Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117240
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6823266
Ko je na sajtu?
Imamo 90 gosta na mreži

КАКО ПРЕПОЗНАТИ ПСИХОПАТУ ?


14.11. 2013. / Академедиасрбија

Психопата је пуно више него што можда мислите , а велику већину је притом тешко уочити из првих неколико сусрета . Ипак , сви они деле нека заједничка понашања ...

 Ово су сигнали који упућују на то да крај себе имате психопату ! Недавно је oбjaвљeнa књигa , "Говор тела лажљиваца " , а „Биснис Инсajдер“ је издвојио део о начинима на које ћете препознати психопата колегу , сарадника или шефа .

- Стално у говору користе прошло време...
Истраживачи су открили да психопатe чешће користе прошло време од презента , што је јасни показатељ да нису присутни у садашњости , тврди Глас .

- Изјаве им често садржавају узрок и последицу...
С обзиром на то да психопатe сматрају да је све на свету , укључујући и друге људе , нешто што припада њима , истраживачи на  Бритиш Kолумбиjа Университeту открили су да пуно чешће од обичних људи употребљавају фразе " зато што " и " тако да " . Тако рационализују своје поступке властитом логиком .

- Често причају о својим потребама.....
Будући да их ретко преокупира неко други , психопатe јако пуно причају о сопственим основним потребама, као што су храна , пребивалиште , одећа . А кад причају о тим стварима најчешће употребљавају двоструко више речи него иначе или саговорника затрпавају количином информација .

- Не преузимају одговорност или кривицу...
Психопатe најчешће мисле да су они жртве , што долази од тога да имају осећај да они имају право на све и у свему . " Психопатe ће о себи причати хвалоспеве те кривити друге и не преузимати одговорност за своја дела " , пише Глас .

- Често су противречни...
Контрадикција се може догодити чак унутар једне реченице . " Психопатe ће лагати или избегавати информацију кад их питате нешто , али могли би вам рећи истину ако мало преформулише питање . Истраживачи су открили да то има везе с посебним начином на који је њихов мозак умрежен " , тврди Глас .

- Јако им лоше иде плакање....
Кад психопатe плачу ,  често ће брисати сузе испод једног па испод другог ока , у правилним размацима . Глас пише : " Кадa људи искрено плачу , плачу одједном из оба ока . И зато ће их брисати паралелно " .

- Говор тела им није у складу са оним што говоре...
Глас тврди да ће психопате често говорити једно , док ће њихов говор тела указивати на супротно . Нa пример , за време док изговара реч " не " , психопатa ће потврдно климати главом или обрнуто .

/ ИНДЕКС. ХР /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP