Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118036
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6833279
Ko je na sajtu?
Imamo 49 gosta na mreži

СРБИЈА ПУТУЈЕ У БРИСЕЛ У ФЕРАРИЈУ КОЈИ УМЕСТО БЕНЗИНА ТРОШИ ДРЖАВНУ ТЕРИТОРИЈУ


09.12.2013. /  pee-Академедиасрбија
Ратко Паић

Шефица тима Србије за преговоре са Европском унијом Тања Мишчевић је пре недељу дана у Бриселу изјавила да је Србија спремна да пуном брзином крене у преговоре о придруживању, и при том је дословно рекла да се «осећа као да је за воланом Ферарија са упаљеним мотором, који тек што није кренуо».

Међутим, као што је познато, аутомобили марке Ферари, са којима она упоређује Србију, изузетно скупо коштају своје власнике и троше невероватно много бензина, па се оправдано поставља питање – колико ће Србију коштати таква вожња према Бриселу, и да ли ће гориво на том вишедеценијском путовању ка Европској унији плаћати својом државном територијом?

Наиме, Фераријеви аутомобили су заиста познати по великим брзинама које обећава Тања Мишчевић, али такође и по екстремној скупоћи и потрошњи својих возила, с обзиром да на пример спортски модел аутомобила под називом Енцо Ферари, који постиже такве брзине, на аукцијској продаји кошта и читавих милион евра, а по потрошњи горива спада међу највеће расипнике. Стога се српски грађани, а поготово брижни домаћини, могу с правом запитати – да ли ће попут Ферарија који немилице троши литре бензина, и Србија у тој јурњави коју обећава Тања Мишчевић, морати да изгуби много квадратних километара – Косова или Војводине, док једног далеког дана не испуни све услове Брисела за пријем у Европску унију?

А да постоје јаки разлози за такву бојазан, сведочи вест које се могла чути баш тог истог дана када је Мишчевићева дала своју фамозну изјаву о Ферарију. Ради се о томе да је Атифете Јахјага, председница самопроглашене државе Косово, поручила да будућа Заједница српских општина, која је договерена у складу са Бриселским споразумом, неће бити чак ни некаква политичко-територијална аутономија, већ само сарадња међу општинама, управо онако како је предвиђено Уставом и законима независног Косова.

Такође, да је ђаво однео шалу, говори и чињеница да је Радио-телевизија Војводине објавила интервју са том истом председницом Јахјагом, у којем је она мирно пред српским гледаоцима изнела увредљиве и лажне тврдње о томе да на пример Срби-повратници на Косову до сада нису имали ниједан проблем или тешкоћу, те да је са подручја Косова избегло само око 36.000 Срба. А оно што је том приликом посебно било скандалозно, то је однос новинара Радио-телевизије Војводине према њој, који је интервју завршио следећим речима: «Госпођице председнице, хвала Вам на стрпљивим и детаљним одговорима који ће допринети бољем разумевању Ваших циљева као друштво и независна држава».

Дакле, ако је већ сада на једној од највећих српских телевизија коју плаћају сви грађани могуће чути љубазно захваљивање председници самопроглашеног Косова на њеним «стрпљивим одговорима који ће допринети разумевању циљева њене независне државе», онда није тешко претпоставити шта ће се још десити до краја путовања Србије према Европској унији у Ферарију ког замишља да вози шефица тима за преговоре Тања Мишчевић.

На жалост свих оних грађана којима је стало до целовитости Србије, чини се да ће тај Ферари као погонско гориво прогутати много квадратних километара српске државне територије.

Али то је изгледа цена обећане брзине којом се путује до Брисела.

/ Cајт Гласа Русије /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP