Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118036
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6833287
Ko je na sajtu?
Imamo 56 gosta na mreži

AMAN, BRE, JEL' VODI NEKO OVU DRŽAVU ?


15.02.2014. / ree-Akademediasrbija

Vlada Srbije, obuzeta isključivo sopstvenom rekonstrukcijom, nije reagovala na neargumentovanu insinuaciju predsednika crnogorske Vlade da naša zemlja krši međunarodno pravo i narušava dobrosusedske odnose, tako što podriva stabilnost Crne Gore.

 Vlada Srbije, obuzeta isključivo sopstvenom rekonstrukcijom, nije reagovala na neargumentovanu insinuaciju predsednika crnogorske Vlade da naša zemlja krši međunarodno pravo i narušava dobrosusedske odnose, tako što podriva stabilnost Crne Gore.

Podgoričke novine "Dan" razobličile su, između oktobarskih, parlamentarnih i aprilskih, predsedničkih, izbora u Crnoj Gori, vladajuću Demokratsku partiju socijalista,  objavljivanjem transkripata sa sednica organa te stranke, na kojima partijski i državni funkcioneri planiraju privilegovano zapošljavanje, kanalisanje državne pomoći i dodelu kredita u cilju ostvarivanja izborne pobede.

Posle sednice anketnog odbora crnogorskog parlamenta, formiranog tim povodom, lider DPS i predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je "iskreno uveren" da je pomenuta afera "potpomognuta vojno-obaveštajnim službama Srbije". Tom prilikom, za ovo "uverenje" nije izneo ni jedan argument.

Navedenu insinuaciju začinio je dodatnom uvredom: "...Moje duboko uverenje je da se to ne radi u dogovoru sa vrhom Srbije. Iz svih mojih razgovora sa čelnicima Srbije čini mi se da oni žele da grade prijateljske odnose sa nama", kao da u našoj zemlji ne funkcioniše sistem vlasti.

Naša Vlada nije javno reagovala na javno iznete optužbu i uvredu premijera Crne Gore na račun naše zemlje. Nije zatražila objašnjenje za njegova "iskrena" i "duboka" uverenja, ni dokaze, da procesuira eventualne počinioce, niti je našla za shodno da demantuje navode i traži izvinjenje.

U kakve šire integracije našu zemlju namerava da vodi vlast, čiji predsednik Vlade ćutke prihvata narušavanje spoljnopolitičkog ugleda Srbije, uvredom da nije garant institucionalnog poretka na teritoriji koju predstavlja?

Osim toga, javno iznete sumnje najvišeg zvaničnika susedne države mogle bi da imaju štetne posledice i na poziciju naše zemlje u procesu integracije u EU, ali ni predsednik naše Vlade, ni ministar spoljnih poslova, a ni predsednik Republike nisu stali u odbranu tog našeg, kao prioritetnog proklamovanog, spoljnopolitičkih interesa.

Da li je naivno verovati da je prioritet državnih funkcionera staranje o interesima zemlje i očekivati da će svoje položaje koristiti za njihovo ostvarivanje?

Ko i dokle, u izmučenoj Srbiji, ima pravo da očekuje od građana da i dalje, uprkos opštoj devastaciji, tolerišu zanemarivanje naših nacionalnih interesa?

/  Izvor : Institut Paralaks /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP