Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 116219
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6821210
Ko je na sajtu?
Imamo 95 gosta na mreži

ЉУБАВ И КАРМА


 26.11.2014. / рее-Академедиасрбија
Предраг Петковић

Под теретом љубави- проблеми за које нисмо криви, али испаштамо због карме...

 Љубавни живот је, у већини случајева, прожет многим проблемима. Они се најчешће јављају због неслагања. Међутим, често се дешава да није проблем између партнера, већ им околности у којима се срећу не дају подршку да њихова веза настави да се развија. Такве ситуације често доводе до очаја и доносе пуно бриге, патње и бола. Због чега се то дешава? Као да постоји нека невидљива сила која ствара препреке... Можда космос шаље знак да та љубав нема будућност којој смо се надали, или једноставно да није суђена.

Зашто су се две душе онда спојиле? Одговор углавном налазимо у претходном животу и везама које се често кроз те животе провлаче. Поред кармичких веза у које улазимо, постоји однос душе парова, као и сродних душа. Све те везе имају различиту функцију и улогу. Када схватимо ком типу веза припада наша, разумећемо због чега смо ушли у љубавни однос и шта од њега можемо да очекујемо.

Константна нестабилност

Најчешћи односи у које улазимо су љубавно-кармичке везе. Када се две особе које улазе у кармичку везу виде први пут, одмах имају осећај као да су се већ некада среле. Осећају блискост и јавља се снажна привлачност, а обично и страст.

Кармичке везе су тешке и увек носе проблеме. Иако се партнери јако вежу, сукоби и конфликти између њих постају све тежи. Ни околности им не иду на руку. Страсти и жеље су јаке, али као да космос не дозвољава да ове душе у миру буду заједно. Оне се вежу једна за другу, а страст и емоције су само мамац на који љубавници треба да се упецају. А тада настаје драма, јер почиње да се размотава кармичка прича, односно дугови које ове две душе међусобно имају.

Због тога су овакве везе пуне проблема. Ништа не иде лако и стално постоје препреке да веза функционише нормално. Како време пролази и страсти се стишавају, карма полако почиње да се одмотава. Ако су емоције прејаке, страст може да задржи снагу, чак и да се повећа, али су конфликти и сукоби неминовни. У неким везама долази и до физичког обрачина. Рат и страст су дело планете Марс, па се код оваквих љубавника у упоредном хороскопу сигурно налазе снажни аспекти са овом планетом. Све је пренаглашено, од љубави, секса до патње и бола. Интензитет ових супротности су најјача одлика кармичке љубави. Она нас тера да се дубоко загледамо у себе. Што је интензивнији бол, то је јача лекција коју душе треба да науче. Неки од симптома кармичке везе су када нас неко емоционално, енергетски, ментално и физички исцрпљује и повређује. Потреба да неком помогнемо такође може да буде знак кармичке везе.

Губитак партнера

Први сусрет у којем се осећа јака привлачност, полако се претвара у горко-слатку драму. Још један од показатеља кармичких веза је да су се душе сретале, можда чак и мимоилазиле, а нису ушле у везу у једном периоду, него тек доста касније. Ради се о томе да су несвесно бежале једна од друге, јер је на нивоу подвести душа знала да ће горко-слатка драма да узме свој данак. Често су биле на истим местима, али су се мимоилазиле. Међутим, преџнаци су увек били присутни, само ако су могле некако да их протумаче. Пошто је у питању кармички спој, кад сазру управо оне околности које су потребне да проведу душе кроз одређено искуство, оне ће се чудном силом спојити. Све ће да се деси готово преко ноћи. Тако се везују и упадају у кармички вртлог који их некад повуче на дно, а некад их избаци на површину. Некад су дубоко у амбису, а некада на седмом небу.

Често се плашимо да ће вољена особа да нас напусти, изда или превари. Зато стално питамо, проверавамо, тражимо обећање да ће партнер заувек остати са нама, да нас ни под којим околностима неће оставити. Ту се јавља једна нездрава, али слатка опсесија партнером. Обично се дешава да је та особа у прошлом животу изгубила садашњег партнера. То јој је остало забележено негде у подсвести. Због тога се плаши да свог партнера опет не изгуби, па може да се деси да га баш из тог разлога она остави, не могавши да трпи притисак страха и неизвесности.

У прошлом животу та особа је можда краће живела. Можда је вихор рата однео њен живот, или је на други начин нестала. Пошто је ова друга остала сама у великом болу и патњи, страх од поновног губитка јој је остао у подсвести као траума. Такве особе могу да гуше својом љубављу, посесивношћу и опсесијом, не дајући партнеру могућност да нормално функционише. Он тиме постаје оптерећен и онда крећу проблеми. Дакле, модел кармичких веза је такав да поред опсесије, страсти, јаких емоција оне увек вуку проблеме, повређивања и неразумевање. Тада оба партнера пате и трпе. Не могу да се раздвоје, јер им то причињава велики бол, а остајање у таквој вези, поред пуно уживања, прожето је великим потешкоћама...

Растанак без жаљења

У оваквој вези не може да се успостави чврст и стабилан однос. Колико год се обоје трудили и улагали у овај однос, такве љубави су увек повезане са патњом. Тешко могу заједно, а још је горе када се раставе. Зато су чести прекиди, па опет враћање и сл. Чак и када одлуче да одустану од свега, опет их судбина некако споји. То све може да траје и по неколико година. Једни кажу да се оваквих веза треба клонити, а други да је потребно да се све то проживи. Међутим, има и оних који сматрају да је то судбина и да се томе не треба опирати. Астролошки гледано, неодустајањем и несебичним давањем, па чак и онда када су свесни да им је заједничка будућност скоро немогућа, партнери треба да знају да им се на тај начин чисти карма. Тако се душе ослобађају дугова пренесених из претходног живота.

Докле траје карма између њих? Углавном док једно другом не врате дугове. Уколико на правилан начин, без замерања, бола и пребацивања дође до растанка, онда је кармички дуг између две особе завршен. Ако један другом желе добро, срећу и могу у миру да се растану, карма је одрађена. На основу хороскопа треба да се процени колико патње и бола је нанесено у претходном животу. Неки кармички односи не могу да се „одраде“ у једном животу, већ се настављају кроз низ живота и искустава. Дуг је враћен када више нема лоших емоција, мржње и патње. Када пратнери могу да се погледају у очи без лоших мисли, односно када се сећају само лепих ствари које су проживели. Закључак је да се кармичке везе завршавају или потпуним предавањем, или растајањем без лоших осећања. Ако се веза прекине, а и даље се осећа љубав, страст, горчина и бол, кармички дуг није враћен а особе ће се кад-тад поново срести и наставиће своју љубавну драму.

Упоређивање хороскопа

Пред појаву кармичке везе особа обично интензивно жели да јој се догоди јака љубав. Чак многи то и предосете. Када идете у сусрет кармичкој љубави, не треба да се плашите, већ прихватите оно што вам је универзум наменио. Зар узбуђење није веће када знате да се срећете са прошложивотном љубави? Такве ствари се никад не дешавају случајно. У тој ситуацији не треба да се калкулише или размишља. Душе треба да се упусте у то, па ако треба и да одраде нешто, а космос ће да се побрине да се десе оне ствари које су свакако предодређене. Штагод да се деси, обоје постају богатији за ново искуство које ће оплеменити њихове душе јер су уживале, додуше уз тешкоће које су прошле и ослободиле се негативне карме. Интезитет кармичких веза је јачи него кад су у питању сродне душе или душе парови код којих све иде много лакше, без икаквих проблема.

Међутим, у кармичким везама се дубоко осећа љубав и патња. Она је прожета страшћу и тензијом, па многи због таквог односа имају и здравствене проблеме. Натални хороскоп указује да да ли ће неко имати кармичке љубави. То често показује ретроградна Венера или Марс, Венера или Марс на Јужном чвору, Сатурн у 5. (љубав) или 7. кући (брак), повезани владари 5. (љубав) и 12. куће (дугови, прошли живот), Венера у 12. кући, лош аспект Венере (љубав) и Сатурна (дуг, карма), Венере (љубав) и Плутона, Марса и Сатурна (страст, деструкција), Венера у Јарцу, Шкорпији, Девици, Рибама, др. Када хоћемо да проверимо да ли је једна веза кармичка упоређују се хороскопи партнера, па се тако види читав њихов однос, карма и судбина. Упоредни аспекти између Чворова једне особе са Венером, Марсом или Сатурном друге, лоши аспекти између Марса и Сатурна, Марса и Марса, Марса и Венере, Сатурна Месеца или Венере, Венере и Плутона и др. показатељи су кармичких веза. Кроз своју астролошку праксу видео сам пуно оваквих примера.

У канџама љубави

Једна девојка је имала врло интересантне аспекте са својим партнером. Њен Месец (емоција, душа) и Нептун (најузвишенија љубав) били су у добром аспекту са његовом Венером (љубав), и то је један од најлепших аспеката за љубав. Њена Венера (љубав) у Јарцу (судбина, карма) у добром аспекту са његовим Плутоном (опсесија, страст) указују на најснажније емоције и сексуалну привлачност.

Међутим, коњункција њеног Марса са његовим Марсом, (рат) преко Месечевих чворова (карма, бол) у опозицији са Венером (љубав) у 12. кући (дугови) јак је показатељ кармичке везе, која поред велике љубави и снажних страсти мора да донесе сукобе и прекиде, који се врло тешко живе.

Везу одликују снажна осећања и дубока страст. Ипак, околности у којима су се срели биле су превише компликоване да би ова љубав била без проблема. Зато су тешки аспекти које су имали изазивали прави рат, који је везу често доводио до ивице пропасти. Од најромантичнијих осећања (Венера, Месец, Нептун), јаких страсти и најбурнијих сукоба (Марс коњункција Марс) ова веза још увек живи своју судбину. Њена Венера (љубав) у Јарцу (карма) је предодређена за јаку кармичку везу. Пошто ова Венера има тежак аспект са Плутоном (фатализам, опсесија, деструкција) конфликти су некад заиста били превише стресни. Иако Венера у Јарцу тежи дугој, стабилној и озбиљној вези, тежак аспект Венере и Плутона, као и Уран (стрес, раскид, нестабилност) у 7. кући (брак) квадрат Марс (рат, свађе, страст), могли су да донесу све, осим онога што је она највише желела - а то је мир.

У неколико прошлих живота они су живели снажну љубав, али и љубомору, повређивање из којих су често улазили у прави рат. Њихова опсесија једно другим (Венера-Плутон) провлачи се вековима, а ништа мања није ни данас. Међутим, ова снага страсти и љубави често мора да буде на искушењу све док околности не дозволе да могу мирно да наставе да живе своју љубав, или да је прекину па да се опет сретну у наредном животу. Дакле, кармичке везе су наш духовни учитељ. Душе су повезане жељом за отплатом дуга, као и жељом да се поново сретну...

Ко је моја сродна душа

Сви тразимо сродну душу. Ипак, како да знамо да је особа коју срећемо она права? Сродна душа је она са којом смо живели много живота заједно, сретали се из инкарнације у инкарнацију. Чим се виде, препознају се и осећају велику љубав, блискост, поверење. Сродне душе се налазе заједно у групи душа (у духовном свету их има двадесетак у групи). Оне заједно пролазе разна искуства и искушења. Стално се реинкарнирају, пазећи једна на другу и међусобно се помажу. Има и случајева када наизглед једна другој одмажу, али само због тога што је такво искуство њима потребно да би се даље развијале. Сродне душе одликују слични ставови, веровања, осећај. То су они са којима се разумемо, волимо да проводимо време и слично.

Заблуде...

Сматра се да постоје три заблуде када су сродне душе у питању. Једна је да је сродна душа једнака нама у сваком погледу. То није тачно. Она нам је јако блиска и осећамо дубоку повезаност, али поред сличности постоје и бројне разлике, које нас пре свега надопуњују. Када бисмо били потпуно једнаки, убрзо би се десило да однос нема перспективу, ни обострано напредовање. Осећај повезаности и поштовања долази због искуства из претходних живота и зато се јавља врло брзо, некада и тренутно. Тај осећај није последица истог карактера, већ заједничког искуства из многих живота.

Друга заблуда је да када сретнемо сродну душу, до краја живота остајемо заједно. То такође није тачно. Оне чак могу да се сретну само накратко, али такав утицај једне особе на другу може да одреди живот. Наравно да постоји могућност да сретнемо сродну душу и будемо с њом до краја овог живота. Међутим, то није правило. Још једно погрешно тумачење је да постоји само једна сродна душа. Већ сам напоменуо да сродне душе чине групу душа. Зато у једном животу срећемо више њих. Могу нам бити родитељи, пријатељи, партнери, деца... Углавном се у нашем животу налази макар једна сродна душа, али их може бити и више.

Душе парови

Душе парови су такође кармички везане, али у себи не носе никакву тензију, проблеме и међусобно такмичење. Могу да се јаве као пријатељи, сарадници, љубавници и др. Како можемо да је препознамо? Страст између душа парова нема интензитет као код кармичких веза. Ту све тече глатко и споро, али зато може да траје до краја живота. Душа пар нас прихвата изнутра. Нема себичности, ни манипулације. Мора да постоји природно пријатељство. Не значи да међу овим душама нема страсти. Она на једном новоу и ту постоји, али се овај однос не заснива на страстима. Љубав душа парова је стабилна, а страст се гради нежно. Смисао овакве везе није страст, већ духовно повезивање. Када се сретну душе парови све иде глатко, јер се то пријатељство провлачи кроз више живота. Повезане су дубоком интимношћу. Партнер је такав да се на њега може ослонити, али не и да се буде завистан од њега.

Душе парови морају да испуне 4 услова да би били сигурни да су заиста душе парови. Прво мора да постоји телесна привлачност, јер живимо у материјалном свету, а тело је возило душе. Друга ствар је интелектуална веза, а то значи сличан начин размишљања и искрен разговор без лажи. Ту је и јака телепатија међу партнерима. Трећа је емоционални аспект, односно душа пар мора да вам отвара срце. Четврта ствар је духовна повезаност, односно духовна веза која тежи обостраном духовном напретку. Они се спајају у духовном. Постоји још једна ствар - а то је безусловна љубав. Сматрало се да је таква родитељска љубав, али у већини случајева ни родитељска љубав није безусловна. Та врста љубави је веома ретка - да се неко воли без икаквих жеља и очекивања. Некада се деси да наше душе парови нису у исто време на Земљи кад и ми. То је зато што неке ствари треба да обавимо сами, јер да смо са нашом душом паром то онда не бисмо могли. Тада нас душа пар пушта да се инкарнирамо сами и да обавимо посао на Земљи који је потребан. Када се тај живот заврши, душе парови се поново срећу.

Све ситуације које сам описао не јављају се само у љубавним односима. Кармичке везе, сродне душе и душе парови могу бити и пријатељи, деца, родитељи, комшије, браћа, сестре, неко из фамилије и др. Ипак, највише се срећемо у кармичким везама. То значи да су остали неки нерашчишћени рачуни из ранијег живота, па смо се сада срели да један другоме вратимо дугове и да нешто научимо. Али, неки односи могу да буду готово неподношљиви и веома тешко може да се нађе компромис. Хороскопи ових особа ће да укажу на дугове које носе и само правилни поступци могу да их ослободе терета. Највећи мрак је незнање. Ако знамо проблем и узрок, велика је шанса да разрешимо конфликте. Ако обоје у томе учествују, сигурно ће на лакши начин да се ослободе дугова и да свој однос толико прочисте да у једном тренутку постану душе парови.

/ Треће Око /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP