Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 107320
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6695745
Ko je na sajtu?
Imamo 40 gosta na mreži

ЖИВОТНА ЕНЕРГИЈА И КАКО ЈЕ ПРАВИЛНО КОРИСТИТИ


26.08.2014. / pее-Академедиасрбија
Ива Соларевић Јеличић

Ако Вас хвата депресија, мањак мотивације, страсти, радости и узбуђења у животу, значи да сте негде потиснули свој природни унутрашњи импулс.

 Спречили сте живот да се слободно манифестује кроз Вас. Тачније, спречили сте Божанско да "говори" кроз вас. И сама реч депресија - " Depressed" значи да је нешто потиснуто / стиснуто. Ако се то догоди, значи да бирате умирање уместо живота. Односно, пошто коначна смрт не постоји као таква, изабрали сте мање животности и доброг осећаја.

Живот није супротност смрти. Рођење је супротност смрти, а све то јест живот ... кармички ток, промена тј. pађање и умирање у сваком тренутку. Нпр. jако желите чути се са неким, загрлити га, видети се и то је онај импулс из срца, из дубине вашег бића. Али онда вам ум крене "објашњавати" зашто је то глупа идеја као напр .: тој особи вероватно није стало да се чујемо или видимо као мени, испашћу напоран, глуп, можда није тренутак, шта ако њу баш није ни брига за мене, већ сам то једном направио и зажалио, шта ако су се ствари у међувремену промениле ... и хиљаду других "ако" ....

Све те мисли су везане уз наш страх. А обично када нам је стало јако до нечега, онда је и страх већи. Но тај страх има ограничени потенцијал и можемо га се ослободити управо тако што треба да се сусретнемо са њим. Да се сусретнемо са свим што је тешко и болно за нас, јер управо у томе лежи и наше духовно смирење и исцељење.

Замислите да вас јако боли рука и дођете код доктора и кажете сами себи пред вратима ординације да је глупа идеја уопште спомињати доктору тај бол као проблем и да вам је заправо свеједно. Чак долазите до закључка да вам доктор не може уопште помоћи и одустајете од прегледа и враћате се кући трпећи бол, да би сутрадан или дан касније, ваш одлазак код доктора решио проблем.

Да би се ослободили сличних ограничења и дошли до слободе логичне мисли и позитивног става и љубави битно је кроз своја ограничења: "није битно, па није то тако страшно, па могу ја и без те особе, слободан сам када могу бити сам, глупо је један дуг за неким, слаб сам ако покажем да ми је потребан неко " итд., доћи до онога што је испод те психолошке баријере -маскe ... .и тек када смо у стању признати постојање дела себе као Нижег ја, можемо доћи до својег Вишег ја и стопити се са пуним животом.

Када постанемо у пуном смислу стопљени са животом, онда он слободно тече кроз нас, тада смо у Истини. Стога сваки импулс који нам се јави у интерперсоналним односима има одређену поруку за нас и ако смо способни и храбри пратити га, открити ћемо нови део себе. А сваки нови део себе који откријемо је могућност да проширимо свест и спознамо Себе-Живот-Универзум -Бога и будемо у љубави са Целином. И тако ћемо постати постепено Једно са Свим што Јесте, иако смо то увек, али у оваквим тренуцима то можда не препознајемо.

Па ако истински желите нешто корисно уради за свој духовни напредак, будите храбри и пратите импулсе које примате од других и околине.

/www.solar.net /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP