Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 116192
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6821138
Ko je na sajtu?
Imamo 89 gosta na mreži

УНИВЕРЗАЛНО ЕНЕРГЕТСКО ПОЉЕ И ЉУДСКА СВЕСТ


22.11.2014. / Академедиасрбија

Неколико истраживача поново је почело размишљати о појединим једначинама које су по правилу сви изостављали из квантне физике. Те су једначине одређивале такозвано поље нулте тачке. Дошли су до закључка да, уколико поље нулте тачке укључимо у нашу слику о најосновнијој природи материје, тада је сама основа нашег универзума таласасто море енергије, једно огромно квантно поље.

Уколико је заиста тако, тада је све око нас и у космосу повезано са свиме осталим, попут невидљиве мреже. Открили су такође да смо сви састављени од истог основног материјала. На свом најосновнијем нивоу жива бића су, укљућујући и људе, свежњеви квантне енергије који непрестано измењују информације с тим неисцрпним морем енергије. Живе материје (бића) емитују слабу радијацију која је кључни аспект биолошких процеса. Информације потребне за све животне процесе - од интерћелијске комуникације до изузетно опсежних процеса регулисања ДНК -пристижу путени размене информација на квантном нивоу. Испоставило се да у складу са квантним процесима делује чак и човеков ум, који је, наводно, потпуно ван закона материје. Мисли, осећаји и све друге више когнитивне функције повезане су са квантним информацијама које истовремено пулсирају кроз наш мозак и тело. Људска перцепција резултат је међуделовања субатомских честица нашег мозга и мора квантне енергије. Дословце, у резонанци је са нашим светом.

Њихова открића била су изузетна и jеретичkа. Оспорила су многе темељне биолошке и физичке законе. Оно што су вероватно открили, не представља ништа мање него кључ за све обраде и измене информација у нашем свету, од интерћелијске  комуникације до перцепције света.  И оно што је можда најважније dоказали су да смо на најосновнијем нивоу сви једни с другима повезани, као и са светом. Експериментално су показали да вероватно постоји нека животна сила која прожима цео свемир, а коју неки називају Колективна свест, а теолози Свети Дух. Пружили су уверљиво објашњење многих појава у које човечанство верује већ вековима, а за које досад није било чврстих доказа и примереног објашњења: - од деловања алтернативне медицине и целисходности молитве, до живота после смрти. У одређеном смислу могли бисмо рећи да су нам «дали» науку о религији. Њихово виђење је за разлику од «њутновског « или «дарвинистичког погледа животу вратило праву вредност. Њихове нове идеје, са својим импликацијама реда и надзора, нам говоре да човек више није тек случајни производ природе. Наш свет је осмишљен и заснива се на јединству, а свако у њему има своје место и важну улогу. Наши поступци и мисли заиста нису неважни - штавише кључни су за стварање нашега света. Човек није одвојен од другог човека. Не ради се више о «нама» и «њима». Више нисмо на ивици нашег универзума - као спољни посматрачи који гледају према унутра. Сада можемо опет заузети место које нам припада, у средишту нашег света.

Њихова истраживања трајала су тридесет година, углавном непризната и потиснута, али не зато што су била неквалитетна. Сви ти научници извели су беспрекорне експерименте, а долазили су из најугледнијих установа: универзитета Принстон и Станфорд те врхунских института у Немачкој и Француској. Међутим, својим су експериментима угрозили бројне доктрине које се сматрају „светим» будући да представљају  језгро савремене науке. Њихове нове замисли нису се уклопиле у преовладавајући научни поглед по коме је свет тек природна машина.

Постојање поља нулте тачке и њене саморегенеришуће енергије у сталној измени информација енергије с материјалним светом, у којем партиципира свака честица на квантном нивоу, било да твори живу или неживу материју, али и у чему партиципира свако друго енергетско поље, темељ је за сва објашњења.  Измена енергије, било на резонантној (корисној) основи, било на једносмерној «вампирској« основи, потпуно је могућа путем поља нулте тачке и то на било којој удаљености, што искуство и потврђује. Пољем нулте тачке можемо непосредно разумети појаве видовитости, телепатије, духовног лечења на даљину, исцељивања молитвом ..... Све су те појаве научници цитирани у «Пољу» истраживали и доказали и то врло строгим научним експериментима.

Физичарима  остаје да објасне оно што сам ја искуствено проверила: све што ротира у том пољу, било квантне честице или енергетска поља, ствара нову енергију уколико се окреће у смеру казаљке на сату. Кад се врти обрнуто, деструктивно је и разара све око себе. Не требају нам «првенствено» тела која би могла деловати складно законима квантног света«. Наша свест то одувек може, а онда последично то могу и тела. Према мом искуству, можемо се „повезати» на поље нулте тачке и користити све информације из Универзума кад је наша свест, дакле наша енергија, оријентисана као и то поље, дакле у смеру казаљке на сату, јер само у том случају ћемо бити у позитивној резонанци с универзалним пољем, тј. пољем Нулте тачке. Кад је наша енергија оријентисана супротно од казаљке на сату, па тиме и супротно од поља Нулте тачке, ми практично деструктуирамо и цео Универзум. Имате ли бољу слику «Ђавољег посла«?

Свест, и искључиво свест је покретач чакри, дакле наше животне енергије. Смер обртања чакри одређује смер спина - (обртања) субатомских честица од којих је сачињено наше тело, али и смер наше укупне енергије (нашег енергетског поља). Чакре се могу вртети у смеру казаљке на сату, али и обрнуто. Када се чакре врте у смеру сата, наша енергија је стваралачка. Када се врте обрнуто од сата, енергија је деструктивна и рушилачка. Стваралачка - позитивна енергија ствара позитивне мисли и позитивне емоције непосредно и тренутно. Позитивне мисли и позитивне емоције које стварамо свесном одлуком, стварају позитивну енергију.

Обрнуто окретање енергије чакри ствара нам негативне мисли и негативне емоције, тренутно. Негативне мисли и негативне емоције стварају негативну енергију. Ако се сусрет негативне и позитивне енергије догађа у подручју нашег несвесног (подсвесног ), негативна енергија је апсолутно јача. Ако је позитивна енергија освештена (спиритуално подржана) , мора досећи одређену стабилну фреквенцију, коју је нужно свесном пажњом одржавати на потребном нивоу да би надјачала неку негативну енергију. Претпоставља се да нико не би хтео свесно покренути негативну енергију (мисли, емоције итд), јер тиме разара најпре себе, затим оне који су му најближи, сопствену породицу. Будући да људи из своје свести одлучују (како ће у некој ситуацији реаговати ) односно, хоће ли покренути позитивну или негативну енергију, хоће ли производити позитивне вибрације и доприносити хармонији у свету, или ће уништавати енергију и тиме свет, логично је да онај ко покреће негативну енергију, било мислима или емоцијама, најпре деструктивно делује и разара самог себе. Процес тече тако да најпре разара властите високе фреквенције свести, а онда телесне фреквенције. Резултат тога је интелектуална и спиритуална деградација, а затим и физичка болест и смрт. Доскора су људи само несвесно «бирали» негативан смер. Због тога није био ништа мање рушилачки. Свака, апсолутно свака, мисао или емоција доприносе расту позитивне или негативне енергије. Није их потребно изрећи. Чим смо на нешто помислили - ако су мисли позитивне, доприносимо себи и другима; ако су мисли негативне, разарају нас и друге. Континуирана окретања чакри у смеру кретања казаљке на сату повећава позитивну фреквенцију енергије свести, али и фреквенцију енергије материјалних, физичких честица у нашем телу, а повећава и кохерентност нашег енергетског поља.

Резултат тога су: висока креативност, физичко здравље, изузетно добро сналажење у свету те одговарајући односи с људима - сарађује се с ким је то могуће и на нивоу на ком је могуће, а спонтано се одбија комуникација са онима с којима то није могуће. Ми можемо на квантном нивоу, преко поља Нулте тачке, дакле, својим мислима и осећајима бити у контакту са сваким бићем на Земљи, тј. у читавом Универзуму. Негде у свесном делу свога бића имамо «мени» фреквенција, нешто попут избора радио станица. Кад изаберемо контактирати неку особу, тек онда наше енергије, што значи наше мисли и емоције, долазе у додир. Тек тада особа може на и нас деловати енергетски, а онда и вампирски ( подразума се психички вампиризам ) . Обично лакше склапамо контакте, него их раскидамо. Некад је јако тешко раскинути неки контакт, нарочито ако је дошао у напредну вампирску фазу. Тешко, али, свакако могуће. Дакле, иако путем поља Нулте тачке можемо бити спонтано повезани са било киме или било чиме, имамо могућност избора да се повезујемо са онима са којима ми то желимо, не само на нивоу видљивог понашања, него и на нивоу енергије. Само морамо знати како то функционише на енергетском нивоу. Тако се види да је овако структурирана енергија, или просторна геометрија Универзума, дубоко смислена и савршено прилагођена свесним процесима.

На биолошком нивоу, непосредна последица чињенице да смо сви енергетски повезани преко универзалног енергетског поља је та, да свако лечење које лечи појединог пацијента има краткотрајни резултат. Враћа се или иста болест, или се појављује нова. У најтежим случајевима негативне енергетске повезаности, болести су неизлечиве - рак, шећерна болест, болести крвног система, алергије, астма и сл., а разбољевају се и остали чланови породице. Једино смислено лечење је лечење - поправљањем болесних односа. Једини ниво на коме се односи могу поправити је енергетски, јер смо на другим нивоима - понашања, мисли, емоција - изгубљени у бесконачној збрци у којој сви мисле да су у праву, где су сви увређени јер их је неко други повредио. Кад су сви повезани негативном енергијом, као што углавном данас јесу, нико није «прав».

Насупрот субјективни доживљаји високе позитивне фреквенције су бројни: јасан осећај интелектуалне «бистрине»; јасно разумевање свега, па и туђих негативних понашања, која тада не изазивају наше негативне емоције (то је степеница на којој падате или пролазите); способност тренуне регистрације негативног поља нама и блиским људима и способност да га готово тренутно зауставимо и путем позитивне резонанце «преокренемо» у позитивно поље; потпуна физичка «целост» која оптимално регулише напоре тако да упркос великој физичкој и интелектуалној активности, никад нисмо уморни; оптимално телесно здравље и процес физичке регенерације, који се опажа као «помлађивања». Дакле, комплетно душевно и физичко здравље и јасноћа духа, не као «тренутни бљесак просветљења »који тешком муком знају описати само они ретки који су то постигли дуготрајним медитирањем (и најчешће говоре да је то стање неописиво), него као стабилно трајно стање. И уз све то сви се у нашој околини осећају изврсно. Предобро да би било истинито? Не, него напросто истинито. Захваљујући примени једноставне технике упорности, доступно је апсолутно свакоме - без асистенције «учитеља» или зналаца и, наравно, под претпоставком да познаје основну технику како је описана.

Тако ми се изнова намеће закључак да је наш позитиван и стваралачки приступ пољу Нулте тачке, дакле Универзалне енергије, могућ само и једино ако је наша енергија оријентисана у смеру казаљке на сату (позитивно) . Само тада смо у стању да достигнемо високе фреквенције и тако се повежемо са високим фреквенцијама у пољу, што знаци не само да нам постаје доступна неисцрпна енергија Универзума с којом онда можемо бити у резонанци, него и све информације о Универзуму. Како у тој димензији нема линеарног времена : прошлост-садашњост-будућност, него је све време «сада», доступне су нам и све информације из онога што ми зовемо «прошлост» и «будућност». Кад једном достигнемо ту фреквенцију, наш субјективни осећај прошлости и будућности ће се променити. Нећемо више размишљати о будућности као о нечему хаотичном, или нечему унапред задатом. Коначно ћемо схватити оно што већ квантна физика тврди преко пола века: субатомска честица или енергија постоји у свим могућим стањима, а тек проматрач, неко ко је усмерио пажњу на некога или нешто, одређује јој једно од свих могућих стања. То за сваког од нас значи да сваким својим поступком одређујемо будућност, тачније, следећи догађај, или след догађаја. Међутим, на квантном нивоу не постоји бесконачни број могућности - постоје само две. Своју енергију можете усмерити у смеру казаљке на сату, па сте у резонанци са пољем Нулте тачке, с Универзумом, или обрнуто. Из првог избора - обртања енергије у смеру казаљке на сату - могу произићи различити догађаји на нивоу појавности, онога што ми доживљавамо као наш видљиви свет, али било који од тих догађаја биће «позитиван», биће у складу са Универзумом, повећаће склад у самом Универзуму, а наш субјективни осећај биће задовољство. Ако изаберемо на квантном нивоу смер обрнут од кретања казаљке на сату, опет ћемо имати пуно могућности како поступити на нивоу свести и појавног света, али ће сваки такав поступак бити негативан, повећаваће неред и хаотичности у Универзуму, а ми ћемо субјективно увек бити незадовољни и несрећни. Преведено на језик психологије, наш избор је увек и једино избор између љубави и страха. Зато је најдубља истина оно што религије тврде - једини божански закон је - љубав. Бог сигурно воли свакога од нас,  питање је: волимо ли ми Бога? Заправо волимо ли уопште? Јер, ако волимо Бога, волимо свакога. Не заговарам овде религиозност ниједног типа. Само истичем да је та универзална истина људима одувек позната.

У овом контексту би требало анализират и друг и закон термодинамике, тј. како се постижу стања ектропије ( стања високог реда ) или високе или ниске ентропије (ентропија је мера неуређености система . Највећа уређеност система је на температури једнакој апсолутној нули, а пошто се толико ниска температура не може достићи, узима се да ентропија тежи нули ) Проблем је у томе што одувек постоје две супротне опције. Тако смо ми одувек могли бирати између добра и зла. Но, изгубили смо се у мору небитних информација ниске фреквенције, па смо дошли до тога да је позитиван избор наизглед, страшно и бескрајно компликован. А заправо, није уопште јер  имамо увек само две опције, а разлика између њих је кристално јасна не само на квантном нивоу, него и на нивоу наше свести. Мислим да су за то коначно и заиста утешно поједностављење бескрајно заслужни Ајнштајн  и квантни физичари. Без њих то не бисмо могли схватити, морали бисмо само веровати.

Питање свести у савременој се физици јавило у вези са посматрањем атомских појава. Квантна теорија јасно је показала како се ови процеси могу разумети једино као споне у ланцу процеса чији се крај налази у свести људског посматрача. По речима Еугена Вигнера, закон (квантне теорије) није се досада могао сасвим доследно формулисати без позивања на свест. Прагматична формулација квантне теорије којом се научници користе у свом раду, не позива се изричито на свест. Међутим, Вигнер и други физичари тврде да би изричито укључење људске свести у многе релације могло постати битан појам свих будућих материјалистичких теорија .


/ Изводи и цитати из књиге: «Геометрија божанске искре», аутора Серене Албе / 
 Уредио на српском : Слободан Маричић


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP