Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117239
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6823251
Ko je na sajtu?
Imamo 86 gosta na mreži

SIRIJA KAO KOSOVO


16.02.2014. / ree-Akademediasrbija

Barak Obama uporedio moguću intervenciju u Siriji sa intervencijom na Kosovu. Američki predsednik ocenio da je i 1999. kao i sada vojna akcija bila nepopularna, ali se, kako kaže, pokazala kao opravdana.

 Američki predsednik Barak Obama uporedio je moguću intervenciju u Siriji sa intervencijom Sjedinjenih Američkih Država i međunarodne zajednice na Kosovu, ocenivši da je tada, kao i sada, takva akcija bila nepopularna među građanima Amerike, ali se pokazala kao opravdana.
“Intervencija na Kosovu je bila veoma nepopularna, ali mislim da je na kraju bilo pravilno što je do nje došlo i međunarodna zajednica može da bude zadovoljna što je zajedno u tome učestvovala”, kazao je Obama nakon Samita G20 u Sankt Peterburgu.

Obama je rekao da zna da vojne intervencije SAD u dalekim delovima sveta nisu popularne među njenim građanima, dodavši da, iako ne želi da pravi analogiju sa Drugim svetskim ratom, i u vreme bombardovanja Londona u Kongresu i američkoj javnosti nije bilo popularno da se podrži ulazak Amerike u sukob.

Predsednik SAD je ponovio optužbe na račun sirijskog lidera Bašara el Asada zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja, naglasivši da će narednih dana nastaviti da traži podršku Kongresa za vojnu akciju Amerike u toj zemlji.
Ruski predsednik Vladimir Putin je na to odgovorio da će njegova zemlja pomoći Siriji u slučaju napada.

Izvor: RTS

OBAMA ČESTITAO KOSOVU DAN NEZAVISNOSTI

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga saopštila je da je dobila čestitku Baraka Obame povodom 17. februara, koji Priština obeležava kao Dan nezavisnosti Kosova.

“SAD nastavljaju da podržavaju dalji razvoj Kosova i njeno ukupno jačanje kao suverene, nezavisne i mnogoetničke demokrtije”, piše u čestitki predsednika SAD, koju je objavila kosovska predsednica.
Brojnim svečanostima koje počinju danas, na Kosovu će se tokom naredna četiri dana obeležiti šesta godišnjica samoproklamovane nezavisnosti Kosova.

Izvor: Agencije


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP