Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117237
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6823227
Ko je na sajtu?
Imamo 85 gosta na mreži

ЛДП ПОЧЕО КАМПАЊУ ЗАХТЕВОМ ДА СЕ СТОПИРА ИЗГРАДЊА ЦРКВЕ


07.02.2014. / pee-Академедиасрбија

Градски одбор Либерално демократске партије Ужице затражио је хитно обустављање радова на освештавању земљишта будуће цркве на локацији Међај.

 „Позивамо Јавног правобраниоца Града Ужица да, у складу са својим овлашћењима и законским обавезана, покрене поступак против покушаја незаконитог отуђивања и стављања на располагање имовине Града Ужица трећим лицима у случају локације Међај и тиме заштити јавну имовину и спречи штету по буџет Града Ужица.

Позивамо Градоначелника Ужица Сашу Милошевића, чланове Градског већа и одборнике владајуће коалиције да зауставе противзаконито давање на располагање локације Међај црквеним властима Епархије Ужичке, без споведеног јавног конкурса и других законом прописаних процедура.

Позивамо црквене власти Епархије Ужичке да обуставе све радове и поступке везане за незакониту градњу и узурпацију локације Међај и да не учествују у незаконитим радњама.

Подсећамо надлежне да сам чин усвајања Детаљног урбанистичког плана који предвиђа верски објекат на локацији Међај, не значи и аутоматско додељивање локације на располагање. Законом је јасно утврђена процедура за отуђење имовине у власништу градова које предвиђа расписивање јавног позива за заинтересоване стране.

Поменута локација је по мишљењу стручњака, па чак и неких црквених званичника, неадекватно место за изградњу цркве, чак је и против црквених правила. Садржаји које је могуће организовати на овој локацији су бројни – од забавно-рекреативних и садржаја из области културе, преко оних којима се решавају комунални проблеми и стварају могућности за запошљавање великог броја људи до простора намењених деци и младима“, наводи се у саопштењу ГО ЛДП Ужице.

Из ЛДП-а подсећају да је локација Међај у јавном власништву и да припада свим Ужичанима, који би требало на референдуму да се изјасне о намени ове локације.

ЛДП Ужице позива надлежне да у најкраћем року отворе јавну расправу о намени ове локације како би се пронашла адекватна решења која ће задовољити потребе свих грађана Ужица.

/ Извор: Радио Луна /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP