Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117359
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6826410
Ko je na sajtu?
Imamo 46 gosta na mreži

ZAŠTO SU SVE JUGOSLOVENSKE I SRPSKE VLASTI SKRIVALE GENOCID NAD SRBIMA ?


30.11.2013. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Zašto je genocid NDH skrivan decenijama, kao, pitamo se mi ! ( vidi poslednji inače odličan članak u komentarima ).

 Naravno, zbog bratstva i jedinstva u bivšoj Jugoslaviji od 1941. i tokom rata, a posle rata do Titove smrti jedva da se pričalo u Jugoslaviji.  Posle raspada Jugoslavije o tome ništa više u Srbiji. Svako od onih koji su bili nadležni da o tome progovore, imao je svoj razlog za ćutanje.

Imao sam čast da upoznam uvaženog akademika Vasilija Krestića za vreme jedne njegove posete našoj organizaciji Srpski kulturni forum u Frankfurtu na Majni tokom 1988. godine. On je na jednoj od uobičajenih sesija u privatnim prostorima iznosio o ovoj temi stravične podatke. O tome je godinama pisao članke,  feljtone i knjige, kao i dr Veselin Djuretić i ne samo oni. ( književnici)  .

O ovoj jezivoj temi postoji prava enciklopedija koja je sama za sebe dovoljan dokaz da je NDH učinila genocid tokom Drugog svetskog rata, a onda tokom rata devedesetih.  Radi se o kapitalnom delu  MAGNUM CRIMEN koju je napisao prof. dr Viktor Novak još daleke 1948. godine inače istoričar i bivši naučni saradnik Istorijskog Instituta Vatikana. Predgovor je napisao Jakov Blažević visoki komunistički funkcioner, oboje Hrvati !? ( ima izuzetaka) Knjiga velikog formata ima 1120 strana, teksta, faksimila izvora i drugih dokumenata. Knjiga je tada u prvom izdanju štampana u 4 hiljade primeraka, koji su „preko noći” nestali, prodati ili je knjiga povučena kao „roba sa greškom „ to niko ne zna. Reprint odnosno drugo izdanje je štampano 1986. godine u Beogradu u deset hiljada primeraka.

Iako je pisac te knjige u načelu podvrgao najoštrijoj kritici i osudi prvo  Katoličku crkvu u Hrvatskoj i Vatikan za osnivanje NDH, autor je pružio bezbroj dokaza o stravičnom stradanju Srba u NDH i politici Katoličke crkve i pre rata. Pedatni autor je naveo i sve izvore za svoj rad i dokumenta koja se pominju.

Kao laiku to su za mene kapitalni dokazi zločina Hrvata nad Srbima tri puta u jednom veku, ako uračunamo i učešće satnija sa etničkim Hrvatima u Prvom svetskom ratu na strani Austrougarske.

Zato mi nije jasno zašto žalbe i  dileme oko dokaza za našu odbranu pred Sudom u Hagu u procesu koji predstoji ? Dokaza za pomenute zločine je PREVIŠE ! Pitanje je samo hoće li ih neko iz naše odbrane upotrebiti ili neće ?

Ja lično opet napominjem, kao laik, nemam poverenja u naše dosadašnje ekspertske timove pred medjunarodnim sudovima. Koliko mi je poznato, sve smo sporove izgubli i to kako narod kaže  : „Svi nas pregaziše kao plitak potok „

Mislim da do sada zbog „dobrosusjedskih” odnosa i bojazni da ne uvredimo „susjede” naši vodeći političari ( mislim od sredine devedesetih do danas ) ne razmišljaju mnogo ko nas tamo i  kako zastupa. Umesto da su nas zastupali dokazani eksperti i srpski orijentisane patriote kao recimo Smilja Avramov i drugi, mi nalazimo neke druge ličnosti, za koje se posle ispostavi da sede na dve stolice a ekaperti su za široko (jugoslovensko) područje.  A medju tim imenima gotovo po pravilu je uvek i ime Tibora Varadija, profesora, doktora ili šta već, kome svaka čast, ali po meni nije lik koji treba da govori u ime Srbije. Bar ne u predstojećem procesu.

To mora biti tim stručnjaka sastavljen od Srba, koji će zbog iskonskog pijeteta prema srpskim žrtvama, zbog srpske krvi imena i  srpskog porekla uneti sebe skroz naskroz u ovu bitku za spas Srbije. Eto zato niko drugi, samo Srbi. Može da mi zamera ko hoće, ali to je moje mišljenje. Jebe mi se za evetualne kritike gomile salonskih  istoričara, koji istoriju čitaju u belim rukavicama kroz masonske naočare.

Dakle prećutkivanje zločina i tragedije koja se odvijala nad Srbima u NDH počela još 1941. u Londonu od jugoslovenske vlade u izbeglištvu. Eto to piše u članku na ovom portalu, koji kritikuje samo  neke ministre  i vladu. Ali opet nečista posla. Ajde braćo Srbo i Srpkinje otvorite se jednom do kraja, pa kažite sve što vam je na duši, znate a ćutite i umrećete sa grehom.

Ja mislim i kažem da je o srpskoj tragediji ćutala cela vlada na čelu sa nesrećnim Simovićem na čelu. Ali docnije su ćutali ostali predsednici vlade koji su se smenjivali u Londonu. Pa i naš velikan Slobodan Jovanović, svaka čast i njemu, ali nije izbacio Hrvate iz kraljevske vlade, jer su još branili Pavelića i imali tajne kontakte. Dakle recimo da je i on ćutao.

Ali kad već spominjemo kraljevsku vladu, pa tu imamo kolosalnu izdaju. Kralj Petar II. ćuti prve dve godine rata, „saoseća sa sudbinom svoga naroda i zemlje” i 1943. godine u svojoj trećoj poslanici se obraća :  dragi moji Srbi, Hrvati i Slovenci..... E pa što je mnogo je mnogo, a ovo je previše. To je bila njegova vlada.  Neko će da pita šta je Kralj trebao da radi ? Pa da je bio pravi Kralj pored spomenutog (ne) raspuštanja vlade, nije smeo da izda Dražu i svoju kraljevsku vojsku u otadžbini - četnike. Ali nisam ja kraljev savetnik da to kažem, no da je raspustio vladu skroz naskroz, isterao Slovence i Hrvate, ne bi bilo Šubašića da ga posle zajebe u dilu sa Titom oko namesništva. Ali svi su mislili na dugačko i na široko, od njegovog tate : te  mala Atanta, velika Jugoslavija, mala Srbija, pa Petra II. bez ikakve akcije, a posle Tito - velika SFRJ i tako dodjosmo tu gde smo danas.

Braćo i Sestre, mnogo se kurčimo  i na jeziku smo jači više nego na delu. Kada čitam istoriju to mi se nameće, ako je ta istorija koja piše o herojstvima Srbije i Srba tačna. Ali ja verujem u to i želim da je to tako! A da bi to bilo tako  danas i u budućnosti, moramo da istresemo istinu iz glave , srca i sa jezika svima pred noge, onako kakva jeste da se zna. Da se zna ono što se odavno  moralo znati.

Kraljevina Jugoslavija nije bila trula, ona je bila ekomomski mnogo jača nego današnja Srbija. Bila je trula birokratija, aristokratija to malo što smo je imali, politika kralja Aleksandra ,ponašanje  Petra II. koji nije pojma imao sa životom kada su ga pučisti uvukli u politiku i svi oni političari, koji su bili na vlasti od stvaranja SHS. Naravno i veliki Pašić za koga se ne sme pisati, da je štitio nezakonite malverzacije svoga sina, a neke i sam dovršavao.   

I očekujete za kraj neku poentu? Evo da pokušam :  poenta je da ćemo najebati ako se ne saberemo i od sutra ne skidamo sa vlasti sve one koji zagovaraju bilo šta sa Hrvatima o bratstvu, poslovnoj i ekonomskoj saradnji ili bilo kakvim „prijateljskim” odnosima sa Hrvatskom pred istorijsko sudjenje : njihova tužba za genocid protiv naše za njihov genocid.

Kakva izvinjenja, kakve ministarske i predsedničke posete, kakvi dijalozi, kakvi samiti, okrugli stolovi o pomirenju i sl. Sve je to sranje braćo moja, jer „da sutra pukne” kako kaže narod, opet bi nam ti isti bukvalno pili krv.

E sad ako budem terećen za netoleranciju ili tako nešto slično, ja sam svoje braćo i sestre – rekao, a vi razmišljajte posle gde ste se zajebali što ste ćutali, kada vam dodje vakat. A dodje svakom.

Ja volim da se zezam, ali ovo pišem krajnje ozbiljno. Zato jer je ovo pitanje ozbiljno, kao - smrt.


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP