Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 150410
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7314293
Ko je na sajtu?
Imamo 48 gosta na mreži

ОТВОРЕНО ПИСМО ВОЈИСЛАВУ КОШТУНИЦИ


16.03.2014. / pee-Академедиасрбија
by Црњански

Што ћутите о Вучићу, а нападате Двери?

 Између Двери и ДСС постоје одређене програмске блискости, али и значајне разлике.

И једни други смо за прекид преговора са ЕУ, противимо се уласку у НАТО, залажемо се за одбрану Косова и Метохије у саставу Србије...

Али, ДСС је за политичку неутралност, а Двери сматрају да нема неутралности између ЕУ и Русије, и да се морамо определити. Наш избор је Русија и евроазијске интеграције. ДСС признаје аутономију Војводине, а Двери сматрају да је аутономна покрајина Војводина реликт комунистичке прошлости, да је политички превазиђена и економски штетна и да је треба укинути и тако спречити војвођански сепаратизам, а покрајински буџет поделити између 47 локалних самоуправа у северној Србији.

Двери су против сарадње са Хашким трибуналом, а ДСС је имао плодотворну сарадњу са овим антисрпским судом. Ви сте подржали Томислава Николића у другом кругу председничких избора, а Двери то нису учиниле.

Ове програмске сличности и разлике стоје и потпуно су нормална ствар у политичком животу. Никада нисмо бежали од јавног изношења и сучељава наших сличности и разлика, али смо сматрали да то сада није тема већ да треба да се посветимо критици владајућег режима.

Оно што, међутим, не спада у регуларну изборну утакмицу јесте прљава кампања коју путем летака у изборној тишини води Ваша странка, и то директно против Покрета Двери. Занимљиво је да за месец дана кампање ДСС ниједном није поменуо Александра Вучића и издајнички режим СНС, али је нашао времена и средстава да се посвети Покрету Двери, и то у изборној тишини када медији неће пренети наш одговор.

Ми не знамо да ли сте се Ви договорили са Вучићем да уђете у власт са СНС након ванредних београдских и републичких избора, па је то разлог Вашег ћутања. Такође, не знамо да ли су функционери Ваше странке нечим уцењени и уплашени, па причају о свему сем о Александру Вучићу и СНС, и то у времену директне издаје Косова и Метохије од стране власти. Али, знамо и јавности представљамо шта радите у изборној тишини: занимљиво, не водите кампању против владајућег режима, већ против Двери.

Ви сте, г. Коштуница, толико пута до сада добили гласове патриотских бирача и толико пута сте имали прилику да се супротставите издаји наших националних и државних интереса у Скупштини Србије. И Ви то нисте учинили довољно храбро и одлучно. У години када је извршена издаја КиМ Ваши посланици у Скупштини Србије су били до те мере мирни и лојални да се таква опозиција од стране власти само пожелети може. Не знамо како онда очекујете да изнова добијете гласове патриотских бирача и од куда Вам право да агитујете против Двери и других патриотских организација, док ћутите о властима?

Грађанима Србије није промакло да сте ових дана осванули и на насловној страни Вучићевог партијског билтена „Курира”, као и у свим телевизијским дебатама где је Дверима и СРС строго забрањено гостовање. Да ли то значи да сте омиљена и пожељна опозиција коју ће владајући режим радо погурати да се поново нађете у Скупштини, док се Вучићева власт плаши једино Двери и СРС?

Ово је заиста неморалан потез ДСС који Ваш ореол политике са моралом озбиљно доводи у питање. Немојте само рећи да о овоме не знате ништа и да је то учињено мимо Вашег знања. Чак и ако је тако, имате објективну одговорност да у изборној тишини ДСС отвара рат на патриотском полу политичке сцене, а ћути о Вучићу и СНС са којим сте се вероватно већ све договорили.

Ми немамо страх од цензуса, а Ви очито имате разлога за страх, па уместо власти нападате блиске политичке организације на националном крилу политичке сцене.

Наша обавеза је била да о овоме обавестимо јавност, а грађани Србије нека дају коначну оцену о свима нама на изборима.

Двери

/ Васељeнска ТВ - http://wp.me/p1uN5Z-YfF /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP