Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147441
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7160284
Ko je na sajtu?
Imamo 60 gosta na mreži

А ПРИНЦЕЗА ЋЕ ШТРАЈКОВАТИ ГЛАЂУ !


26.12.2014. / Академедиасрбија
Пише : Слободан М.Маричић

Србија је заиста земља чуда. Сви кукају нема пара, а аутомобила све више.


Певаљки и певаца све више. Већ три деценије се пише како наводно недостаје још педесетак хиљада станова, па да сви Срби реше своје стамбено питање. За то време се изградило не педесет хиљада, него дупло више кућа и станова по Србија, а сваке године Срба се рађа за по педесетак хиљада мање и опет хиљаде немају кров над главом.

Па мала Србија има два двора : Стари двор који је у ствари нови, јер  актуелни владар станује у њему, и Нови двор у коме је становао бивши владар, а сад му наследници. Власт нам прича да нас цео свет поштује и цени, а сви нам ј...... матер. Пензионери умиру као муве, а сваки дан их је све више и више, каже статистика. Бар десет пута у последње две деценије и нешто више говорило се да је опште стање у друштву такво, да не може бити горе. Али већ годинама констатујемо, да увек може бити још горе од горег . Истовремено из Народне банке вест да Срби имају на штедњи у банкама ни више ни мање него 13 милијарди евра. У иностранству, ко зна колико.

И онда се појави нови премијер, који нас потера путем опште штедње, да и држави буде боље, а не само тим грађанима са 13 милијарди евра, што сви са одушевљењем  прихватише. Нарочито они које не лупише по џеповима. Чак и пензионери међу којима већина још није скапирала да је то што примају као пензију однедавно тање од оног танког пре тога. И тако Србија рекло би се, напредује уобичајено даље.

А онда као гром из ведрог неба стиже путем новина глас из Новог двора, кога зову још и Бели двор – супруга нашег принца објавила је да се не слаже са умањењем апанаже коју прима овај принчевски пар, те да ће у знак протеста ступити у штрајк глађу и седети пред владом Србије. Јавност занемела, нико да пусти глас, чују се само пчеле, трутови и понеки бумбар како зује, сви се немо питају шта ће бити сада са Србијом ?

Занемели и на двору , кувари лупају главом о зид шта ће они да раде по цео дан, конобари спремају препоруке надајући се новом запослењу на Старом новом двору.  Оне деливери или тако некако фирме, паркирали камионе и деле отказе.

                      

                                                   Остаће силан народ без посла

Најближа јавна кухиња се устеже да понуди купоне за бесплатне оброке, кажу, ако затраже даћемо, само да понесу амбалажу. Принц се не изјашњава, мудро ћути, неки кажу вежба говор за парламент којим ће да тражи поништење тог закона о штедњи. Други кажу да је одустао кад је чуо да може да говори о том амандману само два минута, а за то време једва може да стигне да каже : „ Драги моји сврби“.

И одједном ледена тишина са двора, ледена тишина у новинама, ситуација зајебана ко' после  аустрогарског ултиматума 1914.

Онда процуриле вести да су газде из двора запалиле за католичке празнике у Ингланд, додуше тамо нема „дете од свиња“ (на српском печење), али нема ни умањење официрске нато пензије, а има и понешто за спас од „ српска црни петак „ За штрајк ће се још види шта ће дворски савет да препоручи, јал' масни или посни штрајк, а према дворским правилима.

Устанем ја данас и размишљам, јесам ли стварно прочитао у новинама да ће принцеза штрајковати глађу пред владом или сам сањао, кад отворим Курир, па кад ме умало не стрефи шлог –  пише : Принцеза Катарина ће морати да да изјаву у вези неких пара из хуманитарних донација ! Ало људи, па зар то није много и за ову нашу Србију - земљу чуда! Ја мислим да јесте.

Е сад ако  је Курир слагао, онда сам слагао и  ја вас.   


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP