Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147440
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7160258
Ko je na sajtu?
Imamo 57 gosta na mreži

КУРЧЕЊЕ ПО КЊАЗУ


03.01.2015. / Академедиасрбија
Пише : Слободан М.Маричић

Ја ономад написах да сам се и ја прогласио аналитичарем, па ево да мало прокоментаришем нешто.

 Таман сам помислио да је код Вучића и Чича Томе остало нешто поноса испаде другачије, што ме подсети на Књаза Милоша. Кажу ишао неки српски кнез у Турску да пред Портом нешто преговара. Како доликује дође пре пута код Великог књаза Милоша за савет и упутства. Па му каже Милош : „ Када дођеш пред Турке и они ти кажу нешто, а ти се онако мало курчи да знају да Србија није нека њихова прћија „ А овај размишља па упита : „ А шта ћу часни Кнеже, ако и Турци почну да се курче „ ? „Е онда се ти лепо откурчи и решено“ , одговори му Милош. Све јасно као дан.

И што се ја тога сетих ? Па ево има неких годину дана како Тома и Вучић, мало мало, па неким неодређеним „страним силама и силама зла“ поручују да је Србија самостална држава и да јој нико не може ништа у политици наметати, тамо неко мишљење или решење, условљавати је или јој наређивати. Тако ја, матора будала негде у дубини дубине мозга, помислих: Хвала драгом Богу да полако налазимо изгубљено своје и српско достојанство.

А онда чух из уста оптимистичног нам премијера, да ће извршити „реновирање“ кабинета „ сменити неке непослушнике и увести у политику људе широког духа, непристрасне, цењене код нас и у свету“ да помогну њему и влади у великим задацима која нас очекују“. А ти људи ће бити нико други него : Соња Лихт и Иван Вејвода !? Јеботе кад ме шлог не стрефи. Уопште не сумњам да Вучић зна ко је заиста Соња Шлихт, која је то морална и интелектуална громада која је била први верни следбеник Ђерђа Сороша, једног од упропаститеља Србије. Професорка за политичку изузетност !? До мојега која наука. Већ више од две и по деценије она хара по Србији, волшебно је постављају на разна саветничка места, управне одборе да саветује – како треба радити да пропаднемо. Ужас, колико су моћне те силе које вуку те неке јеврејске линије. И гле чуда, то се догоди баш после повратка Вучића из Израела. Јесте ли видели ту жену ? Јесте ли разговарали са њом некад ? Да ли сте чули како сере једно исто ? Не треба да вам буде жао што нисте ако нисте. Никада нико није тој жени могао ништа, а била је саветница на највишим местима код Коштунице, Тадића, сјебала Политику и свуда више одмагала него што је помагала, било коме, а највише Србији својом Сорошевом матрицом.

А онда Вејвода. Ко не зна за Маршалов фонд за Европу, како гласи леп назив за софистицирану шпијунску организацију за растурање углавном држава некадашње источне Европе. Редак човек. Шармантан, образован, намазан, а кваран ко буђава кобасица и арсеник. Највише ме подсећа на Ричарда Холбрука, званог „булдожер“ – Да Бог да, да му је тешка црна земља, колико је зла учинио Србима. „Булдожер“ су га назвали његови амерички шефови, јер се прославио својом „ дипломатијом ломљења и најчвршћих дипломатских бедема“ , наравно најчешће недипломатским средствима. Ако је Холбук био „Булдожер“, овог Вејводу би могли звати „Тиха вода“ или „Змија камењарка“ . Баш тако, стрпљиво и елегантно се намеће, изиграва пријатеља, позива се на своје моћне пријатеље и заштитинике, фондове у оснивању и слично, све док не задобије поверење, а онда уједе као змија . И сад њих двоје треба да помогну Србији ! Јао јадна си Србијо и без њих, а још са њима, најебасмо !!!

Да пробам да закључим нешто кроз последње догађаје и теорије, као и остали аналитичари из групе великог мага који нестаде негде под камен - Жарковића, званих „Мој до мојега“ . Дакле неко јак споља, саветовао је ова наша два несрећника у стилу Милоша : „Ајте слободно се ви курчите, ја сам иза вас“ ! И ови се курчили, курчили па све више на нашу радост и понос патриота, кад оно онај што је био јак, нешто попустио и онемоћао, почео да се брине само за себе, а не и за своју српску браћу. Све оста на обећањима. И шта урадише Велики кнез Тома и Обор кнез Вучић ? Па са курчења решили, брже боље да се откурче ! И наравно прихватише Портин савет да узму саветнике, који ће им помоћи да убудуће не скрећу са правог пута - у пропаст. Е сад, видећемо ускоро шта ће бити када се обнародује дуго најављивано Томино размишање преточено у предлог неког решења за Косово. Штуро саопштење резултата јучерашњег разговора са Вучићем на ову тему је прилично загонетно и не изгледа ми да се Обор Кнез баш саглашава са Томиним предлогом. Дакле видећемо за пар дана , хоће ли наша даља политика бити по рецепту Књаза Милоша или ... ?

Ја бих рекао да очекујем да ће бити баш тако, као и у народној песми : „ Гром загрме, добро бити неће !

Једино, ако не дођу „ неки жути људи са истока“ па нас не спасу од Порте, јер од Брата и курчења изгледа нема ништа. И на крају, још једна народна пословица :

Ко ти ископа око несрећниче ? Брат ! Ааа, зато је тако дубоко !


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP