Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147436
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7160174
Ko je na sajtu?
Imamo 37 gosta na mreži

ЕБОЛА И ФЕМА - ВЕОМА ОПАСНА ТЕМА (2 део)


19.11.2014. / Академедиасрбија

Пише: Слободан М.Маричић

Дакле као што је очигледно из раније цитираног, америчка администрација и државне службе уигравају, не од скора, различите ванредне ситуације у којима ће против својих грађана примењивати рестриктивне мере све до затварања у логоре или - елиминације и више се брину како ће да сахране, него како да спасу своје грађане .

 Асанација терена како се стручно каже за уклањање извора заразе (мртвих људи, домаћих животиња исл. ) је логично и неопходно да би се заштитили здрави. Али прављење великог броја логора са неким другим наменама је у најмању руку застрашујуће.

Изненадно ненајављено затварање људи у логоре није новост у Америци, јер после напада Јапана на Перл Харбург у Другом светском рату, америчка влада донела је "Декрет о привременом стављају под надзор свих јапанских грађана у САД". Тада то још то нико упоређивао са логорима за комунисте и Јевреје у Немачкој , јер се о томе у САД, као и у осталом свету мало знало. Ипак не треба заборавити да је почетком 1942. за два месеца преко сто хиљада америчких грађана јапанског порекла затворено у логоре све до краја рата. Јапанци су врло трпељива нација и стоички су поднели понижење, да као амерички грађани од којих су се неки доселили у САД из Јапана још пре стотинак година, буду затворени на ограђене голе ливаде на којима су од допремљеног материјала сами правили бараке у којима ће провести наредних неколико година. А услови су били - логорски, о чему Јапанци нису смели говорити по распуштању логора, како не би били изручени назад у опустошени Јапан. Колико их је умрло ван логора од шиканирања власти и грађана , а посебно  у логорима никада није објављено, али се претпоставља да је најмање десетак процената од затворених, тамо скончало. О овоме су америчке власти прве године направеле неколико пропагандних филмова за своју узнемирену јавност, али и који су требали да смире оправдани страх Јапанаца од репресије. Међутим, ако погледате ова два кратка филма видећете потпуну супротност ономе што се желело, јер је поготово овај чисто пропагандни филм прављен тотално аматерски, посебно "дирљиве сцене" јапанске породице како "ужива" у логору. Први клип - кратки инсерт показује заправо право стање.

http://youtu.be/0uUlGj8tQCQ     Логори за Јапанце из САД ( Инсерт  1,5 min.)
http://youtu.be/DxekM4zGAhY  Логори за Јапанце из САД (пропагандни филм 9 мин. )

Било би неопростиво не поменути прве логоре у Америци, тј. принудна пресељења Индијанаца са њихове земље у резервате у време највећег насељавања «Дивљег Запада». Према подацима који су доступни у "Историји Америке" када су Европљани стигли на амерички континент у 17. веку у озбиљном броју и почели организовано насељавање, на тој територији је живело око 12 милиона Индијанаца у границама данашњих 48 држава. Почетком двадесетог века остало је у животу још само 250 хиљада !!! Убијено је, изгладњивањем, пресељем у крајеве без хране, директним масакрима војске тачно 99,6 Индијанаца који су у овим крајевима живели вековима. Попис из 1910. у САД каже, да је од граница са Канадом и Мексиком које нису још биле стриктно утврђене и до Аљаске, евидентирано око 400 хиљада Индијанаца, спрам 18 до 19 милиона, колико је процењено да их је било 1492. године, односно 12 милиона у 17. веку .

Геноцид над Јеврејима у Другом светском рату однео је приближно шест милиона људи и сматра се најужаснијим масовним злочином у историји. Милионе северно америчких Индијанаца - истребљених између 1775. и 1992. не помиње нико ! Међутим, историчари тврде да је од почетка насељавања на Северно-америчком и Јужноамеричком контитенту убијено, чак 100 милиона Индијанаца, почев од читаве цивилизације - Инка. Амерички критеријуми геноцида су очигледно веома « растегљив појам».

http://www.whale.to/c/native_american_genocide.html

Напред наведено је само мала дигресија, која би требало да делује упозоравајуће онима који сматрају да држава (УСА) не би никада урадила ништа против својих грађана. Притом, да се подсетимо да у Америци живи преко две стотине представника разних нација, од ког је броја мање од половине белаца. А од тог броја једна половина су натурализовани (бели) Американци којима су родитељи у Америку дошли после Другог светског рата! Остали су "обојени" за које без обзира на све прокламације, заклињања, пропаганду, устав и друге емотивне пароле - закони не важе увек као за белце. Некима је то безазлена и безначајна ситница, али пример Американаца са три имена (например: Џејмс Милер Браун) је врло важна одредница бирократији, властима, разним службама од социјалних до тајних, која показује да је особа "староседелац" односно да су им преци међу првима населили Америку. И они имају увек "невидљиву" предност над другима, а да не говоримо о рецимо неком имену: "Питер Дерек III. сениор "које редовно имају имућни Американци, поготово у Тексасу и државама на југу.

Дакле, они Американци који мисле или су чак убеђени, да држава неће учинити у било којој апокалиптичној ситуацији само оно чиме ће заштити своју елиту - у озбиљној је заблуди. Сви остали су грађани другог реда. Није важно шта ће бити узрок, али ФЕМА има потпуну контролу и над таквим детаљима.

Шта још прети Америци осим ЕБОЛЕ ?

Планета земља постаје последњих година и деценија све суровија  према људима . Човек који је таман помислио да је укротио природу , постаје свестан да је  заправо немоћан пред разорним олујама, поплавама, супер вулканима и све чешћим цунамијима који односе стотине хиљада живота. Катаклизми на земљи је увек било и биће и убудуће као редовних природних  карактеристика живота на Земљи, али неке природне катастрофе изазива сам човек.  
Кошмар мирнодопске катаклизме Американаца почиње у  држави Вашингтон - граду Вашингтону, који се цео налази на вулканском муљу односно  очврснутим остацима претходних вулканских токова. Три мања града у близини Вашингтона : Ортинг, Пајлуп и Сумнер такође су великој опасности, јер се налазе испод тињајућег вулкана  Моунт Рајнер висине преко две хиљаде метара, покривен црним снегом и леденом глечерском капом који ће експлодирати без упозорења, кажу стручњаци . Испод «капе» вулкана који се у историји према геолозима пет пута активирао, кренуће сада невидљиве велике количине лаве, али што је опасније од лаве која се креће брзином од око 50 километара на сат, истовремено ће се из залеђа планине ослободити огромне количине геотермалних вода које вековима кључају и које повремено избијају као вреле реке блата. Вашингтон је тако један од најугроженијих градова у САД од ове врсте природне катастрофе који се не може евакуисати за мање од једног сата, колико је потребно времена да блатњаве бујице и лава крећући се на све стране брзином од преко 100 км /х прекрију град и све околне у близини . 

Међутим, права и непрекидна ноћна мора америчких геолога је џиновски вулкан у природном парку и Националном резервату Јелоустоун. Парк Јелоустон (Yellowstone ) се налази на северозападном делу САД и обухвата око 3,5 хиљаде квадратних километара планинског и равничарског тла. Он се простире у три савезне  државе,  а највећи део је у Вајомингу (Wyoming ) - више од 90 процената, затим у Монтани и Ајдахо. (Montanа, Wyoming, Idaho ) . У Јелостону се налази такзв. Супер вулкан, који је таквих размера да би буквално располутио амерички континент. Палеонтолози и архелози тврде да је ерупција овог вулкана пре 640 хиљада година, проузроковала ледено доба на више од пола планете и истребила све праисторијске животиње . Посебан проблем је што је овај вулкан повезан са десетином другим мањих „спавајућих“ вулкана који би се свакако активирали са Супер вулканом, али и ерупција неког од њих може да активира њега.  Стручњаци су 3. и 4. априла 2014. године забележили нетипично подрхтавање тла у региону вулкана, које је узнемирило животиње у националном парку као никада до сада. Од тада су почеле и још трају миграције најразличитијих врста животиња које напуштају своја станишта и удаљују се од вулкана, напуштајући чак границе Јелостоуна. Туристи се питају шта се дешава, а стручњаци очигледно крију истину да не би изазвали панику. 

http://youtu.be/j_csBXWlUA4        крдa бизона бежи путем
http://youtu.be/85JhGNtOBwU  

 

             

                                                               сеоба јелена у Јелоустону

 И многе друге животиње одлазе чак ван граница Јелоустона  у гомилама, а што је довело до теорије да би мањи земљотреси који се осећају у овој области ускоро могли да активирају Супер вулкан . Ерупција вулкана  у  Јелоустону  би потенцијално могла  да уништи цео парк и све у полукругу на истоку, југу и југоистоку, па све до средњег запада дакле у пречнику од од око 3  до 4 хиљаде километара ! Количина пепела која би са лавом била избачена, извесно би изазвала полумрак на средњем и северном делу америчког континента, стигла до јужних држава, што би изазвало :
-  разарања неслућених размера
-  радијацију од оштећења атомских централа и других нуклеарних постројења, 
   којих има на овом подручју више од педесет, не рачунајући војне инсталације
-  прекид свих радио, сателитских, интернета, ТВ и других комуникација на
   неодређено време 
-  механичка и хемијска загађења ваздуха, воде и тла, сумпором, азотом и другим 
   отровним једињењима
-  број људских жртава се процењује да би био више десетина милиона у току прве 
   седмице активације вулкана 

Управа Националног парка и представници  Савезне комисије из Јелостонске вулканске опсерваторије на упите јавности и невладиних организација одговарају да ( ЦНН ) : « Непосредне опасности нема  упркос недавним сеизмичким активностима. Ми не очекујемо ускоро ерупције ! » Међутим, Дан Хотл, портпарол  Јелоустоун парка не пориче да су бизони у овом подручју кренули у селидбе, али да то није баш неуобичајена појава. На питање зашто то чине и друге животиње - није имао никакав одговор. После снимака стампеда бизона у Јелоустону и сеобе других животиња који су постављани на Ју – Тјуб  (Yоу Тybе) па уклањани, тe  поново постављени од разних НВО организација, број посета парку је смањен за више од трећине. Наравно да ово изазива панику код грађана који би се могли наћи у « кругу смрти « . Да ли организација Фема ( FEMA ) нешто чини на плану заштите грађана од такве катастрофе, одговор је: Да . У три државе које захвата Јелоустон парк, има више од 15 припремљених логора.  И опет неизбежно питање: Чему и коме ће они служити ! ?   Власти не могу, неће и не смеју да признају да су грађани на угроженом подручју у случају ове катастрофе препуштени сами себи и да ће бес природе бити несавладив. 

Земљина кора  (копно и подморје ) које „плива на врелој лави је састављено од 40 тектонских плоча.  Тектонске плоче се крећу брзином од неколико милиметара до неколико сантиметара годишње лево, десно , пливајући на огромној житкој маси лаве. Управо на тим шавовима, видљивим из сателита, настају потреси: чак 90 одсто !  Америка се од Европе сваке године удаљи 28,5 сантиметара ? Мало или много ? Геолози и сеизмолози су утврдили да се земљотреси најчешће јављају у рубним деловима чувеног „ватреног прстена” што опасује огромну Тихо-океанску плочу на којој лежи највећи океан на планети. А то подручје се простире између западне обале Северне и Јужне Америке (Чилеа), Аљаске и Јапана. Дакле, Америка је дефинитивно најугроженија. Сви сеизмолози света се упињу да најаве највећи «Биг Ван» ( Big One ) . Ишчекујући га дуж вулканске расеклине «Свети Андреј» дугачке око 1.300 километара у Калифорнији, Американци су предвидели потрес из ове своје треће ноћне природне море за 1994. који је закаснио шест година, али је уместо три степена тресао дупло већом снагом. А када ће бити следећи – не зна се.

Рекли смо да администрација САД има неколико сценарија кризних ситуација у којима ће се суочити са никада доживљеним катастрофама, које ће погодити целу земљу и стотине милиона становника. Међутим, битно је што ће катастрофе на тлу Северне Америке неће бити ограничене само на амерички континент, већ ће имати неизбежне последице и на остатак света. А генерално најгора могућа глобална сценарија су :

- Природне катастрофе са земаљским узроцима: мега земљотреси, ерупције вулкана и удари џиновских   цунамија;
- Катастрофе због наступања земаљских аномалија : заустављање ротације, промена полова и померање магнетног пола, ново поларно доба на   земљи и супер снажне сунчане протуберанце са ЕМТ зрачењима непознатих размера, промена тока Голфске струје :
- Космичке катастрофе :  удари комета, астероида и космички аксиденти изазвани падом космичких тела на земљу са последицама као код   природних катастрофа;
- Ратне катастрофе : светски нуклеарни сукоб са последицама на америчкој територији ;
- Здравствене катастрофе : мега епидемије познатих и непознатих болести за које не постоји довољно ефикасна превентива и брза медицинска   заштита становништва ;
- Космичке опасности : ванземаљске инвазије, напади непознатих цивилизација на земљу и  војни сукоб људске цивилизације са неким нама   непознатима облицима интелигентног живота из космоса.

Стручњаци сумњају да Америка, а још мање остатак света располаже ресурсима за решавање последица таквих катастрофа у смислу успешне заштите живота грађана. Закључак је да се од већине горе набројаних опасности само минималан број грађана може заштити и то не трајно, већ на период од неколико месеци до две године  : руководство државе тј. врх администрације са председником и кабинетом, војни врх, елита са око 500 најбогатијих људи Америке, руководства и водећи тимови најважнијих државних агенција и тајних служби, око хиљаду врхунских научника различитих области са око педесетак хиљада војних лица или највише око сто хиљада људи рачунајући и део њихових  породица. У односу на  око 300  милиона становника колико има Америка, то је потпуно занемарљива бројка.

Међутим, зависно од врсте катастрофе уопште се не рачуна да ће увек оволики број људи бити заштићен, већ то важи само за око десетак хиљада колики су капацитети посебних подземних склоништа.  Ако погледамо каква је ситуација у „ остатку света “ највише су превентивно на плану заштите становништва од поменутих катастрофа учиниле Нордијске земље : Шведска, Норвешка, Данска , Финска и Исланд. Иначе на Исланду се налази један од највећих вулкана на свету, чија је ерупција пепела зауставила авионски саобраћај у Северној Америци и Европи на седам дана пре неколико година. Колико је познато војним стручњацима и аналитичарима, ове земље су захваљујући свом морфолошком и природном окружењу искористиле погодности и велики број природних пећина уредили као масовна склоништа опремљена за случај горе наведених кататрофа. Према неким проценама више од половине становништва би нашло склониште у овим местима.  Подаци за Кину и Русију би били свакако веома занимљиви, нарочито за Кину за коју се тврди да преко тридесет година гради подземне тунеле испод Хималаја  у које се смешта разна опрема и техничка средства, оружје и храна, али их нико од „западњака“ није их видео. Наводно су ти тунели дуги стотинама километара и могу да приме милионе људи !

Ситуација у Русији је такође занимљива, обзиром да Руси нису скривали још од осамдесетих година, да се испод великих градова граде масовна склоништа отпорна на нуклеарне ударе. Западним новинарима су чак и показивани улази у иста, например у Москви , који се налазе дубоко испод линија метроа.

Без обзира на све шпекулације, извесно је да ће највећи део људи на планети у случају такве глобалне кастрофе бити незаштићен и беспомоћан пред стихијом , ма где она избила .

А Марсовци ?

Озбиљни аналитичари али и заговорници Теорија завере пишу одавно да Стивен Спилберг познати амерички филмски редитељ, има посебну мисију од владе САД. Његов задатак је да својим филмовима, психолошки припреми људе на неке катастрофе од набројаних које би могле задесити планету и цивилизацију : инванзије ванземаљаца, мега цунамији, атомске апокалипсе, појаве вируса који ће људе претворити у зомбије и слично.  И заиста, ако погледате списак његових филмова, ретко који није по неком кастрофичном  сценарију од поменутих. Али што је најзанимљивије, људи обожавају његове филмове и ТВ серије. Да ли нешто од приказаног у њима утиче на размишљање људи о стварним могућностима да се нешто од приказаног заиста и догоди ? Анкете о којима сам писао показују да у западном свету више људи верује у постојање ванземаљаца, него у  постојање Бога, као и да је већина британске деце убеђена да постоје вештице и вампири, могле би поткрепити тврдњу о успешности „Спилбергове мисије“. 

 Из Америке последње недеље стижу Интернетом сторије, да се сонда Европске свемирске агенције није спустила на комету, већ на џиновски ванземаљски свемирски брод !? Снимци са комете који се објављују, су наводно  направљени пре неколико година приликом слетања једне сонде на – Венеру ! Коме веровати ?

Постојање ванземаљских свемирских летилица у близи земље, иза тамне стране месеца и слично, тема су већ деценијама. Ако је та сонда заиста усмерена и успешно слетела на неки вештачки објекат у космосу, онда би било реално очекивати одговор од „ путника „ из њега.  Зависно од тога како су разумели наш земаљски гест, требао би бити и одговор. И шта ако се сутра или у скорој будућности, због ове сонде или неког другог разлога на земљу заиста спусте један или више свемирских бродова са неким ванземаљским створовима ? Шта нам је чинити ?  Врло је вероватно да би у градовима и светским метрополама које су и у свим другим катастрофичним ситуацијама најугроженији, настала масовна хистерија, безакоње, борба за воду и храну и бежанија....  Теорије завере кажу да је  са ванземаљцима одавно постигнут неки „ Споразум „  а какав, то није народу познато.

Најцрњи сценарио који није у Спилберговим филмовима је да  власти по налогу Елите, а у вези са поменутим „Споразумом“  присилно скупе људе у ФЕМА логоре, а ванземаљци их на неки начин телепортују на своје бродове, планете или ко зна већ где. Разлог ? Па рецимо исти као онај када ми људи скупимо овце у тор, јер смо на врху ланца исхране на земљи, а ванземаљци су у космичком ланцу исхране, извесно изнад нас.

И коначно шта је за људе „бољи крај“ да буду на некој марсовској људској фарми или да умру спржени од радијације ако се „сударе“ Руси, Америкаци и Кинези, или сви они који су нуклеарне силе од  Северне Кореје до Ирана, Индије, Пакистана, Израела, Британије, итд.итд.

Узбуњујућих вести о опасностима за нашу цивилизацију је и превише. До сада нас је промашило стотине комета, избегли смо стотине сукоба атомских сила и Трећи светски рат, стотине вулкана није „прорадило“ пуним капацитетом већ нас само упозорило, стотине  УФО летилица надлеће земљу, али ниједна не слеће, цунамији ударају увек некако далеко од нас, али не погађају мегалополисе на обалама океана, земљотреси дрмају скоро увек далеко од градова негде у сиромашним и пустим крајевима итд.

Према теорији вероватноће, нешто ће нас дакле од свега сигурно „ погодити“ данас, сутра или нешто касније. Ако се у Америци ФЕМА за то спрема, за нас у Србији је обзиром на наше (не) могућности, једино решење да све те катастрофе дочекамо на најсигурнијем месту – у кревету.

Крај 
 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP