Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117517
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6827461
Ko je na sajtu?
Imamo 76 gosta na mreži

ПУТОВАЊА ДУШЕ


12.12.2014. / рее-Академедиасрбија
Предраг Петковић

Постоји два начина да проникнемо у прошле животе: први је регресија, када се на посебан начин особа уводи у сећање на претходне животе. Душа се тада поново среће са давно заборављеним догађајима.

 Други начин је кармичка астрологија, где на основу позиције планета у тренутку рођења можемо да видимо одакле је душа дошла, где је живела, шта је радила у претходном животу, односно какву је карму донела и због каквих дела. На тај начин добијамо мапу путовања душе, без које не можемо решити проблем. Кад сагледамо због чега нам се дешавају одређене ситуације, с обзиром да ништа није случајно, поставља се питање колико можемо да утичемо на нашу стварност. Одговор је, наравно, да што више знамо, више можемо да је мењамо. Незнање је наш највећи непријатељ. Многи су били запањени када су сазнали шта су радили у претходним животима, јер им је то дало одговор на питање зашто им се данас дешавају одређене ситуције. То сазнање није само пука информација. Оно представља кључ за решење проблема. Истина је да постоје и моменти када ситуација не може да се поправи, када немамо решење за неки проблем, већ морамо да га прихватимо и да са тим живимо. То се дешава у случају фиксне карме, коју није могуће мењати. Ако не можемо да променимо ситуацију у којој се налазимо, можемо да променимо поглед на њу, да заузмемо другачији став и да је на тај начин лакше поднесемо.Шта не ваља?

Познато је да се лоша карма углавном прави кроз односе. Већ сам писао о тим случајевима, али увек је интересантно да се помене неки пример из праксе. Имао сам сусрет са девојком која је патила што није могла да добије потомство. С обзиром да је већ имала тридесет пет година, забринула се да ли ће икада имати децу. Њен хороскоп је имао проблематичне аспекте за децу. У 5. кући, која се односи на потомство, имала је коњункцију Марса и Урана у опозицији са Месецом, а овај аспект увек указује на прекид трудноће. Марс и Уран су били ретроградни, што говори да је проблем био кармичке природе - дуг из претходног живота. Меркур, планета која влада децом, такође је била ретроградна и у лошем аспекту са Сатурном, који је најдиректнији показатељ карме. Све ово указује на велики проблем да се дође до потомства. Чак није био проблем око зачећа, већ око одржања трудноће. Девојка је имала један абортус и три спонтана побачаја. Запитала се шта се дешава и због чега не може да роди дете. Уплашила се да неће моћи да има потомство.Лош муж и отацНиједан аспект из њеног хороскопа није показивао могућност да ће имати децу. На основу анализе могло је да се види да је у претходном животу била мушко и да је живела у негде у Енглеској. У том животу није било места за друге (Сатурн коњункција Сунце). Била је врло охола, тешка, насилна (Марс, Уран) а када су у питању емоције, никада их није имала (Месец у Јарцу). Тада је, као мушкарац, живела у браку и имала је четворо деце. У питању су биле три кћерке и један син. Брак је био врло лош захваљујући њему (њој), а за децу готово да није марио. Она су га нервирала, сметала му, иако скоро уопште није проводио време са њима. Никад их није ни помиловао, нити се према њима понашао као отац. Деца и супруга су били јако незадовољни и никако нису могли да успоставе контакт са њим. У једном тренутку он упознаје жену због које, без иједне речи, напушта кућу и одлази да живи у други град, не тако далеко од места где су му остали супруга и деца. Они су због тога живели изузетно сиромашно. Једва су састављали крај с крајем. Годинама се није јављао, а онда је доживео несрећу и убрзо умро услед задобијених повреда. С обзиром да пре смрти није успео да се искупи за тај грех напуштања породице, односно небриге око њих, последице је морао да сноси у свом будућем животу.

Управо се у том будућем животу рађа као девојка која је дошла код мене на анализу. Закаснело кајањеКо би рекао да је она некада била такав човек? Сада је дивна, сензуална и врло осетљива особа. Ипак, према закону карме добила је тело у којем мора да прође искуства која је некад сама створила. Посумњао сам у нешто што нисам могао сигурно да потврдим из хороскопа, па смо се договорили да је уведем у регресију, да видимо да ли ће успети да види нешто од оног што смо пронашли у хороскопу. Невероватно, али она себе у прошлом животу описује као крупног и снажног мушкарца, тешке нарави (Сатурн коњункција Сунце). Описивала је кућу у којој је живела са женом и четворо деце. Каже како осећа одбојност према жени и деци (Сатурн квадрат Венера) и како жели да оде одатле. Онда описује како се појављује млађа жена са којом он улази у тајну љубавну везу (Венера, Нептун) а убрзо затим напушта породицу и без речи одлази са њом у други град. Каже да тада није осећао никакву грижу савести због такве одлуке. У једном тренутку, док је на крову нешто намештао, пао је са веће висине и повредио кичму (Сатурн, Сунце-Марс,Уран) и након тога убрзо умро. У тренутку док је напуштао тело схватио је да није требало на такав начин да породицу препусти тешкој судбини. Тек тада увиђа своју грешку.

Непосредно пре него што ће да уђе у материцу нове мајке, он бира живот у ком жели да врати дуг који је тада направио. Дуг је био да у том наредном животу неће моћи да има децу, јер то није заслужио, напустивши некад своју; оно што није ценио у једном животу, мора да научу да цени у другом. Зато се родио као ова несрећна девојка која сада највише жели да има децу, али због карме коју је направила у прошлом животу то јој није дозвољено. Тек сада, кад видимо узрок, схватамо да постоји дубљи смисао. Ако све тумачимо гледајући само овај живот, не можемо да нађемо никакав узрок за сличне догађаје. Увек треба све да сагледамо из више углова, нарочито из кармичког. Ако нигде не нађемо опипљив одговор, онда је сигурно да се он крије у неком од прошлих живота. Непријатељи, па љубавнициЧести су примери проблема у љубавном животу, где углавном преко упоредних хороскопа схватамо да један од партнера има дуг према другом, а дешава се да су дугови обострани. То се види кроз јаке односе који су проблематични. Обично су наглашене страсти, веза у себи носи неку патологију и превелику посесивност. Мешају се осећаји љубави и мржње. Однос је на релацији од изузетно доброг до великих криза. Када нису заједно, обично јако пате. Ако дође до прекида, јавља се осећај бесмисла и дубоке усамљености. У екстремним ситуацијама јављају се и суицидне мисли, а ако у хороскопу постоји склоност ка томе, то може бити и учињено. Постоји више показатеља да неко вуче дуг по питању љубави из претходног живота. Тада је углавном угрожена Венера, планета љубави. Најчешће је ретроградна и нападнута од Сатурна. Иако постоји пуно лоших аспеката које може да прима од других планета, напад од Сатурна је најдиректини показатељ кармичког дуга. Ако је притом напада Марс или неки од Месечевих чворова, онда је Венера (љубав) под клетвом. Тада је љубавни живот, мање или више, оптерећен проблемима.

У тежим хороскопима проблеми могу да буду толико велики да особа не може да нађе партнера, односно да заснује породицу. Некад има друге проблеме: на пример, да одржи везу или константно налеће на проблематичне особе. Ако је Венера ретроградна онда јој се враћају партнери из претходног живота. Уколико је оштећена од Плутона и Марса, обично непријатељи из претходног живота у овом постају љубавни или брачни партнери. Како пролази време а страст се смањује, све више долази до сукоба и проблема, а онда и до раскида. Упоредни хороскоп ће детаљно показати какав тип дуга је у питању и на који начин проблем може да се превазиђе. Велики авантуристаЈедан младић је константно имао проблем да одржи везу. Имао је ретроградни Уран у 12. кући (дуг из прошлог живота) у опозицији са Венером (љубав, брак). Све девојке би га остављале максимално после годину дана, иако се није појавио неки велики проблем. Једноставно би нестале из његовог живота. Био је врло забринут, јер никако није могао да ступи у брак и заснује породицу.

Одговор није био тако компликован. Погледао сам која се планета налазила у његовој 12. кући, јер она описује његов прошли живот. Ту се налазио Уран, што указује да је био мушко и велики авантуриста. Највише је волео слободу, и никакво везивање (Уран) није долазило у обзир. Кад би се десило да нека девојка жели озбиљнију везу или брак са њим, једноставно би нестао. Оне би се нашле у великој неодумици, јер нису могле да објасне његов поступак. Цела ова слика види се из опозиције Урана (раскид) и Венере (љубав) што указује да је готово све своје тадашње партнерке напуштао. С обзиром да је његова Венера ретроградна, те партнерке се у овај живот враћају као девојке које сада њега напуштају на идентичан начин као и он њих некада. Тако овај аспект описује узрок и последицу онога што му се дешавало у овом животу.

Кад се ситуација растумачи на тај начин особа схвата због чега мора да прође кроз неке ситуације. Тако лакше прихвати оно што се дешава, али и добија могућност да промени животни ток и ипак побољша своју ситуацију. Дакле, не мора све увек и до краја да буде проблематично ако знамо на који начин можемо да променимо ствари. У индиској астрологији постоје такозване „ремедијалне мере“ које се дају у оваквим случајевима да би се ублажио или поништио дуг који се носи из ранијег живота. Обично се дају троструке ремедиалне мере кроз пост, молитву и ношење одређеног драгог камена. У неким случајевима потребно је урадити одређене ритуале који имају још снажнији утицај на кармичко чишћење. После свега тога особа се опоравља и прочишћена од лоше карме наставља живот много успешније него пре тога. Ако познајемо природу проблема и његов узрок, већа је шанса да нађемо решење и побољшамо квалитет живота.

( 3. Око )


 

 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP