Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108151
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6707673
Ko je na sajtu?
Imamo 250 gosta na mreži

ГДЕ ЈЕ СРПСКО ПАМЋЕЊЕ, У ДУПЕТУ ИЛИ ГЛАВИ ?


10.01.2015. / рее-Академедиасрбија
Пише : Слободан М.Маричић

Како би почео  премијер : Ако ме питате,  јесам ли Шарли, одговорићу вам – нисам !

Да не би било забуне или и напуцавања злонамерних, морам да нагласим : наравно да као и свако други нормалан, жалим све жртве које су страдале у злочиначком чину у Паризу у редакцији новина, као и друге у тим безумним акцијама ових дана.

И то је све . Е сад, ако ме питате јел’ треба или ћу да качим неку таблу око врата са натписом: „Ја сам Шарли“  ? Не треба и нећу. А питам се што се наш премијер онако одсечно и кочоперно огласио : "Ми ћемо бити уз Француску у борби против тероризма" ? Где ћемо ми то бити уз Француску у борби против тероризма ? Хоћемо ли да сами себи копамо гроб, можда слањем војника негде против терориста Алахових ратника и ИСИС-а и неких других ? Зар није било довољно да каже : Србија ће се борити као и све друге земље против тероризма или слично? Него Србија уз Француску ! Јесте да премијер води владу и политику до некле, а од некле председник државе, па министар иностраних послова и тако даље. А Србија како сви воле да кажу није свачија прћија, па онда ни премијерова да је својата и „удружује“. Шта је српски народ ? Па јел’ народ најважнији, а воља народа најмеродавнији показатељ шта ће Србија, са киме ће и како ће ? Народ у Србији нико јебе, ни за по луле дувана ! У неким земљама свако мало се пита народ на референдуму, је ли за ово или оно. А код нас ? Неки чија ћемо имена заборавити за десетак или двадесет година, па био он председник, премијер или неки министар, очас посла направе неко срање дал’ напољу или унутра и сјебу цео народ на кратко и на подугачко. По мени, не може нико да говори више од овлашћења, а зна се чија су каква и колика.

Е сад питање из наслова - где је наша памет и памћење ? Ако је по премијеровом , онда нам је у дупету ! Зашто курчење, а све може да се искаже, па и саучешће, дипломатски, културно, без великих речи и заклињања у вечно пријатељство. Ето нам баш примера, тај исти сатирични лист објављивао је циничне и морбидне карикатуре пред напад НАТО-а на Србију.  Да  тог злочиначког напада не са петнаестак жртава као у Паризу ( и једна невина је много ) , него са неколико хиљада жртава невине деце и одраслих и штетом од милијади и  милијарди долара. А јел’ нам и тада  Француска била „велики пријатељ“, братска земља и тра, ла ,ла, ла, како нам после двехиљадите и данас серу наши врховници ? Па јел’ нас бомбардоваше ти „француски пријатељи“, а неко тада или после, лупи оправдање : да није било Француза порушили би нам мостове око Београда ! Па шта ? Боље да су нам слушили мостове него што побише Миражима сто, петсто или ко зна колико невиних људи. Да нису можда Французи пуцали ћорцима ? Не браћо и сестре, сви злочинци који су нас тада напали су се утркивали, ко ће више да осакати Србију ! Толико о нашем "вечном пријатељству", а да не помињем све остале срамоте, као например да су нам све земље после Првог рата, када су видели колико је погинуло Срба и нашта личи уништена Србија опростиле дугове за ратну помоћ, али Француска - Француска је наплатила сваки ( чак и несправни ) метак до последњег динара и то у сребру. Ето то је право пријатељство !

            

                     О  Француско, " сестро " , сећаш ли се српских суза и твог зајебавања ? 

Хвала Богу, скинули су са интернета после пар година ону срамну карикатуру осванулу током рата коју су пренели сви културни ЕУ „сатирични“ магазини  на којој наш светац Патријарх Павле, између осталог нацртаног и написаног срамотног, држи нож у зубима ! Али ове две су остале где се спрдају са нашом косовском трагедијом. То је француско еуропски смисао за хумор !

И зато браћо и сестре треба да памтимо нашу историју, не од формирања сваке нове владе, већ хиљаду година уназад, јер је истина да се историја понавља свакоме, ко је не научи и заборави !!! 

Ето зашто нећу да будем Шарли, ни Карло, ни Џони, ни Ханс, ни Џорџ, ама нико други него што сам од крштења. Не верујем овој, као ни претходној власти, ни оној пре ње, нити иједној будућој која се братими са америчком гардом, која толерише стране шпијуне у Србији и домаће издајнике, која једе из крвничке руке или лиже дупе страним моћницима зарад популарности или шаке долара ! Не стиче се пријатељство онда када те неко избоксује и пребије или када ти побије фамилију, или када те бомбардује и уништи ти земљу ! И зато наши политичари лажу и себе и нас, и премијер и председник и сви остали када кажу : “Наше вечно пријатељство са Француском“ или неком другом учесницом НАТО злочиначког похода на Србију ( а са Америком не могу ни да изговорим ). Ето зато нећу да будем ни Шарли, нити ико други осим што сам.

Једном сам био магарац када сам лупао у шерпу и звиждао, па сам као и ви добио шта нам се догађа  и то ми је доста, а ви како хоћете.     


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP