Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 150410
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7314270
Ko je na sajtu?
Imamo 46 gosta na mreži

МИША ВАЦИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ НА МЕСТО ПРЕДСЕДНИКА СНП 1389


18.03.2014. / pee-Академедиасрбија

Српски народни покрет 1389 обавештава јавност да је Миша Вацић 18. марта 2014. подне оставку на место председника Српског народног покрета 1389.

 Непосредно пред подношење оставке органима покрета Миша Вацић је именовао за вршиоца дужности председника покрета Игора Крунића досадашњег председника Српског народног покрета 1389 Република Српска. Такође је одлучено да руководство 1389 у наредна 3 месеца организује скупштину за избор новог председника СНП 1389.

Миша Вацић је оставку дао као одговор на изборни резултат 1389 на београдским изборима 16. марта.

Део обраћања Мише Вацића:

,, Покрет 1389“ се уздао у формирање патриотске коалиције. Чекали смо док све друге националистичке опције нису предале своје кандидатуре. Потом смо покушали да се и сами кандидујемо за републичке изборе, видевши да губимо трку са временом због претходног чекања, изнели смо само кандидатуру за град Београд. Кампања нам је трајала од 2.марта тј. 10 дана. И поред велике енергије и преданог рада припадника покрета, на дан гласања резултат 1389 је више него катастрофалан. И за њега не кривим никога другог до себе, јер сам као вођа 1389 повео Покрет у авантуру брзинских избора. Искрен да будем, од старта сам сматрао да изборе треба бојкотовати, јер је неправедан рок од месец и по дана, за поштену предизборну кампању. И рачунајући на ширу патриотску свест и стварање коалције међу српским групацијама, нисмо се заносили самосталним наступом, када је већ свака групација за себе поднела кандидатуру, моја одлука је била да је место и 1389 на изборима.

                               

Захваљујем се људима из Покрета који су себе дали у кампањи, и ако се још увек поштено нису одморили од вишемесечне кампање на Вождовцу. Зато и подносим ову оставку, као казну и одговорност за поступке. Ни мало ме не радује, што је суштински народ Србије овим изборима казнио све националистичке опције, због своје разједињености. И ту као одговорно лице испред 1389 препознајем одговорно последицу и понашања 1389. Многи су своје предизборне националистичке говоре завршавали: "Како радили тако нам Бог помогао".

Е ови резултати и народна воља нам и јесу од Бога дати за тај рад, где је препознатљивих пронационалистичких опција било барем 7 различитих листа, и ни једна није била самостално ни близу цензуса. Борба за слободну Србију не сме стати, али и носиоци те борбе морају сносити последице својих потеза, као што смо носили ловорике ранијих мада не честих победа. Зато без обзира на сва дешавања и моје повлачење са чела СНП 1389, поручујем српским националистима да збију редове.

Лепо нам је рекао Свети Сава: Само слога Србина спашава. "

/ СНП 1389 /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP