Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147440
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7160241
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

ЧОВЕКОВА НЕВИДЉИВА ТЕЛА


13.10.2014. /  Академедиасрбија
Пише : Слободан М.Маричић

У најразличитијим текстовима од забавних до научних говори се о човековим невидљивим омотачима (телима - 5), а највише о два, астралном и етеричком телу. Ови појмови су углавном објашњени површно у текстовима за прекраћивање времена, а сувише компликовано у езотеријским и паранаучним, те опет нису лаки за разумевање просечним и неупућеним читаоцима.

Покушаћу да ова два појма представим на најједноставнији начин. Људско тело је својеврсна машина која се без обзира на огромну различитост  од механичких (пре свега да их је направио – човек ) такође покреће неким енергетским стварима.  Машине «раде» на струју, нафту, пару, угаљ, итд. , а човек функционише користећи калорије из најразличитије хране и течности које уноси. ) Међутим, човек је најсавршенија машина, јер још не постоји било која друга која је самостална у избору и снабдевању енергијом, делању, кретању итд. Временом се разлике између могућности физичког функционисања људи и машина све више смањују. Готово све човекове функције су зависне од мозга, а рад комплексних машина зависи од компјутера, тачније од његове меморије у коју су похрањене све оне функције, које машина треба или може да обавља. Тако постоје «сличне» две меморије које су покретачи – дају нам погон, нагоне или импулсе за живот и рад. Једна је природна људска памет, искуство и интелигенција, а друга вештачка памет или меморија коју креира и програмира човек и «усађује» у машине.

Дакле, овде сам желео да нагласим ту битну  уопштену сличност човека и машине са напорима људи и науке за стварање машина налик на човека - андроида са људским мозгом и механичким деловима тела. Неки кажу да је данашње време « зора стварања андроида » што је логично, јер се човек спрема на вишегодишња и вишедеценијска путовања космосом, што ће за човека као биолошко биће бити немогуће због биолошких потреба и физичких ограничења које има. За то ће нам бити потребне машине којима не треба храна ни вода да би живеле и радиле, нити праве билошке отпатке: андроиди – репликанти , роботи и киборзи са готово неограниченим роком трајања (живота). Развој андроида подразумева све више  « људских – билошких делова» у телу андроида; а будућност робота је усавршавање као машине до перфекције са сличностима физичким могућностима човека, али са неупоредиво већим капацитетима. Развој киборга заправо је супротан развоју андроида, јер имамо све више потребу да се код људи што више делова људског тела у будућности замени механичким, ради побољшања физичких и других особина човека чиме постају – киборзи. Данас се то већ чини ради  замене «истрошених» и неупотребљивих људских  «делова» - органа  механичким  односно вештачким због недостака при рођењу, болести, због несрећа итд.  Већ сада медицина користи механичке делове који побољшавају или чак омогућују вид, вештачка плућа, пејсмејкере који готово замењују функције болесног срца са тендецијом да се ускоро створи и вештачко механичко срце, бионичке – вештачке руке са осећајем додира, итд.итд. Колико ће се коначно механичких «резервних делова» изумети за замену код људи, питање је само кратког времена.

Нормалан здрав човек је дакле најсавршенија (биолошка ) машина и управо те природне биолошке функције су и лимитирајући фактор  дужине људског живота. Оно што свакако никада неће поћи за руком човеку код стварања «вештачких» људи ( робота и андроида ) је билошко – спиритуални склоп који подразумева размишљање ( а не претраживање «усађене» банке података) затим емоције, реакције чула итд. И што је мање познато, ниједан «вештачки човек» ма колико год га унапредили неће нам никада бити спиритуално ближи од било које дивље или домаће животиње. Зашто ? Из разлога што свако живо биће , људи, животиње, па и биљке имају душу (спирит), коју човек не може да створи, нити ће икада моћи «удахнути» вештачким сурогатима човека: роботу или андроиду. (Претпостављам да читалац зна да срце није душа ( спирит ),  и да овде ни директно ни индиректно нигде не говорим о компјутерима који се не сматрају машинама.)
  
Човеково тело је врло комплексан организам сачињен од «природног материјала» и током живота до физичке смрти у њему се дешавају различити биолошки процеси. Као што све машине, па и најсавршеније одају у већој или мањој мери топлоту - исијавају одређена зрачења, магнетске и друге таласе и производе звукове, сличне манифестације производи и људско тело. Човек сагоревањем хране производи енергију, топлоту, флуиди у њему се крећу, мозак емитују ЕМ таласе, у одређеним ситуацијама се зноји  и цело тело зрачи енергију у околни простор. Ради се о минималним зрачењима, али се она могу регистровати како око тела, тако и око појединих органа .

Много је прилога написано у вези са зрачењима људског тела која су невидљива. Она зависе од људског психичког стања у датом тренутку, дакле од емоција, љутње до срџбе, бола, радости, туге или усхићења и сл. Тако постоје позитивна и негативна зрачења која зависе од позитивног или негативног психичког стања. Посебна стања организма  као например сексуални однос, изазивају читаве «ерупције» емитовања изразито снажних зрачења, обзиром да су тада активиране многе жлезде ( чакре ) у телу, а проток флуида и телесних течности умногостручен.

Човеково тело зрачи непрестано , некад јаче а некада слабије. То зрачење или «аура» називамо и астралним телом, обзиром да има идентичан обрис тела. Аура зависно од психичког стања мења боју, а зависно од физичког стања ( одморно, уморно, здраво, болесно, младо, старо ) аура мења интезитет зрачења - јаче или слабије.

Познато је да је проф. Кирилијанов снимио фотографије зрачења људске шаке и тела у различитим стањима, али је прво снимио ауру око биљака и разлику између листа на биљци и одсеченог са биљке, на којој се види различит интензитет зрачења. Медициски назив је аура, док у езотерији описано зрачење називамо астралним телом.

                        

 Ако о астралном телу говоримо у ширем контексту, треба рећи да је астрално тело способно «путовати» на земаљском , као и на космичком нивоу.  Тај феномен се назива  «астрална пројекција» у којој се тај поменути обрис човековог тела снагом воље, вежбом или несвесно у стању коме или неке болести, «премешта» и уместо обриса око тела постаје модра слика човека која се удаљава од физичког тела на краће време и «плови» земаљским или ванземаљским пространствима, да би се потом вратила на своје место – обавијајући поново физичко тело. Овај феномен има много детаља који захтевају доста времена за опис,  што би нас удаљило од намере само општег описа феномена.   

Поставља се питање шта или ко управља астралним телом ? Па човеков ум који прати сва стања физичког тела и «сваког тела» током живота.   За разлику од лјудског тела ум није физички, не може се додирнути или измерити. Он је невидљив , мисаон и спиритуалан. Зато је потребно нешто што ће повезати тај метафизички ум и физичко тело које ум «води и контролише » у активностима . Тај спој ума и физичког тела се остварује кроз астрално и етеричко тело .То су својеврсни слојевити омотачи физичког тела који имају облик као и тело, али су физички у једној префињеној вези, тек толико колико је потребно да би утицали на физичко тело, док су истовремено под утицајем ума. Астрално тело је кроз такозвано сребрно уже повезано са физичким у пределу тачке «плексус соларис» , док се веза етеричког тела са физичким остварује преко етеричних центара или чакри. Тако ум делује на астрално тело, астрално делује на етерично тело, а етерично  делује на физичко тело. Астрално и етерично тело се не могу видети, осим посебним видом (посебним начином посматрања)  или специјалним инструментима. / * 

Разлика између астралног и етеричног тела је у томе што је астрално тело  генератор емоционалне и креативне енергије која регулише осећања и генерално одржава психички баланс. Када нас преплаве добра или лоша осећања, негативне страсти, физички или душевни бол, патња или љубав,  та осећања одређују облик и боју астралног тела. Тако ће љута или особа са лошим мислима и намерама имати деформације на астралном телу које ће да зрачи зеленом или прљавожутом, односно тамноцрвеном бојом, иако ће физички изглед бити сасвим нормалан. И обрнуто, ако код човека доминирају позитивне вибрације, љубав и разумевање, астрално тело ће сјајити небеско плавом бојом. Ако сте дуго времена у размишљању о негативним стварима или са негативним емоцијама , то ће свакако утицати на астрално тело и пуниће га негативним емоцијама.

Етерично тело бави са животном енергијом и усмерава ћелије организма на обнављање и раст, регулише био-токове и количине флуида што омогућује рад органа који одржавају тело  живим и здравим. Без етеричног тела, физичко тело би се буквално распало у дисхармонији функција органа. Етерично тело је дакле сачињено од посебне животне енергије коју неки езотеричари поистовећују са « праном ». Негативне емоције и стања утичу преко астралног на етерично тело, чинећи га слабијим и сва мање функционалним, због чега се као последица  могу јавити многе болести у физичком телу, а коначно и смрт.

Да би живели здраво, не смемо живети под стресом, са негативним мислима и негативним емоцијама. Потребно је што више  размишљати позитивно и оптимистичи, без обзира на тешке ситуације у којима се можемо наћи. Морамо се усредсредити  на оне ствари у животу које нас испуњавају, макар и са најминималнијим осећајем задовољства и захвалности а престати се бринути о стварима које не можемо променити нити на њих утицати. То ће смањити могућности обољевања , без обзира на старост и пол. У томе нам је изузетно важан избор хране коју конзумирамо, где је акценат на свежу храну што мање прерађену « фабриковану» или конзервирану.

Када човек умре физичко тело нестаје и прво се распада , затим етеричко тело док астрално тело најдуже «живи».  У езотеријским тумачењима оно одлази како кажу сведочења одређеним путем (тунелом – могуће црвоточином или вурмом ) ка светлосном извору, а понекад остаје на земаљској равни неко време ( као дух - приказа). Човеков дух – спирит «путује» са астралним телом до астралног света у коме обитава онолико времена колико је то кармички «програмирано» до следеће инкарнације. У случају «узнесења»  астрално тело нестаје и остаје само «спирит» - чиста есенција меморисаних живота у којој се налазе сва сећања човековог последњег и свих ранијих  живота .

Овај спирит или искра  је вечна и неуништива душа и на крају свих степена кармичкога пута код узнесења, та искра се више никада не враћа у нова тела ( рођење) да би још учила, већ се настањује близу творца свесна себе свога идентитета, околине и своје кармичке породице са којом се развијала хиљаде година, кроз стотине инкарнација на овом или неком другом месту о космосу.

------------------------------------------------------
/*

Сопствену ауру можете видети на следећи начин : испружите руку, свеједно коју
нешто изнад главе, на удаљењу око 30 до 40 сантиметара, према ведром плавом небу ( не према сунцу). Отворите шаку и раширите прсте. Усмерите поглед у предео где се спајају кажипрст и средњи прст, тако да у даљини видите плаво небо. Полако затварајте капке усмеравајући поглед на део између прстију, све док направите такозвани «жмурећи поглед» кроз који видите обрисе прстију. После извесног времена видећете поред прстију нешто као треперење, тачније један безбојни обрис који зрачи поред прстију на удаљењу од око два до три милиметра.
Што дуже гледате, тај обрис ће бити све јаснији, а временом и вежбом почеће да добија одређену боју. Такође можете на сличан начин видети и ауру око ваше руке или чак између ножних прстију. На овај начин у кинеској медицини су људи сами себи дијагностицирали стање организма на основу величине и боје ауре.

За оне који се интересују за виша знања препоручујем доцније вежбе сагледавања аура других људи, посматрањем «жмурећим погледом» пре свега обриса главе, а доцније и тела. Боја ауре откриће расположење, психичко чак и здравствено стање особе. Имао сам сусрет са једном особом која је радила у болници као медицинска сестра. Она је толико усавршила сагледаванје ауре «жмурећим погледом» да је могла да сагледа како аура слаби код појединих пацијената док не изчезне, па је она тако непрогрешиво знала унапред (ка)да ће пацијент умрети. Исто тако, могла је и да «сними» освежавање и јачање ауре после лекарских интервенција, што је указивало на оздрављење.

 © Академедиасрбија  


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP