Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115488
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6814894
Ko je na sajtu?
Imamo 69 gosta na mreži

ПРЕМИЈЕР ДАЧИЋ ПОРУЧИО МИНИСТРУ ПОЛИЦИЈЕ ДАЧИЋУ ДА „ЦУРЕЊЕ” ИЗ МУП МОРА ДА ПРЕСТАНЕ


25.01.2014. / pee-Академедиасрбија

А да председник Николић није указао на цурење информација поводом хапшења нарко-дилера, Дачић не би то тражио од министра полиције тј самог себе и својих потчињених

 ФАКТИ: Ово је трагифарсично. Премијер који је истовремено и министар унутрашњих послова не зна да из његовог ресора „цуре” оперативне информације према босовима нако-мафије. Председник државе - коме то није у „опису посла” - зна и меша се у туђи посао. За „цурење” није знао ни Вучић који би по овлашћењима морао све да зна, или је знао па намерно ћутао. И још: Вучић говори о хапшењима због „цурења”, а премијер само позива потчињене да се уразуме и „прекину”…

ПРЕМИЈЕР и министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је данас да цурење информације из МУП-а мора да се прекине и да то није ствар међусобне полемике и критике руководстава државе, већ заједничка жеља да се ствари доведу у ред.

„То није наша (Николићева, Вучићeва и моја) међусобна полемика или критика, већ наша заједничка жеља да се ствари доведу у ред“, рекао је Дачић, одговарајући на питање како гледа на изјаве председника Србије Томислава Николића и првог потпредседника владе Александра Вучића да информације из МУП-а цуре и да ће одговорни бити ухапшени и процесуирани.

Дачић је рекао да није никаква тајна да га је први потпредседник владе и координатор служби безбедности Вучић упознао са неким сазнањима која постоје да одлазе информације из неких „оперативних линија рада полиције“.
 „То мора да се прекине“, поручио је Дачић.Будући да се све, како је рекао, своди на политичке односе, ту нема никакве полемике између Николића као председника Србије, Вучића као потпредседника владе и њега као министра унутрашњих послова. „То није предмет нашег рада. То су оперативне линије које немају везе са политичким функцијама“, нагласио је Дачић.

Дачић је изјавио да Влада Србије није кочница реформама и да су он и први потпредседник владе и лидер СНС направили договор да Србија иде реформским путем. Ова влада није кочница реформи, морамо да се договоримо какве су те реформе, односно да знамо процедуру за њихово доношење и спровођење у пракси“  Дачић је рекао да закон о раду још није ушао у процедуру и додао да ће текст тог закона анализирати радна група владе, синдиката и послодаваца како би се у најкраћерм року „дефинисао став“ о том предлогу.

Он је навео да ће нацрти закона о приватизацији и стечају бити на дневном рерду Социјално-економског савета пре него што их усвоји парламент што је, како је рекао, законска обавеза, али и нагласио да је законска обавеза била и да се тај Савет о њима изјасни пре владе.

„Ја као председник владе и Вучић као први потпредседник направили смо договор да Србија иде путем реформи. Ово је био начин да се реформе спроведу уз најмање могуће конфликте у друштву“ рекао је Дачић.
Премијер је указао и да ниједан закон није повучен из процедуре и да се тражи начин да се дође до договора са репрезентативним синдикатима и удружењима послодаваца.

Дачић је рекао данас да следећу међувладину конференцију Србије и ЕУ очекује 25. јуна и поручио да ће даљи наставак у преговорима са ЕУ пре свега зависити од напретка у области правосуђа, борбе против коруције и дијалога са Приштином.
„Све ће зависити од континуираног напретка у поглављима 23, 24 и 35. Буде ли ту застоја, биће застоја и у преговорима и томе морамо да се посветимо“, рекао је Дачић.

/ Танjуг ;  Фaкти  /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP