Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118035
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6832127
Ko je na sajtu?
Imamo 75 gosta na mreži

АРКАН ЈЕ ЦИНКАРИО ЗА ХАГ И ПЛАНИРАО ДА УБИЈЕ ШЕШЕЉА ! ?


20.12.2013. /  pee-Академедиасрбија

Миломир Марић

Жељко Ражнатовић Аркан највероватније је убијен због нагодбе с Хашким трибуналом да буде сведок сарадник, каже за “Недељник” новинар Миломир Марић, који управо спрема велику документарну серију о некадашњем команданту добровољачке гарде.

 Очигледно да је Ражнатовић тајно ступио у контакт с Хашким трибуналом и дао неки исказ. Можда и његова ликвидација има везе с тим. Вероватно су га спремали да буде заштићени сведок. О томе нико ни до данас не зна ништа. Те приче да је ишамарао Марка Милошевића, да се препирао с Радетом Марковићем…

То су све глупости. Да неко убије Аркана усред бела дана, била је немогућа мисија. Осим ако су они који су га и створили пустили да га неко убије или сами организовали то убиство – навео је Марић.

Он је за “Недељник” изнeо низ екслузивних информација о Аркану, његовом одрастању, школовању, политичком ангажману, улози у владавини Слободана Милошевића…

- Аркан је симбол времена чија је карактеристика била да су се деца појединих високих официра “одметнула” постајући мафијашке перјанице Југославије и Србије – навео је Марић и додао да је Аркан имао морално-политичку “подобност” да постане криминалац.
Марић је подсетио да је Аркан у неколико европских земаља осуђен укупно на више од 25 година затвора, али је иза решетака провео тек нешто више од годину дана.

- Причао је да посебно воли да оперише у скандинавским земљама и Холандији, јер њихова полиција мање бије кад хапси – указао је Марић.

Он је истао да Аркан никад није признао да је радио за службе безбедности.

Аркан је говорио: “Никад нисам радио за Државну безбједност, нисам убијао ни за какав режим, ни за Тита, ни за било који други. Ја сам био свој човек од почетка до краја” – констатовао је Марић.

У екслузивној причи о Жељку Ражнатовићу, Марић је објелоданио како је Аркан намераво да убије Војислава Шешеља, о његовој улози у деветомартовским протестима, зашто је постао вођа навијача Звезде, популарних Делија, али још низ интригантних детаља из његове биографије.

/ Извор: Недељник /


Коментар уредника Слободана Маричића :

Не знам шта ће Марић написати у тој биографији Жељка Ражњатовића Аркана , али ако је ово горе неки извод из те будуће биографије морам да кажем да је то обично срање . Ко је и мало познавао Жељка зна да овај никада не би издао Србију и појавио се у Хашком трибуналу да сведочи . Аркан је цинкарио , ма ајте молим вас ! Па то је ноторна глупост . Против кога да сведочи ? Постоји једна истина која се често избегава рећи , а то је да је држава односно тајне службе , ангажовала " проблематичне " момке да не кажем криминалце , који су по Европи ликвидирали непријатеље тадашње Југославије , углавном Усташе и Шиптаре . Па они су уз помоћ наших служби окретали наопако полиције у Немачкој , Аустрији , Холандији и нордијским земљама . Наравно да су на неки начин они припадали тим службама . На жалост када су " истрошени " већина је " погинула у међусобним обрачунима " , али не и Аркан . Одавно је скоцкан термин " Теорије завере " који је требао да значи - " измишљотине " о неким затвореним друштвима и тајним акцијама против појединаца , народа или чак држава . Kада се и данас употреби тај израз, прихвата се пежоративно . А чињенице говоре да је не само Аркан жртва акцијe страних тајних служби које су оперисале по Србији уз дозволоу досовске издајничке власти .

Наравно и Ђинђић је то такође као и већи број других познатих личности које су ликвидиране под " неразјашњеним околностима " био жртва завере . Па не може у Србији да се заувек сакрије ништа , јер смо народ који воли да се хвали , од такозваних " мафијаша " па до припадника разних служби све до врха . Одавно би се нашле убице и расветлили многи злочини , али је ту на жалост " страни фактор био у игри " и истина се у целини никада неће сазнати . Марић јесте добар новинар , али се пренадувао последњих година . Међутим од када је постао водитељ , јасно је да је постао препун себе , доводи одличне госте , чују се сјајне приче , али је он једноставно неталентован за водитеља . Прекида саговорнике у сред реченице , не дозвољава саговорницима да заврше мисао , некад поставља несувисла питања , слуша само шта он сам прича и понаша се као Шерлок Холмс , који нам открива неке тајне магијом . Не каже се џабе да човек не може бити универзалан - добар новинар и тв . водитељ . шоумен и забављач , како Марић очигледно жели себе представити . Ако заиста мисли и пише у књизи да је Жељко Ражњатовић - Аркан био цинкарош и издајник, који би сведочио у Хагу , рекао бих да је Марић на силазној путањи своје каријере .

Невероватно је како се неки људи као на пример и Иван Ивановић , занесу и умисле да громки ауплази на њихове досетке , који почињу када се упали светло - ознака " аплауз " , показују колико су они - водитељи паметни , духовити и вицкасти . Сви ти наши шоу програми по америчком рецепту : ајд рекламе , ајд аплауз , па зумирање колена и буткице модела у првим редовима је нажалост само једна велика опсена и привид лаке забаве , којој смо одавно и ми подлегли . То наравно важи и за шоу г Марића , уз опаску да не знам ко би могао растумачити којој он категорији припада : великих патриота , независних новинара , аналитичара или независних цинкароша . По мени свакој помало , осим прве .


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP