Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147440
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7160238
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

МАДОНА И ИЛУМИНАТИ


24.12.2014. / Академедиасрбија
Пише : Слободан М.Маричић

Није новост да већ деценијама поједини светски певачи или групе у својим песмама у стилу облачења, као и перформансима истичу симболику неких верских ритуала, помињу сатану или луцифера, приказују симболе црномагијских обреда и слично. 

 Од познатијих су међу првима били Ролингстоунси и Битлси, док су доцније певачи и групе били све екстремнији. То се није сматрало пропагандом, али је свакако екстремно, док коначно Мадона није отворила ново поглавље – учешћем у медијском рату који се води о теоријама завере.
    
Најновија Мадонина песма се зове  « Илуминати » и представља неку врсту пародије и одговора на теорије завере на интернету и у магазинима о тајном друштву са овим именом које влада светом. Тако се славна певачица заправо укључила у оно што што масовни медији раде већ годинама: искривљује чињенице о «теоријама завера» па их онда исмевају.

                

                          Мадона са масонском пирамидом и Свевидећим оком на јакни

Мадона на новом албуму објављује шест песама «процурило» је у јавности и у интервјуу  за  «Д Гардијан » . Једна од ових шест песама се зове  «Илуминати»  и сасвим је јасно да је инспирисана текствовима и филмовима о «Илуминатским» заверама које циркулишу на Нету. Чак и ако изгледа некима безазлено којим случајем, ова песма је дефинитивно испуњена садржајем посвећеним разводњавању озбиљних тема, које она или није разумела или се ставила управо на страну  « лоших момака » .Многи критичари сматрају да је направила грешку, као «Велика Свештеница» у музичком бизнису , произилази да баш она треба да допринесе као савршена фигура решавању гласина и заблуда и каже свету шта треба да зна : зашто би било ко радио истраживања од јавности скривеног света и деловања, зашто да читамо књиге кад Мадона може да нам каже одговор и истину о сложеним питањима као што су окултна и тајна друштва, например?

У стиховима песме она између осталог пева да : нису Краљица Елизабета, Бијонсе, Опра, Обама, Папа, Бил Гејтс, Клинтон и друге личности чланови тајних друштава ни Илуминати, да пентаграми нису враџбине, да Гучи, Прада или Свевидеће око нису симболи Новог поретка, са поруком фановима – Ми ћемо живети заувек ......

Тако славна певачица поручује индиректно да су "теоретичари завере" идиоти за исмевање, јефтиним порукама које користи да дискредитује оне који покушавају да објасне праву функцију масовних медија по овом питању. Ево одломка из интервјуа који је Мадона дала за « Гардијан « о тој песми: "Има много примера у поп музици у којима се о неким људима каже: " Ох, та особа је члан Илумината, или су Илуминати, или си ти члан Илумината, или се шире вести неких људи да постоји група веома богатих људи, које они називају Илуминатима који раде иза кулиса нешто тајно. Они наводно контролишу многе ствари, они су врло моћни, и чак помињу неке мрачне ствари, црну магију, или нешто слично. Морам да кажем да се ја смејем на све то ".

Наравно да поменути певачи у песми нису масонски репрезенти. Они су пиони и марионете које се користе од стране елите да гурају одређене поруке у јавност својим фановима као идоли. А и сама Мадона је део њих. Нико заправо не мисли да се Ники Миној бави са другим певачима кројењем глобалне политике, али имплицирање да су "теоретичари завере" њој смешни, је просто снисходљив. Међутим, помињање у песми британске краљице или америчких председника и других, помало збуњује. Али тако масовни медији "дискредитује" оне који траже истину.

Мадона се сада "смеје" окултним стварима, а основано се тврди да је црна магија елемент који је повезан са Илуминатима. Ово је чудно, јер Мадона је била годинама страсни практичар «Кабале» која је основа већине окултних школа данас. « Све догматске религије произилазе од Кабале и упућују на њу: све научно и параучно у верским сновима познатих Илумината ( Јакоб Беме, Сведенборг, Сент Мартин и других), је позајмљено из Кабале; сва масонска удружења дугују јој своје тајне и њихове симболе " рекао је Алберт Пике ( Морал и Догма).

 

                                   

                                Пре десет година: Мадона у мајици следбеника Кабале    

Као прави војник Илумината , Мадона у песми прави хвалоспев масонском «Свевидећем оку» . Даље нам Мадона у Гардијану говори, тачније «објашњава шта су то Илуминати али заиста» :  " Ја знам ко су прави Илуминати и одакле је та реч дошла. Корен речи је "Осветлити", а то значи "Просветљени" , и она долази из доба просветитељства, када је уметност и креативност цветала, од Шекспира до Њутна, Леонардо да Винчија, Микеланђела, који су и данас инспирација свету, поручује Мадона ! Дакле сврха за писање те песме је стварно на неки начин подсећање на то , а ако мислите да и ја припадам Илуминатима, хвала вам, то је комплимент, јер би многи желели да буду део те групе !?

Дакле шта рећи о мислима и намери несумњиво славне певачице, чију славу ипак полако нагризају године и нека нова имена на светској поп сцени, на којој нико није остао вечно, иако Мадона у овој песми обећава бесмртност фановима  - ако престану да мисле својом главом.


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP