Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118036
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6833352
Ko je na sajtu?
Imamo 72 gosta i 1 člana na mreži

ЦРНОГОРСКИМ ПРИЗНАЊЕМ КОСОВА ВРАЋЕН ДУГ АЛБАНСКОЈ МАФИЈИ


10.12.2013. / pee-Академедиасрбија

Милан Роћен, бивши министар иностраних послова Црне Горе и актуелни савјетник премијера Мила Ђукановића био је главни заговорник црногорског признања сецесије тзв. “Косова” јер је на тај начин враћао приватне дугове финансијерима терористичке “УЋК”  Беџету Пацолију и Екрему Луки.

 Поред осталог, Пацоли и Лука, Роћена су купили тако што су га прије девет година буквално частили са два стана у Москви, у вријеме док је овај обављао дужност министра иностраних послова државне заједнице СЦГ, а до сарадње са двојицом најбогатијих Албанаца са Космета дошао је посредством Богољуба Карића, српског бизнисмена кога је претходно мафијашким и незаконитим дјеловањем спасио од извјесне робије.

У интервјују за портал ИН4С ово тврди познати македонски новинар истраживач Зоран Божиновски, који се тренутно налази у екстрадиционом притвору у Новом Саду, јер га скопска власт терети, поред осталог, и за одавање државних тајни. Божиновски подсјећа да је још непосредно пред последње парламентарне изборе у Црној Гори објавио документа руске Федералне службе безбједности  којима се Роћен као амбасадор СЦГ позива да обавијести власти у Београду о криминалу који је учињен са телекомуникационом опремом намијењеном за руску област Архангелск, а у режији Карића је прокријумчарена у централну Србију, од чега дио на Косову и Метохији.

Опрема која је стигла на Космет завршила је у руке Екрема Луке, познатог дилера бијелим робљем, наркотицима, нафтом, цигаретама…, у чијем власништву је и Пећка пивара. Умјесто да са садржајем писма Федералне службе безбједности упозна власти у Београду чији је амбасадор био, Роћен је Кариће обавијестио шта их очекује, док је писма задржао за себе.

Како Божиновски каже, био је то тренутак кад је Роћен “морао” да одлучи: хоће ли спасавати Богољуба Карића и његову породицу и поштедети их трајне несреће и вјечног проклетства или их предати на поступање истражним органима Федералне службе безбједности Руске Федерације и истражним органима СЦГ!?

Он се  одлучио за прву варијанту. – да браћи Карић, Богољубу и Драгомиру, притекне у помоћ тако што ће их упозорити на оно шта их чека. Конкретно, подсјећа Божиновски,  ради се о два службена писма Руске федералне службе безбедности која је претходно континуирано радила на истрази пословања „БК ТРЕЈД“ Групе са седиштем на „Вернадского Проспект“ бр. 41 у Москви. Већ у свом првом писму (послато крајем априла 2004.) којим се ФСБ Руске Федерације обраћа тадашњем амбасадору Роћену, објашњава се у детаљима ситуација, како је текла истрага кроз коју су дошли до сазнања да су Браћа Карић довела у заблуду њихове власти тако што су декларисали увоз телекомуникационе опреме из Шведске за потребе „БК ТРЕЈД“ групе, која је тада посједовала већински пакет акција у телекомуникационом мобилном оператеру „МОБТЕЛ“ Србија. Та опрема је по документацији доступној ФСБ била планирана за постављање у руској области Архангелск.

Али су истражни органи ФСБ кроз истрагу утврдили да је та телекомуникациона опрема, по уговору Бр. ЛП/Н – 95/005 од 25. Јануара 1995., наручена од компаније „Ericsson Radio Systems AB“, типа НМТ 900, прокријумчарена усред трајања међународног ембарга на Србију, па је умјесто у Архангелск завршила у Србији односно на Косову и Метохији, гдје је и инсталирана за потребе „МОБТЕЛ“ Србија. Амбасадор Роћен је од стране ФСБ овим писмом био замољен да исто прослиједи надлежним органима СЦГ као отправник послова, да би се цио процес завршио на законски уређен начин.

Проблем је настао кад Роћен уопште није одговорио ФСБ-у на њихово прво писмо, па су уредно написали и друго, са сличном садржином и још детаљнијим објашњењем шта тачно од њега траже. Друго писмо од стране ФСБ Руске Федерације, Роћен је примио 24. Јула 2004. године, дакле три мјесеца касније. На њему јасно пише да је ПОНОВЉЕНО. Е кад је примио то друго писмо Роћен је већ био у фази кад је претходно преломио и одлучио да већ са првим писмом похрли на сусрет са Карићима, с понудом да их спашава.

Роћен је, тврди Божиновски, од првог тренутка знао да Карићи немају куд и да ће га морати јако дебело наградити да им купи вријеме: нечињењем, непоступањем и немијешањем у амбасадорске ингеренције. Сачувао је оба писма ФСБ код себе у фиоци и сачувао Кариће од истраге у СЦГ, гдје им је већ тада горело под ногама.
Али, нису баш Карићи наградили Милана Роћена. До свог жељеног плијена, два стана у Москви, по сведочењу извора из ФСБ који су Божиновском дали ова два писма, Роћен је стигао преко упознавања двојице пословних партнера Браће Карић – Беџета Пацолија и Екрема Луке.

Карић је спајајући Роћена са Пацолијем и Лукајем, рачунао на њихов сан о независности Косова – истиче Божиновски.

Признање тзв. независности Косова од стране Црне Горе (у пакету с Македонијом) је одрадила Влада Мила Ђукановића у октобру 2008. Прецизније, Милан Роћен је одиграо главну улогу у том процесу – тврди македонски новинар.

Црна Гора је посљедице похлепе екс амбасадора Милана Роћена и „пословног дружења“ са Карићима, Пацолијем и Лукајем осјетила иза проглашења косовске независности 17. Фебруара 2008., кад је Црна Гора већ увелико била самостална држава. Као шеф црногорске дипломатије је само узвратио Беџету Пацолију и Екрему Лукају за учињене „услуге“ из пословног аранжмана из Москве 2004.

У међувремену, Браћа Карић су регулисали своје обавезе према Руској држави гдје су данас одбјегли.

По ријечима Божиновског, главну улогу у намјештању игре око КАП-а, такође је одиграо Милан Роћен, заједно са премијером Ђукановићем, и то посредством Беџета Пацолија, зета породице Олега  Дерипаске.

Читаоци портала ИН4С петицију за ослобађање новинара Зорана Божиновског из екстрадиционог притвора могу потписати на линку

http://www.peticije24.com/sloboda_za_novinara_zorana_boinovskog

(in4s.net)


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP