Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117519
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6827511
Ko je na sajtu?
Imamo 83 gosta na mreži

ПРВИ КОНТАКТ ?


28.11.2014. / рее - Академедиасрбија
Аутор: Љубица Шаран

Како смо настали? Како је настао живот на Земљи? Ко су били наши преци? Јесмо ли сами у универзуму? Ако постоје интелигентни облици живота у свемиру, колике су разлике између нас и њих? Јесу ли људи икада имали прилику контактирати са ванземаљцима?

 Готово смо сигурни да људи, барем једном у животу, размишљају о оваквим и сличним питањима, можда чак и трагају за одговорима. На жалост, сведоци смо огромне смутње и разлика у погледу ставова повезанима с ванземаљцима и евентуалном контакту с њима. Разлике су толике да већина људи ово питање сврстава у "теорије завере", но шта се заправо догађа "иза сцене" мало ко зна.

Како су се обликовала наша очекивања?
Свим љубитељима Стар Трека је познато како је протекао први контакт са напредним интелигентним и ибер-логичним ванземаљским бићима које је Гене Роденбери назвао - Вулканци. У недавном филму "Батлшип" ( „Battleship“) смо, осим глорификовања војске САД-а, имали прилику видети насилнији концепт првог контакта.Прегледом различитих дела филмске уметности видећемо да већина тих истих дела инсистира на физичком првом контакту са бићима која су од "крви и меса" и која јако личе нама по одређеним физичким својствима: бипедалност, исти број горњих удова, постојање прстију, иста симетрија на лицу с јасно израженим видним и другим осетним сензорима који наликују нашима, чак и када је случај о ванземаљцима из хорор филмова, налик на Гигеровог "Алиена" или доброћудног ЕТ-ја из истоименог филма.

Творци бројних дела Сци-Фија су поштовали једну изузетно интересантну психолошку зачкољицу коју су крајње комерцијализовали. Људско биће се може највише идентификовати (негативно и позитивно) с обликом живота који му је што сличнији. Колико је ово интересантан ефекат, најбоље можемо видети на примеру Аменхотепа, грчки Аменофиса(Amenhotepa IV- Amenofisa IV) , познатијег под именом Ехнатон, који је променио старо-египатску религију од компликованог политеизма, с боговима који су јако личили људима по изгледу и понашању (осим типичних животињских глава) на монотеизам. Свргавањем политеизма Ехнатон је створио први записани пример монотеизма, и то у облику апстрактног сунчевог диска - Амона, што је створило бес и побуне широм фараонове земље.

Проблем, наиме, није био у мењању старо-египатског "Олимпа". Стари Египћани су често имали прилике искусити мењање поретка богова с обзиром на жеље "Божјег сина" фараона, но никако се нису могли идентификовати са богом који није изгледао као људско биће. Такав бог није уливао страхопоштовање, није се могао обожавати. Религија везана за соларни диск је анулирала прастара веровања да су богови створили човека на свој лик и налик (што на крају подржавају свете књиге најмасовнијих модерних монотеистичких религија). Соларни диск је у правом смисли речи био ванземаљац којег стари Египћани нису могли поистоветити са собом.

Сличну ствар имамо и са нашим поимањем првог контакта: већина људи очекује контакт са ванземаљским бићима која наликују нама. Но ми се с правом питамо, да ли је то реално очекивање? Наравно, уз све препреке постоји још једно важно питање. Је ли први контакт одавно остварен без да ми то знамо ?

Оспоравање првог контакта
Погледате ли по бројним интернет порталима, веб-форумима и блоговима, приметићете да су теме о НЛО-има, ванземаљцима и наводним првим контактима изузетно популарне те да се на претраживачима котирају јако високо. С друге стране, сваком добром познаватељу метафизике постаће јасно да највећи број простора на интернету припада заступању теорија и доказивања о такозваном првом контакту који је искључиво физичке природе. Мало коме је познато како наука оспорава први контакт управо због физичке баријере. По мишљењу научника, физички контакт је готово немогућ, јер би наводним посетиоцима из свемира требало јако пуно времена да дођу до Земље од најближе планете која подржава живот налик нашем, нарочито због чињенице да, по Ајнштајновој теорији, ништа не може путовати брзином светлости, а камоли брзином већом од светлосне. Гигерови "ванземаљци" нас не би толико плашили да немају јако пуно сличности са људским изгледом и да нису толико "ружни" по људским стандардима. О томе колико је Ајнштајн на одређен начин "скоцкао" модерну физику и колико је одредио о чему ће будући физичари смети истраживати на његовим премисама, смо већ писали . Иако модерна наука не признаје цензуру, постоје бројни докази да је она и те како присутна те да сви они који се баве граничним подручјима науке, а не подржавају мајнстрем гледишта исте, бивају ућуткани на овај или онај начин. О томе можете више прочитати тамо и овамо.

Вратимо ли се поново на евентуални први контакт, наши научници показују снажну ноту егоизма и терацентризма (баш као и стари Египћани) јер размишљају да би дошљаци из свемира имали технологију, коју би ми могли препознати те да би имали физичке одлике налик нашима. Но најпогубније размишљање им је да би евентуални ванземаљци време и простор перципирали на начин како га перципирамо и ми -  Хомо сапиенс. Нећемо расправљати о томе колико је то ограничено становиште, које научници отворена ума не би требали имати, но свима онима који сумњају колико је заправо наше знање крхко препоручујемо текстове који се баве најобичнијом перцепцијом времена. Такође би наше читаоце подсетили да је модерна наука "стара" само три века, те да су записи о нашем настанку и прошлости крајње упитни и дискутабилни. О томе колико су историја, археологија, медицина, фармација, нутриционизам, астрономија и друге гране науке релативне и колико су њихове парадигме "стаклене" је писано много пута, а одговор зашто је то тако проналазимо у понеорологији (науке о настанку зла међу људима) и патокрација (владавини психопата), с којима се максимално ограничава наше знање и спознаја.

Прадавна идеје о ванземаљцима и контактима с њима
Интеренет је пун дела и написа о наводним прадавним контактима с ванземаљцима још од описа из Библије и ватрених кочија са којима се богови спустили међу људе (да богови добро сте прочитали, стари завет је препун богова, а не монотеистичког божанства). Иако нисмо велики љубитељи давања референци из различитих религијких књига (јер су све религије изузетно различите у својим посланицама и светим писмима, иако им је заједничка једна ствар - све тврде да су једнини и прави пут до божанског и спаса људске душе), напоменимо неке интересантне делове из Библије у којима се спомињу богови и ванземаљска бића:

- Језекиљ 1: 1-28: Описује виђење ванземаљске металне летелице која се на тло спустила у диму и ватри.
- Ефесцима 6:12: Описује борбу са мрачним владарима космоса.
- Генеза - Књига постанка 6: 1-22: О боговима који су узимали Земљанке за жене.
- Јудина посланица 1: 6: О анђелима који су радили ствари које нису биле од њихова ауторитета.
- Друга Посланица Солуњанима 2: 9: О лажнима чудима и приказањима Сотоне са којима се показује сва моћ овог ентитета.

И тако даље.

Прочитате ли било које дело Зехариа Ситхина (Zecharia Sitchina ), видећете да се рефернеце о контактима ванземаљских ентитета који се приказују као богови који се уплићу, не само у људско постојање, већ су и разлог настајања Лулуа - роба - човека, повлаче пуно даље у прошлост, тачније у Сумер и Акад. Ситхин јако лепо објашњава како је јеврејска вера преузела исте идеје и како их је пермутирала у монотеизам. С друге стане остајемо и те како резервисани са Ситхиновим закључцима, нарочито, јер је пропагирао религијска становишта на начин с којим отворено сумњамо у његову објективност. Осим тога, Ситхин је направио неколико грешака у преводима Сумерских текстова јер је њих везивао за јеврејске записе, а иако је сам признао да су Сумерски записи старији, преферирао је потоње који су захваљујући патокрацији постајали још корумпиранији и, наравно, даљи од истине.

С друге стране, прочитате ли било коју књигу Ериха фон Деникена, добићете још дубљи увид о томе колико су прастари артефакти, записи и архитектура препуни записа о посетиоцима из свемира који су се сви одреда представљали као божанства или ентитети с божанским моћима то јест технологијом налик магији.

Један од најстаријих народа у свету, који своја богата предања може захвалити вербалном преношењу и чувању истих, су Абориџини из Аустралије. Осим интересантне генетичке повезаности са прастарим народима југоисточне азије и Тамилима у Индији, овај народ, чија се егзистенција није променила у последњих 40 хиљада година (што је само 20 хиљада година мање од настанка модерног Кромањонца), постојање богова ванземаљаца не поистовећује са физичким светом којег ми видимо и осећамо. По њима посетиоци - богови уопште нису ванземаљци; они су међу нама стално, но ми их не можемо видети никада осим у сну, коми, трансу или ако нам они одлуче показати се. Осим што тврде како је домен налик свету снова - дом богова - из којег они управљају нама на углавном негативан начин јер су себични, осветољубљиви и стално гладни моћи, Абориџини сматрају како људско биће може напредовати тек када схвати свет снова и како се једино спознајом и само-спознајом до њега долази. Ови наводи јако личе учењу Гурџијева и Успенског, који су своја учења преузели из најстаријих мистичних школа Средњег Истока и Азије. У ствари, главни аспект абориџинске религије је сан у коме свако може видети ентитете који нама владају. Са друге стране океана, у јужној Америци, племена која користе Ајхуаску (Ayahuascu) отворено заговарају постојање невидљивог света изнад нашега ( Шамбала ? ), у коме можемо доћи до невероватних сазнања и открића.

Хиндуси и многи други народи имају записе који су препуни борби богова у њиховим летелицама, који користе технологију далеко од могућности нашег поимања и богова који само делимично личе на нас или ми на њих, али који су својим делима и неделима и те како утицали на стварање људског бића и његов развој. Прочитате ли Махабгарату, која је један од највећих епова светске књижевности, обратите нарочиту пажњу на део који се назива "Књига о почетку" у којој можете видети бројне везе са другим и новијим еповима широм планете и утицају небеских богова на људска бића.

Херкулес, хибридно дете између божанства и људског бића и други, јесу ли те приче само пушта машта или скривају дубље значење?У Рамајани борба богова - краљевских јунака добија потпуно физички аспект на начин који је готово истоветан епу о Гилгамешу или нешто новијем Нимроду који се на крају претворио у Херкула. Ово је само један од примера како су прастари митови прерасли у уметничка дела те да, без обзира на различите варијације и мутације, сви имају невероватне везе које почињу и завршавају са уплитањем небеских бића - богова или њихове деце (па чак и хибрида са људима) . С том јако важном чињеницом "Деус екс машина" ( „Deus ex machina“ ) добија потпуно ново и дубље значење.

Далеко од очију далеко од схватања
Наставимо ли се кретати кроз историју и прастара предања широм планете видећемо да људска бића, без обзира на своја веровања, географску локацију и друштвене навике, имају готово истоветне идеје о нашем настанку и контакту са боговима. Божанства понекад имају изглед потпуно модерних астронаута док, с друге стране, често мењају облик и разлог контакта са људима. Прастари келтски епови, нордијски митови, шаманска азијска певања, веровања северно-америчких Индијанаца пружају бројне примере како су се људи носили са уплитањем бића која нису могли назвати никако другачије осим: богови, анђели, демони, патуљци, вилењаци, вампири и тако даље.

Ове и бројне друге чињенице су основа Магогијске теорије, Жака Велеа и Џона Алва Кила (Jacquesa Velleea i Johna Alva Keela ). По њиховим истраживањима, која се заснивају на најбројнијим људским предањима, ванземаљци уопште нису бића која евентуално и повремено посећују нашу планету, већ су стално присутни али настањују дензитете и димензије које ми нисмо у стању перципирати. По Магогијској теорији, наше стално фокусирање на физичко и материјално схватање "Ванземаљаца" уопште не може дати икакве резултате, јер их тражимо на погрешном месту са погрешном претпоставкама.

Веле јасно заговара постојање нељудске свести, која може, али не мора, поседовати физичко тело или тела каква постоје на Земљи - коју ми видимо и осећамо и која је способна манипулисати простором, временом и свешћу на начине на које ми не разумемо. Он верује да феномен представља, за нас, страну интелигенцију која се може манифестовати у различитим облицима, укључујући ванземаљце, религиозне ликове, духове и паранормалне способности. И Кил и Веле су закључили како "Ванземаљци" користе обмане толико великих пропорција да ми једноставно не можемо схватити што су заправо такви ентитети. Оба два истраживача су подробно испитивала модерна виђења НЛО-а и ванземаљаца и промењена стања свести и перцепције оних који су их наводно видели. Кил и Веле сматрају како је едукација једино што може разбудити људско биће, сматрајући како је наше модерно празноверје и вера у оно што смо наводно већ научили (нарочито кад је то учење чиста лаж) разлог због којег не можемо схватити праву природу мултиверзума и постојања виших дензитета.

Људски фокус на материјални свет је одређена клопка, што најбоље можемо видети у науци која је изричито материјална и која се не жели бавити стварима које би могле бити ван нашег поимања или перцепције. Због тога нам постаје сасвим јасно због чега се одређена истраживања називају гранична подручја науке или квази наука и због чега бројна истраживања и научници који се баве истим, бивају изоловани из "званичне " научне заједнице. Један од најбољих примера је како се наука понаша према научним истраживањима граничних подручја науке, су бројне студије о реинкарнацији које су направили научници неспутани материјализмом, добити, мајнстреам цензуром и премисама. Зашто се тако мало зна о истраживањима везаним за реинкарнацију? ".

Слична ствар је и са дивинацијом о којој смо писали у низу текстова али и са паранормалним искуствима и необјашњивим феноменима са којима су се научници 19.века века отворено бавили, а која су у модерној науци постали табу тема. Ми сматрамо како наука не би требала имати табу теме, те како са отвореним и критичким умом можемо постићи пуно више него ли са цензуром и празноверјем било које врсте.

/ Матрикс Ворлд /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP