештајне службе), коју је заступао Амос Коцер држављанин Израела (сувласник акција „Атлас осигурања“ Хрвоја Петрача), који то не би смео да није била уз њега израелска обавештајна служба. На крају је „Маршал“, крчмио оружје по Француској и околним земљама и тек тада је ухапшен.

Оперативна акција под кодним именом „Шака зулу“, доказала је да везе Загреба са терористима ИРА, ЕТА, „Хамас“, „Хезболах“ и УЧК. У то се укључила словачка фирма „Joy Slovakia“ (уз сагласност словачке обавештајне службе), преко које Жак „Маршал“ унео на Балкан преко 650 тона разног оружја. У цело то замешатељство била је укључена и француска фирма „Elf“ (по одобрењу француске обавештајне службе) и неки француски министри. Тако се оружје вратило у Европу.

Још у век ми одзвања у ушима сатански смех Бернара Кушнера, кад су га питали о трговини љуским органима на Косову и Албанији. Тај налогодавац за убијање Срба, француски дипломата и политичар се само кикотао. Бедник. Није могао ни да замисли да је „мечка“ пред вратима Француске. Прича из 1389.године се поновила. Само што сада нису звонила звона катедрале Нотр-Дам. Али, звонила су јуче. Да објаве да је ђаво дошао по своје.

Шта сада радити? Страдају невини људи у Паризу. Француска је ушла у грађански рат. То је тек почетак. Оперативне јединице исламских терориста су на терену. У срцу Европе. Како ће време пролазити, тако ће на ред долазити и друге европске земље. Без изузетака. Пушке Жака „Маршала“ направиле су круг и вратиле се кући. Да убијају Французе, Немце, Белгијанце, Шпанце и друге. То показује сву беду европске политике.

Хришћански је саучествовати у жалости за убијенима. То је исправно. И паљење свећа и књига жалости у фрнацуској амбасади у Београду.  Али, горчина у мојој души је велика. Зашто су нас проглашавали животињама „које треба потаманити“ у тој „слободној“ француској штампи деведесетих? Зашто су нас убијали и уништавали у најбескрупулознијем рату у историји човечанства 1999.године?  Зар Срби немају право да се одбране од тероризма? Од черечења живих људи и вађења органа? Да ли су наша деца мање важна од њихове?

Зашто они (Французи), нису саучествовали у нашем болу и жалости за десетинама хиљада побијених Срба? И стотинама хиљада прогнаних на правди Бога? Сад није време. Али питање виси. И покајање које нису показали. Једног дана ће? Или пре? Мораће да одговоре на питања мртвих и живих Срба.

Ми смо вас поштовали. У вашем болу смо и сад уз вас. А зашто ви нисте били уз нас?


/ Блог : Група Срби из Канаде /
Оргинални наслов : Пушке Жака "Маршала"


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP