Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 150409
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7314269
Ko je na sajtu?
Imamo 45 gosta na mreži

У КАСАРНИ БАЊИЦА ОТВОРЕН ВОЈНИ МЕСЏИД ЗА ВЕРНИКЕ ИСЛАМСКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ


13.03.2014. / pee-Академедиасрбија

СУЛЕЈМАН ВЕЛИЧАНСТВЕНИ НИЈЕ СТИГАО НА ОТВАРАЊЕ, АЛИ СУ БИЛИ ПРИСУТНИ ПРЕДСТАВНИЦИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ, АРМИЈЕ АЛЖИРА, РЕИСУЛ-УЛЕМA…….

 У касарни "Бањица", у просторијама 126. бригаде ВОЈИН, данас је реисул-улема Исламске заједнице Србије Адем Зилкић отворио богослужбено место за припаднике Војске Србије исламске вероисповести.

Догађају су присуствовали министар одбране у техничкој влади Небојша Родић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, чланови колегијума Генералштаба, директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама Братислав Петковић и представници Војске Србије и Армије Алжира.

Поздрављајући присутне, реисул-улема Адем Зилкић рекао је да је отварање богослужбеног простора значајан догађај и за Војску Србије и исламску верску заједницу.

                  

- То је потврда демократског пута Србије и враћање правде после седам деценија. Просторије које данас отварамо биће од велике помоћи припадницима Војске Србије, члановима исламске верске заједнице, јер је у вери решење за тескобу духа, а човек је биће слободе, истакао је  Зилкић, који је упутио речи захвалности Министарству одбране јер је простор опремљен према исламским обичајима и у потпуности приведен намени.

Начелник Управе за људске ресурсе генерал-мајор Слађан Ђорђевић рекао је да Војска Србије, у складу са Уредбом и Споразумом, наставља са развојем верске службе у Војсци Србије чиме се стварају претпоставке за остварење уставом загарантованог права на слободу вероисповести свих припадника ВС.

- Управо то желимо отварајући војни месџид у Војсци Србије, да би сви грађани Републике Србије исламске вероисповести који служе у одбрани отаџбине могли да се осећају као саставни део система одбране и Војске Србије.

Генерал Ђорђевић је рекао да се нада да ће војни имам и верници који се буду молили у овом простору наћи мир и градити себе у циљу изградње оперативних способности ВС и унапређењу својих моралних и духовних врлина.

Начелник Генералштаба Војске Србије  уручио је реисул-улеми Исламске заједнице Србије плакету Војске Србије, док је муфтија Зилкић узвратио захвалницама министру Родићу, генералу Диковићу, генерал-мајору Слађану Ђорђевићу, бригадном генералу Душку Жарковићу, пуковницима Стевици Карапанџину и Петру Бошковићу и потпуковнику Микану Васиљевићу.

Богослужења за припаднике Војске Србије исламске вероисповести већ се служе у капели у новопазарској касарни.

/ Сајт војске Cрбије /


Napomena : Podnaslov - Akademediasrbija


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP