Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 107322
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6695778
Ko je na sajtu?
Imamo 55 gosta na mreži

OTVARANJE PSIHIČKIH TAČAKA ZA ASTRALNI VID (CLAIRVOYANCE)


19.06.2014. / ree.Akademediasrbija

Meditiranje “astralnim očima” će pojačati tvoje mogućnosti viđenja u astralnom svetu na astralnim putovanjima ili u snu. 

 Postupak je jednostavan i počinje tako, što se zatvore oči i “gleda” u svoje „Treće oko” koje se nalazi na sredini svog čela. Važno je biti opušten i ne naprezati očne mišiće, iako su oči zatvorene. Na početku, obično se vidi samo crnilo, zavisno od toga koliko vam je aktivno Treće oko. Ako ste ranije vežbali „gledanje „ kroz Treće oko  onda je  moguće da se brzo vide određene boje i oblici. Iako isprva izgleda kao gledanje u crno ogledalo, neodređeni oblici i boje će uskoro dati slike kada budete radili meditaciju dovoljno dugo.
Zapamtite da vam koncentracija mora da bude dovoljno jaka, ali „gledanje „ bez naprezanja, opušteno.

Nakon vežbe meditiranja otvaranja Trećeg oka, vizualiziraj ga kako svetli i šalje svetlost i energiju svakom centru za psihički vid, počinjući redom sa prvim i drugim, pa unatrag do Trećeg oka, pa četvrta, peta i šestim. Može se pokušati aktiviranje cirkulacije energije
u telu na gore i dole kao svetla kuglica.

Još jedna tehnika jeste “Udisaj u čakru”. To znači upijanje energije u svaki pomenuti centar ili u sve odjednom. Na izdisaju zamišljati svaku čakru što svetliju. Ako radite sve čakre odjednom, važno ih je vizuelizovati podjednako sve odjednom.

Otvaranje blokiranih čakri

Postoji nekoliko načina za otvaranje blokiranih čakri. Važno je biti uporan i raditi otvaranje svih čakri istovremeno. Ovo možete ubaciti u vaš dnevni program meditacije. Uobičajeno postoje 3 velika čvora. Jedan se nalazi u baznoj čakri, jedan na srčanoj i jedan na šestoj čakri. Obično, naša bazna čakra je otvorena. Osećaj peckanja ili intenzivnog pritiska na jednoj od čakri obično govori, da je ona iznad nje blokirana. Na primer, neki ljudi iskuse osećaj topline u grlu što govori da je šesta čakra blokirana.

1. Korišćenje energije ruku
Jedan način da se odblokira ili ojača neka čakra jeste kada dobar energetski prolaz kroz čakre na dlanovima i prstima, što se može primeniti na individualnu čakru. Može se osetiti škakljivi osećaj i toplina koja izlazi iz čakri na dlanovima – što govori da su one ojačane i aktivne. Stave se ruke preko čakre za koju osećaš da joj treba više energije i opustiti se. Energija se usmerava iz čakri na dlanu u izabranu čakru  od 5-15 minuta. Topao ili vreli osećaj u čakri pre ili posle govori nam da čakra prima energiju. Radeći ovo redovno ojačaćete izabranu čakru.

2. Udisanje u čakru
- Udahni vizueliziranu obojenu energiju u blokiranu čakru. Energija bi trebala biti iste boje, kao i čakra na kojoj radite.
- Zadrži dah dok izbrojiš do 6 i vizualiziraj, kako se čakra otvara. Najbolja metoda jeste vizualizirati pupoljak cveta kako se otvara.
- Izdahni, osvetljujući i šireći čakru.
- Udahni, kroz svoju baznu čakru, zamišljenu briljantnu zlatno-belu energiju i usmeri je kroz kičmu do čakre koju želiš otvoriti, pa je usmeri napolje.
- Izdahni i vizueliziraj čakru kako svetli zlatno-belom energijom i raširi je.
- Ponovi gornju vežbu nekoliko puta.

Pravilno disanje

Da bi bilo koja meditacija uspela, osoba mora savladati osnovne tehnike disanja. Zapravo, pravilno disanje mora postati vaš uobičajeni način disanja.

Postoji više načina disanja:

1) Trbušno disanje
2) Grudno disanje
3) Potpuno disanje (koje je kombinacija grudnog i trbušnog)

Trbušno disanje je zdravije od ostalih. Grudno disanje je uobičajeno za žene i ovim načinom disanja, telo ne dobija sasvim dovoljno kiseonika, što je samo po sebi štetno. Samo grudno disanje nije dovoljno za zdrav život i razvoj. Međutim, vi ne morate neprestano paziti na svoj dah , jer će vam najoptimalniji način doći s vremenom, a samo telo će nedostatke grudnog disanja ublažavati smenom sa trbušnim u određenom trenutku. Važno je znati koji se način disanja preferira vežbanjem.

Kako osetiti pravilno disanje?

Postoji jedna tehnika koju koriste pevači da bi ojačali dijafragmu i “osvestili” trbušni način disanja :

Prva stvar koju trebate učiniti je položiti jednu ruku na leda, a drugu na trbuh. Pokušajte udahnuti tako da osetite kako vam se trbuh puni vazduhom . Problem je osetiti dah u leđima…i trebali bi s vremenom, osetiti kako vam se leđa pomiču s udahom. E sada kad ste udahnuli, polako ispuštajte vazduh kroz zube. Što sporije i duže, to je bolje. Kada ste savladali ovaj osećaj, pokušajte potpuno udahnuti.

Udahnite prvo vazduh u trbuh, a onda polako napunite pluća do kraja. Izdahnite vazduh polako kroz zube…kao da govorite slovo “S”.

Šta nam ovo čini ? Ova vežba čini to da u svakoj meditaciji koja zahteva dug dah dobijete najviše. Udahom kiseonika , udišete i energiju. Nakon naviknutog potpunog disanja  osećaćete se bolje, jer će telo dobijati dovoljno kiseonika da bi funkcionisalo ispravno. Dovoljno je ovu vežbu ponoviti svaki dan po 2-3 minuta, da bi dobili osećaj za pravilno disanje. Kada vam ovo pređe u naviku, vežba vam više neće biti potrebna.

Grudno i potpuno disanje:

Sedite u udobnu stolicu ili legnite na udobno mesto i opustite se. Zamislite a onda intenzivno  vizuelizirajte sa svakim udisajem, da ne udišu vazduh samo vaša pluća , nego kako celo vaše telo uvlači energiju.

Udišite vazduh celim svojim telom. Zajedno sa vašim plućima, svaki santimetar vašeg tela zajedno upijaće energiju kao suv sunđer , kada se umoči u vodu, tako će i vaše telo upijati energiju sa svakim udisajem. Kako smo svi individualci, svako će drugačije osetiti energiju. Ponekad je potrebno i izdisanje energije koja se koristi za „punjenje” talismana, sigila, lečenje – i za bilo šta drugo u što želite usmeriti vašu energiju.
Kada uznapredujete, moći ćete koristiti ovu tehniku za upijanje energije iz Sunca, što je jedan od vrlo delotvornih načina jačanja energije i organizma.
 
Energija se takođe može udisati i upiti, pa vizuelizacijom usmeravati na određeni deo svoga tela za samoisceljivanje. U ovoj vežbi je najvažniji osećaj, pogotovo ako ste početnik. Nemojte pokušavati videti energiju, jer vam to može odvući pažnju. Samo treba dobiti osećaj za nju da je prisutna.

Ova vežba je najvažnija za rad sa vašim umom i manipulacijom energije, što je osnova za korišćenje bilo kakve magije i za sigurno kretanje u astralnom svetu . Prilikom kretanja u astralnom svetu ( voljno - vežbom ili u snu ) vi ćete susretati razne entitete ili prikaze poznatih vam osoba. Često i ( nepoznate ) entitete sila mraka i zla, zbog čega morate da vidite dobro - ko su oni i da čujete dobro šta vam govore. Zato je važno da ojačate vaše čakre koje vam jedino mogu dati potrebnu energiju sa kretanje u drugom svetu.

/Izvor: scribd.com /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP