Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147438
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7160210
Ko je na sajtu?
Imamo 48 gosta na mreži

МОЈ ЈУБИЛЕЈ


15.12.2014. / Академедиасрбија
Пише : Слободан M.Маричић

На данашњи (такође сунчани) дан 15. децембра 1964. овај питомац са слике примио је писмо из далеке Германие да га оставља вереница и удаје се за другог, и то баш за неког америчког аскера. Ваистину.

 Прво сам хтео да заплачем, а онда да ракетирам Берлин и Вашингтон, али ми нису другови дали, а и нисам имао чиме.  Али ту је било пиво из кантине, па сам изрекетирао другаре да ми обезбеде пола гајбе. Такође за утеху познати ми момак из Београда, добра претеча  ди џеја,  пуштао је на разгласу касарне свако мало, Риту Павоне и европски хит те године „ Куоре„  срце . (Ко жели да чује тај предивни стари хит нека прати линк  http://youtu.be/UJs-e1yxOms  ). 

И тако сам тога дана умро, ја и моја дивна младалачка љубав рођена пар година раније на лепом плавом Јадрану. Сутрадан нисам морао да устајем у 05, 00 ујутро јер је била недеља, а и да сам морао не бих могао, јер нисам осећао тело ни руке ни ноге, а главу... уосталом знате како то изгледа. Вечна хвала мојим другарима којима сам скоро свима заборавио имена, што су ме таквог рањеног извукли са ватрене линије и донели, ваљда на носилима до кревета. Не знам када и како су ми зарасле ране на срцу, али се некако вратих међу живе. Неверна вереница ( није ми ни прстен вратила ) се по Божијој вољи растала после три месеца брака. И шта мислите јесмо ли се икада после видели, када сам оживео ? Хе, хе, хе, чуј видели .......

Опростио сам јој грех својом широком српском душом, али тада сам донео одлуку да се никада више нећу (о)верити и одржао сам реч. Ишао сам само директно у љубав у којој сам и данас после тачно пола века. Лепо је када постоји љубав, али мислим да тај феномен није уопште разјашњен. Нећу да кажем научно, јер нагињем паранаукама пошто се (у) њима живот и све око нас објашњава шире и разумљивије, бар ја тако мислим. Песници, макар имали и шерлокхолмсову капу, кењају о љубави неком поезијом, као : „одједном као да је из неба засијала муња, осетио је или је она осетила безграничну љубав и предала се осећањима, чоче мој...... „ 

Како рекох у паранауци, тачније у езотерији којом се помало бавим дозвољене су  свима који имају главу и у њој нешто мозга који користе да мисле и постављају теорије, како о настанку света, љубави, рођењу и смрти и свему осталом што нас мучи или усхићује током живота. А моја теорија о љубави каже да није тачно да се љубав појави изненада као блесак муње на ведром небу, као што кажу пјесници, оца им пјесничког.  То би значило да она настаје некако као електрицитет јел' , у шта не верујем. Ја мислим да се љубав „производи“. Да, сваки човек производи љубав или неко друго осећање. Наравно, знам да постоје разне врсте љубави, али како код, љубав је одређени осећај између два бића коју производе један или обоје.  Између људи, људи према кућним љубимцима, према природи, међу животињама, птицама и свим живим бићима.  Када би било по пјесничким причама, ово наше небо би од цепања муња и громова отишло у ..... негде,  колико се љубави рађа свакодневно међу бићима на земљи.

Неки људи произведу једну љубав у животу, други две, три... А кажу да је прва најфаталнија, најјача и да се никада не заборавља. Са тим се апсолутно слажем. Међутим, неки људи производе много љубави, скоро као динамо машина или електромотор. То може да буде пех. Замислите да сваку нову младу, лепу и пожељну  особу која се појави у вашој близини увек заволите из све снаге производећи љубав у огромним количинама. И сад шта ако јој нисте по укусу, мери , крвној групи, итд. итд. Катастрофа. Међутим, ту ја имам једно теоријско објашњење, да су то ретки случајеви. Наиме, природа је удесила да љубав почне да се производи, када добије импулс од друге стране, нешто као начин како варница из свећица у колима пали мешавину бензина и ваздуха. Тако дакле њена или његова свећица запали мистериозну алхемијску смешу и тада плане ватра љубави. С тим што се за разлику од аутомобила, кресање свећица код људи догађа после избијања пламена. Тако некако. Из свега изложеног да се закључити да ако нема кресања свећица, нема ни љубави, па се тако избегава опасност да неко производи љубав за џаба.

Е сад како сам ја имао срећу да ми свећица ради беспрекорно толико година појма немам, али мислим да је то зато што сам користио универзалну, ону знате за сва годишња доба, као универзалне гуме за лето и зиму. Да. Јао како је кресала та свећица и када је ладан мотор и кад је топао, мислим осећања, која су јел'  покретач за све људске напретке. Сад, ја се надам да сте ви мене добро разумели и закључили као и ја, да има срећника који производе љубав у завидним количинама од ране младости до смрти у дубокој старости. Можда су то они који су у цвету младости прво морали да умру од љубави као ја, да би после постали хипер продуктивни сејачи мислим произвођачи љубави.   
 
И на крају овог кратког  подсећања  на моје младалачке године, смрт и васкрсење због љубави, хтео бих да кажем из искуства да ко жели да доживи стоту  у пуној љубави треба да у двадесетим да почне да пије, пуши траву и да се секса, али само до седамдесете, јер му преостаје још само тридесет година да се сећа као ја сада, како је то било живети у љубави према целом (женском ) свету . Мислите да ово што сам рекао није баш поучно за младе ? Ха, па ко данас слуша маторце, млади ионако раде све то, само другим редоследом 

На крају да вам кажем још нешто. Прочитао сам негде  једну веома занимљиву мисао о животу који би уместо као сада требао да иде обрнутим редом. Па каже  : да би човек требао да се роди са најмање 80 година, ионако кења у гаће као беба, да када мало омлади, пође у школу  са 70 - тако би је бар сви завршили.  После школе да студира једно десет година и онда да још толико чека посао и јури рибе. У најбољим педесетим би могао да се запосли и ради до тридесете када би имао све услове да се дo 20 те «откачи»  од љубави, мислим : траве, секса и пића. Од десете године  већ би се играо до миле воље на улици са клинцима и правио срања родитељима. Онда би поново прошао кроз фазу пелена и коначно умро, у једном лудачком оргазму !

Какава фантастична идеја !


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP