Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118036
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6833301
Ko je na sajtu?
Imamo 60 gosta na mreži

STIŽE NAM BOLEST GORA OD SIDE


18.12.2013. / ree-Akademediasrbija

Zadnje poruke babe Vange

Velika poplava koja stiže već na proljeće donijeće rijeku leševa, a kad pomislimo da je najgora noćna mora prošla, stiže strašna bolest. Biće gora od side, a pokosiće muškarce.

 Predviđanja od kojih se ledi krv u žilama svijetu je otkrio ukrajinski putnik i biznismen Anatolij Lubčenko. On je proveo neko vrijeme s legendarnom bugarskom proročicom Vangelijom Gušterovom, poznatijom pod imenom Baba Vanga, neposredno prije njene smrti. Lubčenko je zapisivao od riječi do riječi svaku njenu viziju.

Nije poznato zašto je o svemu ćutao 17 godina. Međutim, mnogi se slažu da je tajne koje mu je otkrila starica slobodno mogao i dalje držati za sebe.

“Ploviće rijeka leševa”, slikovita je najava proljećne poplave, za koju nije rekla gdje će tačno biti. Razni vidovnjaci smatraju da je tu riječ o više poplava koje će zadesiti svijet nakon otapanja snijega i odnijeti mnogo ljudskih žrtava.Te i druge detalje o predviđanjima najpoznatije svjetske vidjelice objavio je Radio Ukrajina, koji program emituje iz Kijeva.

Hiljade slušalaca panično su počele zvati redakciju radija nakon što su čuli predviđanja o novoj pošasti, goroj od side. Navodno će zaraženi umirati u strašnim mukama, a tijelo će im biti puno gnojnih čireva.Iako je rečeno da će bolest uglavnom napadati muškarce, zvale su hiljade uplašenih žena koje su zahtijevale da im otvoreno kažu je li riječ tek o emisiji za privlačenje pažnje ili su stvarno u pitanju crna predviđanja Babe Vange, u koja mnogi vjeruju.

Predvidjela je mnoge svjetske katastrofe
Slijepa proročica, koja je umrla 1996., predvidjela je mnoge svjetske katastrofe.
Najavila je početak Drugog svjetskog rata, napad na Svjetski trgovinski centar u New Yoruku 11. septembra2001. godine, raspad SSSR-a, smrt princeze Diane i vlastitu smrt 11. avgusta 1996. godine.

Poruke je dobivala od nevidljivih bića?
Kad su je pitali kako sve zna, rekla je da to dobija od nevidljivih bića koja joj šalju informacije o prostoru i vremenu.

Saznavši za njene sposobnosti, za Vangin rad zainteresovale su se bugarske tajne službe. Po savjete joj je dolazio i bugarski predsjednik Komunističke partije Teodor Živkov, a bugarskom kralju Borisu III. rekla je tačan datum smrti.

I Hitler ju je posjetio: Izletio ljutit jer mu je predvidjela neslavan kraj
Toom Drugog svjetskog rata posjetio ju je i Adolf Hitler. Govori se da je iz njene kuće izletio ljutit. Vanga mu je, naime, predvidjela neslavan kraj. Šta je predvidjela Staljinu, zbog kojega je dva puta putovala u SSSR, zapisano je u dokumentima KGB-a koji još nisu dostupni javnosti.Sredinom 1960-ih godina Vangu su promatrali na Institutu za sugestologiju na Bugarskoj akademiji znanosti.

Pogodila u 80 posto slučajeva
Dali su joj ured u kojem je primala klijente, a sva njena predviđanja bilježili su naučnici. Navodno je pogodila u 80 posto slučajeva, pogotovo kada se radilo o utvrđivanju sudbina nestalih nakon Drugog svjetskog rata. Uspješnost drugih proroka nije bila veća od 20 posto.

Prema nekim njenim proročanstvima, čovječanstvu se ne piše dobro. Slijediće brutalni ratovi u kojima će se koristiti nuklearno oružje, a zarazne bolesti kositće preživjele.
Pala bi u trans, a riječi bi samo izlazile iz nje Baba Vanga mi je rekla da pazim na svoju desnu stranu. Nakon nekoliko dana u moj automobil se na raskršću s desne strane zabio tramvaj, rekao je Konstantin Kosta koji je iz nesreće izašao potpuno nepovrijeđen. Bugarski umjetnik Kosta, koji već 35 godina živi u Zadru, upoznao je Vangu 1967. godine. Najavio joj se i starica, koja je tada imala više od 80 godina, ga je primila. On je došao s prijateljicom koja je bila posvojena i željela je saznati nešto o svojim pravim roditeljima. Proročica ju je od toga odgovorila.

Usput je upozorila Konstantina.
- Čim me je na povratku iz Bugarske u Zagreb udario tramvaj, kroz glavu su mi odmah prošle njezine riječi. Priznajem, sve je bilo malo jezivo - rekao je Kosta. Potvrdio je kako je Vanga djelovala kao topla i draga žena koja nema nikakve veze s izvanzemaljskim svijetom u koji se klela. O njezinim najnovijim proročanstvima ne zna mnogo jer o tome nisu razgovarali, ali tvrdi kako je bolje biti na oprezu i vjeruje kako je moguće da će se ostvariti.

Lepoj Breni pogodila sve
Poznatoj proročici odlazili su mnogi s prostora bivše Jugoslavije. Posjetila ju je i pjevačica Lepa Brena. Slijepoj proročici otišla je početkom 1980-ih. Bugarka joj je tada prorekla kako će biti poznatija od Tita i da će se udati za čovjeka u bijeloj uniformi.

- Mislila sam da ću naletjeti na nekog liječnika, a kad ono tenisač - rekla je svojedobno pjevačica koja se udala za Bobu Živojinovića, čovjeka koji se bavio bijelim sportom.

/ 24sata.hr /


 

.


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP