Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117238
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6823237
Ko je na sajtu?
Imamo 88 gosta na mreži

ПОСЛЕ ВУЧИЋЕВE ИЗЈАВЕ ШИПТАРИ ОПТУЖЕНИ ЗА ЗЛОЧИН У „ПАНДИ ТРАЖЕ ОДШТЕТУ !


27.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Двојица припадника ОВК који су 1998. године ухапшени под оптужбом да су извршили масакр у кафићу „Панда“ у Пећи најавили су да ће тужити Србију и тражити надокнаду штете.

 Они кажу, да после тврдње потпредседника Владе Србије да иза убиства у Пећи не стоје Албанци, Србија треба да им плати одштету. Аргон Колчаку и Влазним Пергегај провели су годину дана у затвору под оптужбом да су убили српске младиће у „Панди“.
- Србији неће бити лако са нама. Тражимо одштету за душевне и материјале проблеме које су нам нанели – каже бивши оптужени Агрон Колчаку за албански ТВ Топ.

Он тврди да су у затвору преживели нехумана мучења, а да им ни новчана надокнада неће избрисати сећање на патњу, али ће покренути поступак.
- Срби су ме тукли бејзбол палицама. Тукли би све док нисам изгубио свест, а онда би ме полили водом па наставили тортуру – тврди он.

Влазним Пергегај такође каже да се ово питање не сме затворити само изјавом Александар Вучића, јер он и даље има трауме.
Албанска телевизија Топ тврди да је ликивидирано неколико Албанаца који су били сведоци догађаја у „Панди“, па чак и лекари који су збринули повређене.

- Након овог догађаја, многи људи су мистериозно ликвидиран , укључујући убиства лекара Ноуредина Чекуа и Џевдет Гашија, али и неколико цивила, чији су досијеи и даље затворени за јавност – тврди ова телевизија.
Најављена тужба двојице Албанаца за накнаду штете сада је пpвa последица Вучићеве изјаве о одговорности државе Србије за злочин у „Панди“. Породице убијених српских дечака и даље нису добиле одговор, ко је и по чијем наређењу убио њихову децу, а све се завршило на неколико теорија и спекулација објављених у таблоидним новинама.

Неки медији су пренели међутим, да је истина о убиству о коме је Вучић говорио, убиствo наручено од Срба - припадника одређених служби, а да су га ипак извршили Албанци.

/ Извор: Правда /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP