Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117918
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6830529
Ko je na sajtu?
Imamo 84 gosta na mreži

ДЕЦА ПЕТООКТОБАРСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ ЈЕДУ КОЛАЧЕ , НАPOД ЈЕДE ГОВНА


09.12.2013.

Пише : Слободан М.Маричић

У уводу морам рећи бар нешто о настанку изреке " Револуција једе своју децу " која се приписује Максимилијану Робеспјеру једном од најпознатијих вођа Француске револуције крајем 18. века и једном од покретача идеје " Владавине терора " .

 Забележено је да је по његовом налогу пре тога , на гиљотини завршило 6  - 7000 контрареволуционара и представника буржоазије , али је Робеспјер погубио и своје многобројне саборце револуционаре . На крају када су гa прозвали диктатором, он је покушао самоубиство , али је само тешко рањен , да би му потом на гиљотини од преосталих сабораца била скинута глава .

И сад да би све било потпуно јасно из историјског угла , по српски је то фраза , којом се описује смена , пад , суноврат или смрт до јуче заслужних људи за велике промене - револуције . Ова фраза , замењује уствари оправдавање међусобног обрачунавања водећих револуционара у пост револуционарним борбама за власт . Наравно , ова изрека се у многим деловима изнова формулисала према потребама . То ево чиним и ја .

Не слажем се тврдњама да је 5. октобра 2000. извршена револуција која је збацила ненародни режим Слободана Милошевића и донела Србији демократију и унапредила живот грађана Србије . То није никаква мудрост , јер сада после 13 година сви виде резултате тога што се догодило наведеног датума .

Не бих опширно елаборирао наведено , већ ћу у најкраће изнети моје аргументе .

- Прво , демократија која постоји данас , са свим слободама које наводно нисмо имали , је мања и ограниченија све до Титовог времена .
- Друго , стандард грађана је опао и уместо напретка наша привреда и економија државе је у суноврату .
- Треће , Србија је као држава изгубила своје достојанство уместо земље достојне сваког поштовања , постала у међувремену банана држава , коју сви од Америке до Албаније понижавају и третирају као " Србистан " у сваком смислу .
- Четврто , Србија је изгубила своју до тада респектабилну војску за државу њене економске моћи , величине територије и броја становника и свела је данас на неки микc " одбрамбених снага " састављених од жандармерије чија је морална кредибилност у питању , од полиције која има исти проблем и недостатак свега да би била савремена институција друштва, и војске  која је наводно највећа оружана сила на Балкану , док се други на то исмевају наводећи постојеће ресурсе са којима располаже и који нису ни близу онога што се жели представити .
- И пето , та наводна петооктобарске револуција за разлику од правих , ( на моју жалост ) не једе своју децу .

Задржаћу се само на ових , по мени пет кључних питања - аргумената .

Дакле то није била револуција , него пуч . Пуч који је финансиран споља , од непријатеља Србије . Тај пуч јесте спроведен од стране народа , али га није организовао народ или народне вође , пријатељи Србије или они који су јој желели добро . То су финансирали , организовали , извели и спровели непријатељи Србије - оне земље којима Србија смета , не деценијама већ вековима . Они који су нас бомбардовали 1999. године и наши суседи . Да поновим , наши " добри " суседи , са којима самоубилачки желимо братске односе , уместо нормалне суседске односе у реципроцитету и из рачуна .

Но да видимо ко се осећао или прогласио " децом Петооктобарске револуције " ? Па како често кажем , неки људи који изгледају као Срби , говоре као Срби , али нису у срцу Срби . Ко су ти људи ? Па цела власт која је после тога узела сва кормила Србије у своје руке и која јаше Србију и српски народ до данас .

Догодило се уместо да Револуција која то није била , " једе " или чисти из својих редова преваранте , наводне борце , вође разних група , партија и покрета " који су желели добро народу и земљи " , лопове , демагоге који су у иностранству усавршавани како да разбију ред и поредак земље , тајкуне у заметку и криминалце , сви они су ушли у владу , у власт и институције Србије и почели свој нечасни посао продаје отаџбине , личног богаћења методама праве отимачине . Тако су ови пробисвети - " лажни Срби " почели да једу ту наводну револуцију . Примера је безброј , од владе и владиних организација до хиљаду политичких странки и још толико невладиних орханизација . Све је то почело да једе " резултате петооктобарске револуције " . Прво је требало да " револуционари " нађу где ће да заседну и где ће примати паре за " Споменицу 5. Октобра 2000 " . На што више места , и што више пара , то боље . Када су се етаблирали и поделили све могуће титуле , функције и директорска места постало је јасно да ће бити напретка , али само на личном и породичном плану .

Следећа фаза је била промена имиџа : шишање , бријање , сечење ноктију и куповина одела и ципела . Из фармерица се ускакалo у  фирмиранa одела и хаљине , а из патика у најазличитије фирмиране ципеле . Почели су да се мешају провинцијски лидери неких партија , разни мувати и уличари ( главна ударна песница ) са већ офуцалим београдским дамама из мртвих политичких партија и невладиних организација , које су од свега имале само београдско порекло . Свака од њих би се појебала са било којом лопинoм , у новом руху , са новом титулом , коју је уграбио ( уз помоћ калашњикова или мотке ) само да би добиле неку јавну функцију , које су оне доцније " напорним радом учиниле важном " .

И онда је почео пир дојучерашних гологузанa , провинцијалаца , дођоша и изногуда у Београд у власт и сласт . Која власт ? Па та власт је био скуп ликова који је изронио као из стрипова , кафана , са бувљих пијаца , из офуцаних салонаца београдских наводних умова и филозофа .

Они који су тек догурали до неки почетних универзитетских титула , постају преко ноћи магови економије , политике и дипломатије . Гегуле се од техничара самоунапређују у магистре , провинцијски адвокати постају доктори и сви постају министри за ово или оно . Пропали музичари и набеђени уметници постају јуришници освете над " старим кадровима " , улични шибицари постају председници нових странака и невладиних организација .

Где је ту у свему универзитетски професор , прави дисидент ? Свидела му се улога ретког представника " српскe поштене интелигенције " и са изразом младе која би се појебала , али не пред публиком , упада у ово пиљарска легло које га извикује за председника Србије и пре него што је изабран . Главна узданица и десна рука му је премијер , лик из Босне поносне , одгојен патријархално , а добучен у Немачкој , земљи која је Србији желела увек све набоље од најгорег . И то је почетак пада Србије и српског народа у рупу која нема дна , иако многи вичу свако мало да смо дотакли дно . Маестрални филм " Кабаре " је подлога за ово писаније , јер као и у филму све је готово исто , а доминирају паре : Мани , мани , мани !

Када је екипа држава и тајних служби губернатора Србије схватила , да ће у најкраћем времену Србија постати нешто слично Куби у предкастрово време , хитро води " главне " играче на обуку у Будимпешту , Немачку , Америку , сваког према нивоу . Знам да ће многи сумњичаво одмахивати главом , али време ће показати да су сви буквално подвргнути техникама испирања мозга и чиповањa . Замислите се над питањем , како су се то улични говорници у пар месеци трансформисали у „политичаре“ , како су неке лопуже са пијаца , постали „велики познаваоци“ економије и тржишних кретања , дојучерашња мртва пувала у  угледне судије и тужиоцe . Један бенд или банда са именом " Монетарни удар " заиста спроводи атомско разорни удар на монетарни систем Србије и започиње спиралу задуживања сваке главе у Србији .

А да би све изгледало озбиљно деца револуције увлаче у игру и маторе кљусине из титовог времена , које постају надри мудраци . Један је био толико алав да су му рачуни у скупштини били астрономски , те му се кила спустила до земље . То је изазивало многе тешкоће када је тај велики демократа и мислилац за годину или две обишао седамдесет земаља у потрази за мудростима који није могао да нађе . Е сад како му је партија ( с )пала са власти , тако му је почела спадати и кила . О осталима није вредно трошити папир .

И наравно почело је да се кризира , а све се затресло стрељањем премијера . Као што није у многим другим убиствима током уходавања револуције , брзо су нађене убице и осуђени на по сто година затвора , јер је на жалост револуционара смртна казна укинута у Србији .

Tако деца ове квази револуције су (с)провели акцију Сабља , да би као нашли саучеснике убица и контрареволуционаре , а уствари како би потаманили свojе саучеснике који су се почели бунити због неравномерне поделе плена , а имали су нешто путера на глави . Jeдно десет хиљада њих требало је да буду " деца коју ће да поједе петооктобарске револуција " . Штo је много , много је , рекоше ментори из братских земаља и служби , те све пустише кући и остаде на томе да сада Србија има да им плаћа милијарду долара одштете за дане и месеце проведене у ћорки .

Све остало вам је познато до данас , „демократија је завладала“ и влада и данас , тако кажу и ови нови . Нећу да понаваљам све из мог угла и са мојим коментарима .

Но поента је да деца Петооктобарске револуције дефинитивно мисле да су били и да јесу у праву , док и данас краду , отимају , пљачкају и живе као и сви издајници у сјају и раскоши , до самога краја филма . Они , њихови рођаци и пријатељи , саучесници и доушници , пију , једу , јебу , све што им падне под руку . Газе нас колима и убијају оне који недовољно брзо трче на зелено по пешачком прелазу . Они тајкуни који су били у зачетку , уз њихову помоћ и аминовање данас су српски Оназиси , мада неки већ серу у пелене , а други нервозно хефтају гаће . Видећемо .

Да завршим . Народ ускоро неће да има ни за ' леба , а банда ни не помишља да понуди народу бар мало од колача што отеше , као Марија Антоанета . Напротив , како пишу једне новине , политичари су све нервознији , све чешће одговарају нељубазно новинарима и поручују на незгодна питања ca : Ма једите говна , а ја ћу вам јебати матер ....

И шта народу преостаје ? Има ли неко идеју ? Ја имам , али нећу да изгледа да имитирам ту " децу Петооктобарске револуције " , па зато бих предложио акцију :

                                                 

 

                                       Ни једни нису доживотно владали .
                                          Увек су долазили нови и гори ....


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP