Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147611
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7166355
Ko je na sajtu?
Imamo 86 gosta na mreži

НИЈЕ СВЕ ОНАКО, КАО ШТО СЕ ЧИНИ !


06.06.2014. / Академедиасрбија
Пише : Слободан M.Маричић

Када сам отварао ову рубрику мислио сам да ћу сваке недеље имати на уму нешто да напишем. На жалост, испоставило се да није (било) тако.

 Иако се свима чини да је свет око нас непрекидно пун важних догађања, није . Не да се ништа догађа, већ се то што се догађа и раније догађало. Погледајте око вас : нова влада лаже као стара, људи немају новца да живе пристојно, што је било и раније. Ови на власти  или генерално  политичари, тајкуни и богатуни отимају и краду, лажу и бију, што је било и раније. Убише нас поплаве, беспарица, Нато, скоројевићи , политичари, комарци, лоши новинари....

Када сиротиња нешто крадуцне , одмах најебе. Велике су паукове мреже око сиротиње. Ето погледајте „случај Џамбо - Рамбо“. То је онај Циганин – Ром из Обреновца са својом причом. Пазите сад : сви медији су писали данима како Рамбо плаче за својом женом и дететом и спасава народ од воде у Обреновцу, Рамбо херој, Рамбо плаче и ради у води до грла ...! И неки људи му дали награду што им је из кућа вадио ствари и слично. Укупно Рамбо добио част - 30 хиљада динара. Е сад власт одмах потом затвори Рамба, јер је неко пријавио да је Рамбо живео са невенчаном женом. А и дете није његово, није ни крштено, иако га је Рамбо признао као своје и старао се о њему и жени док су били заједно, док га жена није напустила. Када, како, зашто - нико не зна. Али није се удавила.

Од пре три дана Џамбо - Рамбо је дакле најебао што нема  (венчану) жену и (крштено) дете и што се они нису удавили. Новине сада пишу : Рамбо је лажов и преварант ! И сад питања колико хоћеш : кренимо уназад: је ли Рамбо спасавао људе у Обреновцу ? Јесте, постоји снимак са ТВ. Је ли се вук'о кроз блатњаву воду и носио неке ствари ? Јесте , постоји снимак. Јел су га људи частили ? Јесу, постоји снимак ( због чега га је полиција и ухапсила ). Да ли крао по кућама, као неки други, а нису Цигани - Роми ? Није. Је ли живео са неком женом и дететом ? Много њих Цигана – Рома каже да јесте ! Али не постоји снимак тог живота, јер кога занима цигански живот осим на филму.

А како живе Цигани – Роми ? Јел то све оно по реду, венчање, матични листови, венчанице, рођење деце , крштење, школа, социјално, упис, препис итд. ? Ништа од тога ! Живе као и у филмовима српског црног таласа : дођи сестро, брате, поведи децу, ће се снађемо , па докле траје. Јел тако ? Тако је !  У том фазону је живео и Рамбо и његова (невенчана) жена и живе у Србији још хиљаде Цигана – Рома.

А ко направи од Џамба - Рамба хероја ? Медији, новине што су га сликали на сваком кораку. Сви су га хвалили , малте не да ће колко сутра од Томе да прими одликовање. Али сироти Циганин – Ром  назван Рамбо и промовисан од неког „креативног“ новинара,  није знао да је примање лове пред сведоцима и пред камерама кривично дело, макар и за неко добро дело, као награда. Какав зајеб. И сада те исте говнарске новине које су створиле Рамба, пишу, да Рамбо треба да одлежи до 12 година у ћорки. Јебига.

Е Рамбо, Рамбо што бре ниси седео на крову куће или контејнера, шта ли, и продавао воду  у флашама за 50 и 100 евра, ко сви прави Срби. Сад би имао лову, ништа ћорка, а Циганки – Ромкиња колико хоћеш, са децом и без деце.

Људи ко је бре зајебао тог човека, дигао га до висина, па га онда бацио у фекалну обреновачку воду у којој се Рамбо већ довољно накупао ? Па као што су досада и раније исфабриковали  још много других лажних животних прича, десеторазредни шатро новинари разних информера, курира, таблоида, телевизија са националном фреквенцијом, прве, друге, треће .....
Тако новинарима похвале, а Рамбу – ћорка.  Оно што написах на почетку – све је исто као и лане и преклане и пре тога....  Богати краду, а порез држави не даду, оскудација, мито и корупција, политичари, говнари, све исто. Цигани – Роми углавном краду шахтове, а једног који није од  њих су убедили да је херој, па је на правди Бога - најебао. 

Пустите људи Рамба, нека тражи и даље ту своју жену и дете. Не разумете ви, а ни ја, то шта се Рамбу догађало у глави. Једном у 100 година један мали Циганин је био макар на десетак дана био херој Обреновца, херој нације  у поплавама. Па лопови су свуда око нас, префињени, краду нам леба, паре , краду нам отаџбину и душе. Они су јаки и недодирљиви, а власт је слаба и алава. Пустите људи Рамба или једите говна по којима је Рамбо пливао, да би ви имали прошлих дана шта ујутро да читате !  Није све како изгледа и као што пишу новине. 

Пустите људи y Џамба - Рамба нека један Циганско – Ромски херој једном у 100 година то остане до краја. Није ваљда Србија постала Трећи Рајх.    

НИЈЕ СВЕ ОНАКО, КАО ШТО СЕ ЧИНИ 2.

Једном јако старом човеку, који се цели живот бавио овчарством држава одлучи помоћи и доделити му пензију.
Једна новинарка га је тим поводом замолила да јој исприча неки догађај, који никада неће заборавити.

Старац се замисли и започне причу:

"Било ми је нешто преко двадесет када сам  нашао неко младунче у шуми и узео га собом. Пролазили су месеци, а суседи су ми говорили да све више личи на вучицу што и јесте била, и да је се требам решити, односно убити је. Био сам млад и нисам никога хтео слушати. Била ми је привржена, где год сам ишао, она је  ишла са мном и чекала ме мирно. И прошле су године, а она никада никог није напала.

Једног дана предвече када сам мало прилегао, кроз сан сам чуо неку буку, цвиљење и режање.. Док сам дошао к себи и устао, све је одједном утихнуло. Изашао сам напоље и видео поклано читаво стадо оваца, а вучица је сва крви стајала недалеко и гледала ме право у очи. Утрчао сам у кућу, узео пушку и убио је без размишљања на месту где је још увек мирно стајала и гледала ме.

Нисам знао шта ћу са овцама, па сам позвао суседе да их однесу, да се искористи месо и коже и не пропадне .  Док су комшије склањали мртве овце, међу њима пронађоше три заклана одрасла вука. И тада сам схватио шта сам учинио. Тек онда сам још пришао и видео јој ране по телу из борбе са вуковима. Сахранио сам је као неког блиског. Никада нећу заборавити њен последњи поглед"

Наравоученије :

Није све увек онако као што изгледа. И зато никада не доноси закључке и одлуке о људима, догађајима и свету око себе, на основу онога што видиш на први поглед, јер ћеш сигурно погрешити.  Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP