Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 107999
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6701641
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

СНОВИ


22.10.2014. / Академедиасрбија

За ум, сан чини нешто сјајно. Путем сна, ум се подешава како би примио важне поруке које иначе не би могао примити док је будан. Постоје три главна разлога зашто је сан користан за ум.

Прво и најосновније, снови ти могу рећи нешто више о стварима које те муче – о ономе што си недавно радио, размишљао или осећао. Нпр. ако си несвесно радио нешто штетно, ако си се предуго љутио, размишљао о неком пројекту који би био губитак времена . Такве би ти се поруке могле појавити у сновима.

Друго, снови могу предвидети будућност. Нека битна искуства која би могао искусити у следећих неколико дана или седмица могла би ти се прво појавити у сновима. Каква искуства? Позитивна као нпр. некакво признање или можда неочекивано изненађење. Негативна као нпр. она која би те могла узрујати, разљутити или растужити. Ако учиш о својој будућности путем снова, можеш се припремити на лоше ствари, а понекад их чак и избећи. На тај начин снови ти могу послужити као радар који показује што следи.

Треће, снови могу бити као едукативне видео игре ако научиш како се “пропудити” у сну. Такви снови се називају луцидни снови где „луцидан“ означава будност или свесност. У луцидном сну знаш да сањаш и можеш чинити што год хоћеш. Можеш летети около истражујући околину, ходати кроз зидове или лебдети, обликовати објекте, разговарати са чудним ликовима или можда слушати музику снова, шта год пожелиш – а све је то створено једним делом твога ума. Луцидни снови могу ти омогућити да разговараш с преминулим рођацима или с бићима из друге димензије која ти “ускоче” у сан ако их призовеш. Први корак у коришчењу сна је да га упамтиш. Да би га упамтио треба да се довољно наспаваш. Када се пробудиш, немој одмах размишљати шта ћеш радити тај дан, него се покушај присетити шта си сањао до малопре. Најкориснији начин био би држати оловку и свеску крај кревета, а када се пробудиш једноставно прибилежи оно чега се сећаш. То помаже твом уму да упамти оно што је битно, а не само да се једноставније присетиш снова. Након неколико дана или седмица аутоматски ћеш почети памтити снове.

Други корак је интерпретирати њихово значење. То није једноставно зато што су снови углавном симболични. То подразумева да је порука коју носе „завијена” у загонетке које су сачињене од слика, речи и тема које нису дословне. Нпр., ако сањаш да те напао медвед, то не значи да ће те заиста напасти медвед, него може значити да ће те „напасти” вербално (извређати) или чак физички нека лоша особа. Сањати торнадо или буру, може значити да ћете ускоро имати неко емоцијама набијено искуство. Ако запишете снове, можете их успоредити с оним што ти се стварно догађа у животу или с нечим битним што се може манифестовати током следећих неколико дана. С временом ћеш их интерпретирати све тачније. За почетак можеш користити речник / тумач снова коју ти може сугерисати шта одређеби симбол често представља.

Такође требаш знати да се негативна астрална бића (животни облици без физичког тела) која се хране твојом емоционалном енергијом као нпр. страхом или љутњом понекад могу укључити у твоје снове, те их претворити у ноћне море. Најчешћи избор су им деца јер млади људи имају слабија етерична тела и лакше их је заплашити. Те снове можеш идентификовати по томе колико те плаше по бесмислености. Ако често имаш ноћне море, пре спавања покушај упамтити нешто весело. Затим визуализирај своју собу и своје тело освјетлене златним светлом, помоли се и сугериши себи да си заштићен док спаваш. То помаже да се негативни астрални ентитети држе подаље. Или ако си научио технике луцидног сањања, а суочиш се са “чудовиштем” у ноћној мори, реци му да га се не бојиш и питај га шта жели. То ће га учинити беспомоћним.

Како би постигли луцидне снове требамо вежбати. Постоје разне технике. Једна од популарнијих је она у којој изабереш нешто што иначе радиш или видиш док си будан као нпр. неку животињу , боју, особу или место. Кад год то видиш или направиш док си будан, осврни се унаоколо и запитај се да ли то сањаш или си још будан. Направи тест. Нпр. стисни прекидач за светло на ноћној лампи и покушај се присетити шта си радио протеклих сат времена, погледај на сат или преброј прсте. Ако сањаш, нешто ће бити необично. Ако наставиш с тиме кроз око седам дана , то ће ти постати навика с којом ћеш наставити и у сновима. То ће ти помоћи да се “освестиш” у сну.

Друга метода укључује гледање мутних итвора светла иза трепавица (жмурећи поглед ) док покушаваш заспати. Ако останеш опуштен, али и ментално будан, мутни извори светла ће се претворити у живе слике, а оне у луцидан сан. Снови нам могу дати лекције о нама самима, али и о свету око нас. На њих се може гледати као на живописне документарце који нам сажето приказују једну ширу слику „свега овога.“

Све у свему, снови ти дају предност пред ситуацијама које иначе не би очекивао. Живот ти може проћи једноставније ако обратиш пажњу на постојеће или будуће проблеме на које те сан упозорава и уместо да стојиш испред застора, можеш наслутити шта се догађа иза сцене. Али мораш знати распознати снове који имају некакво стварно значење и бесмислене снове који су резултат ресетовања сећања или снове на које утичу астрални ентитети који нам покушавају утицати на свест и психу. Бесмислене снове ћемо временом моћи елиминисати ако редовно почнемо пратити снове и покушати да раздвојите оне са смислом и поруком и ткзв. ресетујеће снове.

/ Иизвор : Рубно знање за почетнике /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP