Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118036
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6833991
Ko je na sajtu?
Imamo 56 gosta na mreži

БОРКА ВУЧИЋ УБИЈЕНА !?


20.11.2013. / pee-Академедиасрбија

Након што је говорио о најпрљвијој тајни рата деведесетих, а коју крије садашњи министар финансија Млађан Динкићу, новинар Домагој Маргетић говори и о смрти некадашњег министра финансија Борке Вучић!

 Истраживачки новинар Домагој Маргетић , који годинама уназад истражује шта је залеђина рата деведесетих и какве су проневере новца тада рађене, одређене информације добио је и од покојне Борке Вучић, која је годинама била министар финансија и директор Централне банке Југославије.Први пут је покојну Борку Вучић контактирао 2004. године, након чега су Борка и он обавили на десетине раговора. Последњи пут чули су се свега неколико дана пре него што је Борка Вучић доживела саобраћајну несрећу.

-Највише ми је криво што на дан њене смрти нисам сео у ауто и кренуо да се видим са њом, а требало је. Тог дана је и погинула. Требало је тог дана да разменимо папирологију и доказе. Мислим да је Борка све знала, али баш све. На несрећу, никада није успела да обелодани то што је знала. Једно сигурно знам, Борка се никад није окористила о државни новац, рекао је Домагој.

Највреднији подаци и документа којима је располагала Борка Вучић били су они који су повезивали режим Слободана Милошевића и ТДР-а, односно криминалне радње зараћеног Загреба и Београда.

Иако су се неколико пута и срели, Домагој је Борки обећао да ништа од докумената неће објавити, све док му она не да одобрење.

-Ја сам Борки обећао да нећу износити у јавност ништа од докумената док ми она не да одобрење. Хтела је да темпира тренутак у којем ће ми дати „интевју живота“. Тај интервју обећала је мени, и 2009. године ме је коначно и окренула и рекла да је одлучила да ми све чињенице изнесе на видело. Предложио сам јој да интервју одложимо за који дан, и да ћу ја 1. августа доћи у Београд, када ћемо се и видети. Тај разговор је био и наш последњи, додао је овај новинар.

На ауто-путу Београд- Ниш, 1. августа 2009. године, Борка Вучић погинула је под још неразјашњеним околностима. Возач аутомобила у којем је Борка Вучић погинула, Дејан Благојевић, рекао је да је када је прешао ОМВ пумпу код Лапова, на аутопуту Београд-Ниш , нешто пукло, а аутомобил се након тога преврнуо више пута, услед чега су сви путници, и погинули и повређени , испали из аутомобила. Иако је службена верзија смрти Борке Вучић до данас остала та саобраћајна несрећа, детаљи ове несреће никада нису до краја истражени и разјашњени, јер је очито многима у Србији, али и Хрватској, Македонији, Црној Гори и САД-у највише одговарала управо чињеница да Борке Вучић више нема.

Борка Вучић, сведок многих балканских трансакцијских договора и послова, коначно је заувек ућуткана“, говори Домагој за Комету онлине. Она је према речима Домагоја била аутентичан сведок тог времена инсајдер који је због своје жеље да и јавно проговори о малверзацијама тог времена Србије и Хрватске заувек и ућуткана.

Ћутање Борке Вучић осигурало је и политички напредак и дугогодишње постојање на политичкој сцени Србије, између осталих, и бившег потпредседника Владе Србије Млађана Динкића.

/ ИЗВОР: ТВБЕСТ.РС /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP