Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121672
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6890006
Ko je na sajtu?
Imamo 35 gosta na mreži

ОСУЂУЈЕМО ИЗЈАВУ Г. ПАСТОРА О ПИСАЊУ НОВОГ СТАТУТА АПВ


19.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Напредни клуб огорчен је изјавом господина Иштвана Пастора – председника Скупштине недемократске творевине АПВ – да је потребно написати нов покрајински статут уместо ускладђивања постојећег са одлукама Уставног суда.

 Оваква изјава показује крајњу политичку некоректност, па и злу намеру г. Пастора.
Пастор и његова странка здушно су подржали усвајање – како се показало, добрим делом неуставног – статуа АПВ 2009. године. Од тада они су снажно подржавали овај акт који Републику Србију чини суштински нефункционалном, а српски народ у АПВ неравноправним. Након што је Уставни суд утврдио низ противуставних одредби таквог статута, Пастор сада предлаже писање новог акта, што подразумева понављање читавог процеса који је политички, али и финансијски, много коштао грађане целе Србије.

Верујемо да је Пасторова одлука мотивисана на првом месту уверењем да је Србија данас слабија него пре неколико година, те би садашња влада после одрицања од Срба северног Косова лако могла да без консултовања грађана омогући већу самосталност АПВ. Пастора мотивише и жеља да у време раста популарности СНС промени политички табор.

Изјава г. Пастора да би текст новог статута могао да буде готов до марта, када би према многим проценама требало да буду одржани превремени избори у Србији, додатни је показатељ да иза овог предога стоји жеља да у изборну трку уђе са новим „уцењивачким потенцијалом“ званим „нови текст статута АПВ“.

Напредни клуб подсећа да је АПВ створена недемократским путем, мимо воље грађана и да као таква представља дисфункционалну творевину која ремети истинску децентрализацију Србије. Верујемо да би најбоље решење било укидање АПВ и увођење суштинске децентрализације и регионализације Србије, уместо досадашњег повлађивања локалним и регионалним лидерима који би желели да, по већ познатом црногорском моделу, стварају нове нације.

/ Изворник: Напредни клуб /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP