Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117242
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6823292
Ko je na sajtu?
Imamo 78 gosta na mreži

UKLETI BROD IZGRAĐEN 1967. U JUGOSLAVIJI, PUN KRVOLOČNIH PACOVA, PLOVI PREMA BRITANIJI


29.01.2014. / ree-Akademediasrbija

Ukleti brod koji ne prevozi ništa, osim zaraženih pacova, odavno napušten od posade mogao bi da pristane na britansko kopno, upozorili su stručnjaci.

 Kruzer Lyubov Orlova plovio je veći deo godine severnim Atlantikom, a stručnjaci upozoravaju da sada vrlo verovatno plovi prema Britaniji.

Brod je izgrađen 1967. godine u brodogradilištu Kraljevica za vreme Jugoslavije, piše britanski Independent. Napušten je u jednoj kanadskoj luci nakon što su njegovi vlasnici bili upleteni u skandal zbog neplaćenih dugova, i što posadi nisu isplatili zaradu.

Vlasti u Njufaundlendu pokušale su da Dominikanskoj Republici prodaju trup broda kao otpad po ceni od 600.000 funti kako bi smanjili gubitke, ali brod je na putu ušao u oluju i izgubio se.
Nakon slanja broda u međunarodne vode, iz Transport Canada su objavili da su zadovoljni što Lyubov Orlova "ne predstavlja više pretnju za sigurnost kanadskih ofšor naftnih postrojenja, njihovo osoblje i okolinu".

Stručnjaci kažu da bi brod, "u kojem se verovatno nalazi stotine pacova koji jedu jedni druge kako bi preživeli", morao ipak da bude negde na otvorenom moru.
Dva signala primljena su 12. i 23. marta prošle godine, verovatno iz čamaca za spasavanje koji su pali s broda i udarili u vodu, a to je stručnjacima pokazalo da je brod tada već prešao dve trećine puta preko Atlantika i da se kreće prema istoku.

Nedelju dana kasnije neidentifikovani objekat, otprilike veličine broda Lyubov Orlova, pokazao se na radaru u neposrednoj blizini obala Škotske, međutim izviđački avioni ga nisu našli.
Pim de Rhoodes, Belgijanac koji je među brojnim "lovcima" u potrazi za kruzerom, rekao je za Sun da brod "verovatno negde pluta". "Biće pun pacova koji jedu jedni druge. Ako se ukrcam, moraću sve da pospem otrovom."

Šef irske obalne straže Chris Reynolds izjavio je da je vrlo verovatno da brod i dalje predstavlja pretnju.

"Bilo je velikih oluja u poslednjih nekoliko meseci, ali treba jako puno da brod velik kao ovaj potone", rekao je dodajući: "Moramo biti oprezni."

/Dnevno.rs. /


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP