Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118034
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6832105
Ko je na sajtu?
Imamo 82 gosta na mreži

IMA LI NAŠ PREDSEDNIK SAVETNIKE ?


27.11.2013. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Čitao sam odavno da je kandidat za predsednika Amerike tadašnji senator Džon Fitzdžerald Kenedi pred početak kampanje za predsednika 1961. godine dobio savet da za glavnog PR savetnika uzme briljantnog doktora sa Harvarda, Henrija Kisindžera. 

 Na žalost to se nije dogodilo, jer Kisindžer nije hteo da napusti odlično plaćeno mesto glavnog savetnika guvernera Nelzona Rokfelera, za nesiguran angažman kod Kenedija, kome baš nisu bile naklonjenje prognoze protiv iskusnog Niksona.

Ipak se Kisindžer uključio u kampanju i pomogao mnogim korisnim savetima ostala dva brata Kenedi koja su igrali glavne role u kampanji. Jedan od glavnih saveta koji je docnije postao pravilo svake kampanje da kandidat mora bezuslovno da sluša „instrukcije“  o imidžu  od svoga savetnika za PR ( odnose sa javnošću ). I zaista Kenedijev tim se izmedju ostalih poslužio trikom, tako što je najavio da Kenedi neće koristiti šminku pred  TV nastup u odlučujućem predstavljanju kandidata.  Nikson je odmah izjavio da ni on neće koristiti šminkera, uz mišljenje iz svog tima da će mu stoga izraz lica biti ozbiljniji i markantniji.

Medjutim, pred sam TV nastup Kenedija su dva šminkera „ucaklila“ nanevši mu svetlo crvenu boju na lice koje je blistalo, kako na televizorima sa crno-belim ekranom, tako i na onima u boji. Publici je kažu, Nikson izledao kao mrtvac,  a mladi Kenedi kao sportista u punoj snazi, iako je istini za volju bio veoma iscrpljen i bolestan. 

I Kenedi je pobedio, verovatno zahvaljujući i ovom triku. Zaključak je – treba slušati
( pametne) savetnike.

                    

E sad ja sam do sada pročitao imena  četiri savetnika našeg predsednika Nikolića: Ser Oliver Antić, Sonja Šliht, Stanislava Pak  i valjda glavni Marko Djurić. Ima li ih još , ne znam, kao ni ko je od njih zadužen za predsednikov stajling. Ako je mladi Djurić, odmah bi ga smenuo, mada jest da je lepo da govori i hebrejski, ali nije lepo da se Predsednik Srbije često slika, kao Šojić.

Da sam zlonameran mogao bih da ovde okačim jedno deset slika sa interneta koje nisu mogle da izadju iz predsednikovog kabineta bez nekog pregleda, sem ako predsednik jel’ da, ne misli da..... 

Naravno, predsednik je završio onu prvu kampanju, ali bih rekao da nema nameru da se još mrda iz fotelje. Dakle morao bi malo da više sluša tog nadležnog savetnika ili da ga smeni. Momentalno.


 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP